spot_img
HomeΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣτη χώρα που πλήττεται από την πανδημία του Covid-19

Στη χώρα που πλήττεται από την πανδημία του Covid-19

Στη χώρα που πλήττεται από την πανδημία του Covid-19

 

Η SKODA AUTO διοργάνωσε αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ινδία, που πλήττεται από την πανδημία του Covid-19 . Δωρεά ενός εκατομμυρίου ευρώ και δύο αεροπορικές αποστολές με αναγκαίο υγειονομικό υλικό – ανάμεσά τους μία γιγάντια γεννήτρια οξυγόνου και εκατοντάδες νοσοκομειακές φιάλες οξυγόνου.

SKODA_03

Η SKODA AUTO έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στην εκπροσώπηση του Volkswagen Group στην αχανή Ινδία, του 1,4 δισεκατομμυρίου κατοίκων

Η ανθρωπιστική βοήθεια της SKODA AUTO στην Ινδία, στο #SKODAHelpForIndia

SKODA_04

Η SKODA είναι η μάρκα που εκπροσωπεί το Volkswagen Group στην Ινδία του 1,4 δισεκατομμυρίου κατοίκων. Εκτός της παρουσίας με κατασκευαστική μονάδα, που σύντομα θα παράγει το ολοκαίνουργιο KUSHAQ, ένα μοντέλο ειδικά για την Ινδία, η SKODA AUTO λειτουργεί στη χώρα ένα Κέντρο Τεχνολογίας, κοντά στη Βομβάη, από το 2019, ενώ πέρσι ακολούθησε ένα νέο Κέντρο Σχεδιασμού, στην ίδια τοποθεσία.

SKODA_05

Η SKODA δεν θα μπορούσε να μείνει αδρανής, στην ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η Ινδία, λόγω της έξαρσης της πανδημίας Covid-19. Μία δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, πριν μερικές εβδομάδες, ακολούθησε η αποστολή δύο αεροπλάνων με υγειονομικό υλικό, η επιλογή του οποίου έγινε σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές της Ινδίας, ώστε να καλύψει επείγουσες ανάγκες των δοκιμαζόμενων κατοίκων. Το πρώτο αεροπλάνο μετέφερε 8.500 ιατρικές συσκευές, που μπορούν να αυξήσουν την οξυγόνωση του αίματος κατά 75%. Το δεύτερο, ως κύριο φορτίο είχε μία γιγάντια γεννήτρια οξυγόνου, παράλληλα με μερικές εκατοντάδες νοσοκομειακές φιάλες οξυγόνου.

SKODA_06

Η επιλογή του αεροπλάνου που θα μετέφερε τη γεννήτρια οξυγόνου, αποτέλεσε μία διαφορετική από τις συνηθισμένες πρόκληση, για το Τμήμα Logistics, της SKODA AUTO. Ως ιδανικό αεροσκάφος κρίθηκε ένα γιγάντιο Ilyushin IL-76, με ειδική ράμπα φόρτωσης στο πίσω μέρος, το οποίο μάλιστα χρειάστηκε ειδική άδεια για να προσγειωθεί στην Ινδία. Προκειμένου η 30ωρη πτήση να διεξαχθεί απρόσκοπτα, έγινε ειδική μελέτη για τη σωστή φόρτωση της γεννήτριας, διαστάσεων ενός μεγάλου container μεταφοράς, καθώς και των εκατοντάδων φιαλών οξυγόνου. Η όλη επιχείρηση ήταν ένας αγώνας ενάντια στον χρόνο, αφού μία τέτοια ποσότητα φιαλών οξυγόνου δεν είναι άμεσα διαθέσιμη και εξασφαλίστηκε μετά από συντονισμένες προσπάθειες μίας ομάδας εργασίας της SKODA AUTO, που δημιουργήθηκε ειδικά για αυτό τον σκοπό.

SKODA_07

Η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας της SKODA AUTO στην Ινδία, έχει το hashtag #SKODAHelpForIndia.

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO