spot_img

Visionary Days 2020

Visionary Days 2020

Είναι γεγονός ότι, το μοντέλο σύμβολο της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, στην αμιγώς ηλεκτρική του εκδοχή έρχεται να φέρει επανάσταση στη νέα εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης. Με ξεχωριστό στιλ και ακόμα πιο ξεχωριστή φιλοσοφία, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το ότι συνεπήρε τους νέους που συναντήθηκαν διαδικτυακά στο πλαίσιο των φετινών Visionary Days για να συζητήσουν το μέλλον του πλανήτη μας.

Περισσότεροι από 2.500 νέοι κάτω των 35 ετών, για 10 ώρες συναντήθηκαν μέσω του διαδικτύου για να συζητήσουν και να ανταλλάξουν ιδέες γύρω από το μέλλον του πλανήτη και της ζωής των ανθρώπων. Ο θεσμός των Visionary Days πραγματοποιήθηκε για 4η χρονιά, ενώ λόγω των αλλαγών που έχει επιφέρει η πανδημία του COVID-19 για πρώτη φορά οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν τις συζητήσεις από απόσταση.

Fiat 500_03

Βάση του συνεδρίου αποτέλεσε το συνεδριακό κέντρο OGR στο Τορίνο, ενώ με κεντρικό θέμα προβληματισμού την παγκοσμιοποίηση και την τεχνολογική επανάσταση, οι νέοι αντάλλαξαν απόψεις πάνω σε νέες εφαρμογές και προϊόντα που θα οδηγήσουν τις ζωές μας τα επόμενα χρόνια. Η αυτοκίνηση δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη συζήτηση και ειδικότερα η νέα εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης. Θέματα όπως το car sharing, η αυτόνομη οδήγηση, η συνδεσιμότητα, αλλά και η διαχείριση της διαθέσιμης ενέργειας αποτέλεσαν βασικούς πυλώνες προβληματισμού με το νέο ηλεκτρικό Fiat 500 σε συνεργασία με τους νέους να έρχεται να επανασχεδιάσει τα όρια της συμβατικής αυτοκίνησης. Στόχος είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε οι μετακινήσεις να γίνουν πιο εύκολες, φιλικές προς το περιβάλλον και προσιτές για όλους.

Fiat 500_04

Το νέο 500 «συμμετείχε» στη συζήτηση, όχι απλά φέρνοντας μια σειρά νέων ιδεών για την αστική μετακίνηση, αλλά προσφέροντας στην κυριολεξία την ενέργεια του με δύο νέα ηλεκτρικά Fiat 500 που βρίσκονταν στη σκηνή των Visionary Days να τροφοδοτούν με τις μπαταρίες τους την απαιτούμενη για την παρουσίαση ενέργεια. Εφαρμόζοντας την αρχή του Vehicle-to-Grid (V2G) που ήδη εφαρμόζεται σε μεγάλη κλίμακα στις εγκαταστάσεις της Fiat στο Mirafiori, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο του Ομίλου Fiat Chrysler Automobiles απέδειξε στην πράξη τον τρόπο που ένα ηλεκτρικό όχημα μπορεί να βοηθήσει στη σταθερότητα του δικτύου ηλεκτροδότησης και να βελτιστοποιήσει τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Fiat 500_05

Για περισσότερα από 60 χρόνια το 500 βοήθησε στην εξέλιξη της αυτοκίνησης και το νέο ηλεκτρικό 500 έρχεται να επεκτείνει για ακόμα μια φορά τα σύνορα των μετακινήσεων. Με δύο επιλογές αυτονομίας, δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, τρία αμαξώματα, πρωτοποριακές λύσεις συνδεσιμότητας, αλλά και ιδέες για ευκολότερη φόρτιση, χρήση του ίδιου οχήματος από πολλούς διαφορετικούς οδηγούς και προσιτό κόστος χρήσης, το νέο ηλεκτρικό 500 δείχνει το δρόμο για το μέλλον.  

Fiat 500_06

Οι νέοι που συμμετείχαν στα Visionary Days, σε συνδυασμό με εκείνους που κατέθεσαν τις προτάσεις τους στο “Think Factory 2020” της FCA, αποτελούν μια τεράστια δεξαμενή ιδεών για εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης. Για τον Όμιλο FCA, αυτές οι πρωτοβουλίες που φέρνουν κοντά χιλιάδες νέους ανθρώπους αποτελούν πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία λύσεων σε εξαιρετικά πολύπλοκα προβλήματα. Η FCA εδώ και αρκετά χρόνια αναλύει τα δεδομένα και αναπτύσσει νέες τεχνολογίες που παρουσιάζει σε υβριδικά μοντέλα όπως τα Fiat 500 και Panda, plug-in hybrid μοντέλα, όπως τα Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe και βέβαια το νέο αμιγώς ηλεκτρικό 500. Η κληρονομιά των Visionary Days αποτελεί παρακαταθήκη για μια ενεργή αντιμετώπιση των προβλημάτων, φιλοσοφία που ασπάζεται απόλυτα το τμήμα e-Mobility by FCA, στόχος του οποίου είναι να δημιουργήσει την αυτοκίνηση του μέλλοντος. 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO