spot_img
HomeΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΌμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη,  μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες Εταιρικής Υπευθυνότητας, αγωνίζεται για ένα θετικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα. Στο πλαίσιο αυτό,  με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του, πολύ συχνά στηρίζει οργανισμούς και φορείς κοινωνικής πρόνοιας.

Ως Επίσημος Εισαγωγέας και Διανομέας αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, φορτηγών, λεωφορείων, και μηχανημάτων και εκπροσωπώντας εδώ και δεκαετίες καταξιωμένους και αξιόπιστους, διεθνείς κατασκευαστές όπως Honda Motor, Mitsubishi Motors, Volvo, Komatsu, Massey Ferguson κ.ά, έχει θέσει ως στόχο την φροντίδα και την βελτίωση της ζωής όλων των οδηγών.

Sarakakis_03

Σε αυτό το πνεύμα, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη ανέλαβε να προσφέρει τη φροντίδα του και σε μία ακόμη ιδιαίτερη ομάδα οδηγών, αυτήν των σκύλων-οδηγών ανθρώπων με οπτική αναπηρία. Έτσι αναλαμβάνει Χορηγός της Ελληνικής Σχολής Σκύλων Οδηγών Λάρα, παραχωρώντας ένα αυτοκίνητο για τις ανάγκες της Σχολής.

Η Ελληνική Σχολή Σκύλων Οδηγών Λάρα, είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολών Σκύλων-Οδηγών (International Guide-Dog Federation) και αποστολή της είναι να εκπαιδεύει και να παρέχει εντελώς δωρεάν σκύλους-οδηγούς σε άτομα με ολική ή μερική απώλεια όρασης. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι τα άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης ξεπερνούν τα 200.000 στην Ελλάδα, είναι προφανές ότι κάθε προσπάθεια βελτίωσης της ζωής τους είναι επιβεβλημένη.

Sarakakis_04

Οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών αποτελούν τον ιδανικότερο σύντροφο για την αυτόνομη, ποιοτική κι ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπων με απώλεια όρασης. Πρόκειται για σκύλους-οδηγούς οι οποίοι επιλέγονται από προγράμματα επιλεκτικής εκτροφής, κοινωνικοποιούνται κι εκπαιδεύονται με θετικό τρόπο για περίπου ενάμιση έτος.

Η Ελληνική Σχολή Σκύλων Οδηγών Λάρα, εκπαιδεύει τόσο τις ομάδες χειριστών όσο και τους σκύλους-οδηγούς τυφλών ακολουθώντας τα υψηλότερα διεθνή στάνταρ εκπαίδευσης. Με αυτό το τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε ανθρώπους με μερική ή ολική απώλεια όρασης, να μπορούν να μετακινούνται παντού με ασφάλεια.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO