spot_img

Hyundai IONIQ 5

Hyundai IONIQ 5

Το μεγάλο crossover IONIQ 5 διαθέτει την έξυπνη τεχνολογία Vehicle-to-Load (V2L) και έχει τη δυνατότητα να παρέχει ρεύμα και να τροφοδοτεί τις μηχανές εκτόξευσης μπαλών ποδοσφαίρου της Chelsea και τους διαδρόμους της Atlético de Madrid κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Το αμιγώς ηλεκτρικό IONIQ 5 μπορεί να φορτίσει από το 10% έως το 80% της μπαταρίας του σε μόλις 18 λεπτά

IONIQ 5_03

Ο αρχηγός της Chelsea F.C. Cesar Azpilicueta, ο τερματοφύλακας Edouard Mendy, ο αμυντικός Ben Chilwell και ο επιθετικός Olivier Giroud συμμετείχαν σε μια εντελώς διαφορετική προπόνηση. Τα αστέρια της Chelsea απέκρουσαν δεκάδες μπάλες ποδοσφαίρου από τη μηχανή εκτόξευσης που ηλεκτροδοτούσε το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Hyundai, IONIQ 5. Αντίστοιχα, οι κορυφαίοι παίκτες Luis Suárez, Jan Oblak και Marcos Llorente της Atlético de Madrid απόλαυσαν μια πολύ διασκεδαστική και πρωτότυπη προπόνηση με τη συνδρομή του μεγάλου crossover IONIQ 5.

IONIQ 5_04

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό IONIQ 5 διαθέτει την έξυπνη τεχνολογία Vehicle-to-Load (V2L) που επιτρέπει την παροχή ρεύματος σε οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρική συσκευή όπως σκούτερ, ηλεκτρικά ποδήλατα ή εξοπλισμό κάμπινγκ και στην περίπτωση μας, σε εκτοξευτή μπαλών ποδοσφαίρου και ηλεκτρικούς διαδρόμους. Αυτό σημαίνει ότι η ισχυρή μπαταρία 800V του IONIQ 5 μπορεί να λειτουργήσει ως πρίζα 110 / 220V για άλλες ηλεκτρικές συσκευές προσφέροντας ασφάλεια και άνεση στους χρήστες.

IONIQ 5_05

Τα μηχανήματα συνδέθηκαν στο IONIQ 5, δυσκολεύοντας την προπόνηση των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της Chelsea F.C. καθώς οι μπάλες εκτοξεύονταν προς αυτούς με μεγάλη ταχύτητα. Αντίστοιχα, στην περίπτωση της Atlético de Madrid κατά τη διάρκεια της προπόνησης οι ηλεκτρικοί διάδρομοι συνδέθηκαν με το IONIQ 5, το οποίο χάρη στην έξυπνη τεχνολογία V2L, επέτρεψε στους παίκτες να κάνουν τις ασκήσεις τους στον εξωτερικό χώρο του προπονητικού κέντρου του συλλόγου.

IONIQ 5_06

Το IONIQ 5 βασίζεται στη νέα πλατφόρμα, αποκλειστικά για BEV (Battery Electric Vehicles) οχήματα, που εξελίχθηκε από το Hyundai Motor Group και ονομάζεται Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Είναι επίσης το πρώτο μοντέλο της γκάμας προϊόντων της νέας μάρκας IONIQ και διαθέτει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, όπως η ηλιακή οροφή και οι ζάντες αλουμινίου 20”.

IONIQ 5_07

Με φορτιστή 350 kW, το IONIQ 5 μπορεί να φορτίσει από το 10% έως το 80% της μπαταρίας του σε μόλις 18 λεπτά. Οι χρήστες του IONIQ 5 χρειάζεται να φορτίσουν το αυτοκίνητό τους μόνο για πέντε λεπτά για να εξασφαλίσουν 100 km αυτονομίας, σύμφωνα με το πρότυπο WLTP.

IONIQ 5_08

Το λανσάρισμα του αμιγώς ηλεκτρικού μεγάλου crossover IONIQ 5 είναι το πρώτο βήμα της Hyundai προς στην επίτευξη των στόχων της για καθαρή κινητικότητα με εξελιγμένα ηλεκτρικά μοντέλα. Μετά το IONIQ 5, η Hyundai θα εμπλουτίσει τη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών IONIQ με ένα ηλεκτρικό sedan (το IONIQ 6), καθώς και με ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV (το IONIQ 7).

Μπορείτε να δείτε τα σχετικά videos στα κάτωθι links :

Chelsea F.C.

Atlético de Madrid 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO