spot_img
HomeΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚαι νέες βραβεύσεις για τα SKODA

Και νέες βραβεύσεις για τα SKODA

Και νέες βραβεύσεις για τα SKODA

Τα δύο νέα μοντέλα της SKODA κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις στις κατηγορίες τους, στα γερμανικά βραβεία “Best Cars 2021”. Ψηφίστηκαν στην πρώτη θέση από τους περισσότερους από 101.000 αναγνώστες του περιοδικού “auto motor und sport”, που διοργανώνει ανελλιπώς το συγκεκριμένο θεσμό βραβείων τα τελευταία 45 χρόνια. Το πλήρως ηλεκτρικό SKODA ENYAQ iV ψηφίστηκε στην πρώτη θέση στην κατηγορία “Compact SUV/Off-Road Vehicle” για μοντέλα εισαγωγής. Η τέταρτη γενιά της SKODA OCTAVIA κατέκτησε την πρώτη θέση στην “Compact” κατηγορία.

SKODA_03

Δύο σημαντικές βραβεύσεις για τα SKODA ENYAQ iV και SKODA OCTAVIA, στα “Best Cars 2021”, τα βραβεία που διοργανώνει το έγκριτο γερμανικό περιοδικό αυτοκινήτου “auto motor und sport”. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της SKODA κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία “Compact SUV/Off-Road Vehicle” ενώ η OCTAVIA, την πρώτη θέση στην κατηγορία “Compact”, και στις δύο περιπτώσεις για εισαγόμενα μοντέλα στη γερμανική αγορά. Μάλιστα, η OCTAVIA κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο για ένατη φορά, δείχνοντας την τεράστια αποδοχή και δημοφιλία που έχει το συγκεκριμένο μοντέλο στη Γερμανία. Στα “Best Cars 2021”, που αποτελούν πλέον θεσμό καθώς διοργανώνονται ανελλιπώς εδώ και 45 χρόνια, συμμετείχαν περισσότεροι από 101.000 αναγνώστες.

SKODA_04

 

Στον εφετινό διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 378 μοντέλα, σε έντεκα κατηγορίες. Το ENYAQ iV κέρδισε την κατηγορία του συγκεντρώνοντας το 12,9% των ψήφων, έναντι συνολικά 52 ανταγωνιστών. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε το ENYAQ iV, κατακτώντας τη νίκη στην πρώτη προσπάθεια. Το πρώτο μοντέλο της SKODA που βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (ΜΕΒ) του Volkswagen Group, με τρία μεγέθη μπαταρίας, τέσσερα επίπεδα ισχύος και κίνηση πίσω ή τετρακίνηση, είναι ιδανικά εξοπλισμένο για να ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις. Προσφέρει μεγάλη αυτονομία, άνω των 520 χιλιομέτρων (WLTP) και γενναιόδωρους χώρους, χαρακτηριστικό της μάρκας. Ένα από τα κυριότερα σημεία του SKODA ENYAQ iV είναι η νέα εσωτερική φιλοσοφία: οι Design Selections αντικαθιστούν τις κλασικές γραμμές εξοπλισμού και βασίζονται σε όμορφα επιπλωμένους χώρους.

SKODA_05

 

Η νέα SKODA OCTAVIA, στην τέταρτη γενιά της, βάδισε στα χνάρια των προκατόχων της, κερδίζοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία της, με 16,2% των ψήφων. Μία επιτυχία, που η OCTAVIA σημειώνει στα συγκεκριμένα βραβεία για ένατη συνολικά χρονιά. Το νέο μοντέλο είναι πιο ευρύχωρο, πιο ποιοτικό, ασφαλέστερο, πιο δικτυωμένο και με πιο εμπνευσμένο design από ποτέ. Επιπλέον, διατίθεται με περισσότερες επιλογές κινητήριων συστημάτων από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο SKODA στο παρελθόν: εκτός από αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, η OCTAVIA διατίθεται επίσης ως όχημα CNG, με ήπια υβριδική τεχνολογία ή ως plug-in υβριδικό.

SKODA_06

 

Και αν το SKODA ENYAQ iV είναι ολοκαίνουργιο και πρωτοεμφανιζόμενο σε θεσμό βραβείων, η επίσης νέα OCTAVIA έχει ήδη να επιδείξει μία μακρά λίστα βραβεύσεων. Έχει ήδη αναδειχθεί αυτοκίνητο της χρονιάς ή καλύτερο αυτοκίνητο στην κατηγορία της σε πληθώρα διαγωνισμών έγκριτων ΜΜΕ στη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Αυστρία, την Ελβετία και αλλού. Παράλληλα, η SKODA OCTAVIA είναι ένας από τους φιναλίστ για το ευρωπαϊκό βραβείο “Car of the Year” (“Αυτοκίνητο της Χρονιάς”), με τη διεθνή κριτική επιτροπή των 60 δημοσιογράφων αυτοκινήτου από 23 ευρωπαϊκές χώρες να ανακοινώνει το μεγάλο νικητή 1η Μαρτίου. Την ίδια στιγμή, η νέα SKODA OCTAVIA είναι ανάμεσα στους φιναλίστ και για το βραβείο “Γυναικείο Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς”.

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO