spot_img
HomeΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ Bentley γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Η Bentley γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Η Bentley γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Η Bentley Motors αποκάλυψε μια διαφορετική πτυχή του brand, αναθέτοντας σε πέντε σύγχρονους ποιητές, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, να δημιουργήσουν ποιήματα με έμπνευση από τη μάρκα και τις αξίες της.

Με τη συγκεκριμένη ενέργεια αλλά και τη δημοσίευση των ποιημάτων μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η Bentley επιδιώκει να προσφέρει μια νέα πολιτιστική προοπτική, καταρρίπτοντας τις προκαταλήψεις που συνδέουν την ποίηση με το παρελθόν, ως κάτι παραδοσιακό. Για την Bentley η ποίηση είναι μια μοναδική μορφή τέχνης που αντηχεί τόσο έντονα σήμερα όπως έκανε στους αρχαίους πολιτισμούς και σε όλες τις εποχές, σε όλο τον κόσμο. Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης καθιερώθηκε από την UNESCO το 1999, ως μια στιγμή για να προβληθεί η δύναμη της γλώσσας και να αναδειχθεί η δημιουργικότητα.

BENTLEY_03

Σε κάθε ποιητή δόθηκαν τα κλειδιά για μία Bentley, προκειμένου να βιώσει το αυτοκίνητο στην καθημερινότητά του. Στη συνέχεια, ο κάθε ποιητής για να δημιουργήσει το έργο του χρησιμοποίησε διάφορα μέσα, από χειρόγραφες σημειώσεις, έως φωνητικές εγγραφές στα τηλέφωνά τους, ψηφιακά μέσα, φωτογραφία και βίντεο.

Οι πέντε ποιητές στους οποίους ανάθεσε το project η Bentley ήταν οι:

Rhael Cape, που γράφει και εκδίδει με το ψευδώνυμο «LionHeart», ένας βραβευμένος Βρετανός ποιητής και «καλλιτέχνης λέξεων «, που εκτός άλλων είναι και βραβευμένος αρχιτέκτονας ενώ παρουσιάζει τακτική εκπομπή για την ποίηση στο BBC Radio London. Το ποίημα του LionHeart εκφράζει την εκτίμησή του για τον σχεδιασμό της Bentley και πώς αυτό μεταφράζεται αλληγορικά μέσα από τα ταξείδια.

BENTLEY_04

Charly Cox, Βρεττανή συγγραφέας που έγινε ποιημάτων που έγραψε στα εφηβεία της και έγινε best-seller σε χρόνο ρεκόρ. Το ποίημα της Charly καταγράφει την εμπειρία της στην οδήγηση της Continental GT Convertible για πρώτη φορά. Περιγράφει το αίσθημα της ελευθερίας, που οδηγεί σε μοναδικές ταξειδιωτικές εμπειρίες.

Shaquille-Aaron Keith, γνωστός Βρετανός ποιητής με καταγωγή από το Τρινιντάντ, εικονογράφος, καλλιτέχνης και αστέρι του YouTube. Το ποίημα του Shaquille απεικονίζει τη Bentley Flying Spur ως μέσο φυγής, έναν ασφαλή και πολυτελή χώρο για να ξεφύγεις από την καθημερινότητα απολαμβάνοντας μουσική.

Irina Dubtsova, πολυβραβευμένη Ρωσίδα ποιήτρια, τραγουδίστρια και συνθέτρια. Στην καριέρα της, έχει γράψει στίχους για πάνω από 100 τραγούδια για διάφορους καλλιτέχνες και έχει πάθος για τη γλώσσα και τη δύναμή της στη μουσική και τις τέχνες.

BENTLEY_05

Το ποίημα της Irina είναι ρομαντικό και λυρικό και μιλάει για τον έρωτά της με τη Bentley Flying Spur, που όπως δήλωσε την ενέπνευσε να γράψει το καλύτερο τραγούδι της.

Leticia Sala, Ισπανή καλλιτέχνης και συγγραφέας που ζει στη Βαρκελώνη. Η Leticia είναι τακτική συνεργάτης σε περιοδικά όπως η Vogue Spain, η Vogue Italy και η Vogue International, δημοσιεύοντας ποιήματα και σκέψεις ενώ γράφει επίσης σενάρια και έχει γράψει στίχους τραγουδιών για διεθνώς φημισμένους Ισπανούς καλλιτέχνες. Το ποίημα της Leticia είναι μια περιγραφή ενός ταξιδιού της Bentley Continental GT Convertible, αλλά μεταφορικά αντιπροσωπεύει το συναισθηματικό ταξίδι ενός ζευγαριού.

Τα πέντε μοναδικά, εξαιρετικά ποιήματα βρίσκονται στους παρακάτω συνδέσμους:

https://www.bentleymedia.com/en/newsitem/1198 

www.instagram.com/bentleynewsroom/

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO