spot_img
HomeΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣRed Dot στα Jazz e:HEV και Jazz Crosstar

Red Dot στα Jazz e:HEV και Jazz Crosstar

Red Dot στα Jazz e:HEV και Jazz Crosstar

Πολύ σημαντικές διακρίσεις για την ιαπωνική κατασκευάστρια εταιρεία. Τα νέα αποκλειστικά υβριδικά μοντέλα Jazz e:HEV και Jazz Crosstar καθώς και το Forza 750 scooter κέρδισαν τα βραβεία στο θεσμό Red Dot Awards 2021 στην κατηγορία ‘Προϊοντικός Σχεδιασμός’. Τα διεθνούς κύρους βραβεία απονέμονται μόνο σε προϊόντα κορυφαίας σχεδιαστικής ποιότητας σε επίπεδο προϊόντος, brand και επικοινωνίας.

Ο θεσμός Red Dot είναι μία ετήσια διοργάνωση της οποίας την κριτική επιτροπή απαρτίζουν 50 διεθνώς καταξιωμένοι ειδικοί, οι οποίοι δοκιμάζουν, αξιολογούν και εξετάζουν το κάθε υποψήφιο μοντέλο, αναζητώντας χαρακτηριστικά εξαιρετικής σχεδίασης και καινοτομίας. Τα κριτήρια επιλογής επαναξιολογούνται και αναπροσαρμόζονται κάθε χρόνο, ώστε να αντικατοπτρίζουν τις τελευταίες τεχνικές, κοινωνικές οικονομικές και οικολογικές απαιτήσεις.

Honda red dot_03

«Είχαμε μία ακόμα επιτυχημένη χρονιά, κατακτώντας αρκετά βραβεία στη κατηγορία  ‘Προϊοντικός Σχεδιασμός’ του διεθνώς αναγνωρισμένου θεσμού Red Dot» δήλωσε ο Toshinobu Minami, Chief Operating Officer, Design Center, Honda R&D Co. Ltd.

«Από τότε που ιδρύθηκε η Honda, στόχος μας ήταν πάντα ο προϊοντικός σχεδιασμός να αποτυπώνει τη φιλοσοφία μας ‘να κάνουμε την καθημερινότητα των πελατών μας πιο απολαυστική’, και βλέπουμε τώρα τις διακρίσεις αυτές ως επιβράβευση των προσπαθειών μας. Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε στο ίδιο πνεύμα, σκεπτόμενοι αντισυμβατικά και σχεδιάζοντας προϊόντα που ‘ξαφνιάζουν και ενθουσιάζουν’ τους πελάτες στη καθημερινότητά τους.»

Το Jazz e:HEV και το Jazz Crosstar e:HEV είναι ευθυγραμμισμένα με τη δέσμευση της Honda να εξηλεκτρίσει το 100% της ευρωπαϊκής γκάμας μοντέλων της μέχρι το 2022. Η σχεδίαση του Jazz ενσαρκώνει τη φιλοσοφία ‘Yoo no bi’ της Honda, η οποία αναγνωρίζει την ομορφιά που υπάρχει σε καθημερινά πράγματα τα οποία βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου, ώστε να γίνονται ακόμα πιο ελκυστικά και εργονομικά. Το Jazz ενσαρκώνει επίσης τη σχεδιαστική φιλοσοφία ‘Man-Maximum, Machine-Minimum’ (M/M) της Honda, που πρεσβεύει ότι ο σκοπός της τεχνολογίας και της σχεδίασης είναι να εξυπηρετούν τις ανάγκες του οδηγού και των επιβατών. Το αποτέλεσμα είναι ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει λειτουργικότητα και πρακτικότητα – κάτι το οποίο εκφράζεται μέσα από καινοτόμα χαρακτηριστικά όπως τα Magic Seats – παραμένοντας συγχρόνως κομψό και μοντέρνο.

Honda red dot_04

Η σκληροτράχηλη έκδοση Crosstar δημιουργήθηκε για να διευρύνει την απήχηση του μοντέλου, αντιπροσωπεύοντας μία ‘πιο SUV’ πρόταση που απευθύνεται σε ανθρώπους με δραστήριο lifestyle. Ο στιβαρός χαρακτήρας διαμορφώνεται μέσα από στοιχεία όπως η τολμηρή μάσκα, τα μαύρα πλαστικά περιμετρικά του αυτοκινήτου, τα εντυπωσιακά μαρσπιέ και οι ράγες οροφής. Οι ειδικές ζάντες αλουμινίου για το μοντέλο Crosstar, που διευρύνονται προς τη στεφάνη, δημιουργούν μία αίσθηση σταθερότητας και αναδεικνύουν το στιβαρό στυλ της έκδοσης.

Το νέο Honda Forza 750, το οποίο παρουσιάστηκε το φθινόπωρο του 2020, είναι η κορωνίδα της διάσημης οικογένειας πολυτελών scooter Forza, που συνδυάζουν την άνεση και την εμφάνιση ενός σκούτερ τύπου GT (Grand Touring) με σπορ επιδόσεις και ευελιξία σε ένα υπέρκομψο, premium πακέτο. Η νέα ναυαρχίδα Forza δεν αποτελεί εξαίρεση, ξεχωρίζοντας με το αριστοκρατικό στυλ, την ευρυχωρία στην περιοχή των ποδιών και την προστασία από τον αέρα για άνετα ταξίδια στις υψηλές ταχύτητες. Όλα αυτά συνδυάζονται  με μία έξοχη αεροδυναμική που οφείλεται στην απέριττη σχεδίαση και το λεπτό πίσω τμήμα. Κινείται με άνεση στην πόλη, με σταθερή συμπεριφορά και αβίαστη επιτάχυνση από τον ροπάτο, αποδοτικό, δικύλινδρο κινητήρα 745cc.

Honda red dot_05

Το Forza φέρει πλούσιο εξοπλισμό που περιλαμβάνει πολλαπλά riding modes, Honda Selectable Torque Control, το μοναδικό – στο χώρο της μοτοσυκλέτας – κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Honda [Dual Clutch Transmission (DCT)], φωτισμό full LED και το Honda Smartphone Voice Control. Το χαμηλό ύψος της σέλας 790mm, τα 22 λίτρα αποθηκευτικού χώρου κάτω από τη σέλα – αρκετά για ένα κράνος full-face – και μία θύρα φόρτισης USB-C αυξάνουν την καθημερινή πρακτικότητα.

Honda red dot_06

Οι τελευταίες διακρίσεις αποτελούν συνέχεια άλλων πρόσφατων επιτυχιών της Honda στο θεσμό Red Dot, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της μάρκας στο σχεδιασμό ελκυστικών προϊόντων χωρίς συμβιβασμούς. Το 2020, το Honda e απέσπασε τον κορυφαίο τίτλο, ‘Best of the Best’, και διακρίθηκε δίπλα στην CBR1000RR-R Fireblade SP superbike – την πρώτη μοτοσυκλέτα της Honda που κέρδισε ένα βραβείο Red Dot. Άλλα μοντέλα της Honda που έχουν διακριθεί στο θεσμό είναι το Honda S2000 το 2001, το Civic το 2006, και το Ευρωπαϊκό Accord Tourer in 2008.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO