spot_img
HomeΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤο ID.R επιστρέφει

Το ID.R επιστρέφει

Το ID.R επιστρέφει

Το ID.R, το απόλυτο αγωνιστικό μονοθέσιο της Volkswagen για την ηλεκτρική εποχή, επιστρέφει στη δράση, 411 μέρες μετά το ρεκόρ στο βουνό Tianmen, στην Κίνα. Θα είναι από τους πρωταγωνιστές στο “Goodwood SpeedWeek”, το τριήμερο 16 – 18 Οκτωβρίου 2020. Μετά την ακύρωση τόσο του Goodwood Festival of Speed όσο και του Goodwood Revival λόγω της πανδημίας, οι διοργανωτές προχώρησαν σε μια νέα εκδήλωση, με την ονομασία Goodwood SpeedWeek, στην οποία τα ιστορικά αγωνιστικά αυτοκίνητα συναντούν οχήματα του σήμερα και πρωτότυπα του μέλλοντος. Καθώς το τριήμερο φεστιβάλ αυτοκινήτων θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία θεατών, θα υπάρχει εκτεταμένη ψηφιακή κάλυψη και προβολή, με έμφαση στο livestream.

ID R_03

Έχοντας κερδίσει στο Goodwood Festival of Speed τα τελευταία δύο χρόνια με το ID.R των 680 ίππων (500 kW), η Volkswagen Motorsport ταξιδεύει στα νότια της Αγγλίας, έχοντας να αντιμετωπίσει μια νέα πρόκληση. Το SpeedWeek δεν πραγματοποιείται στο γνώριμο Goodwood Hill, αλλά στην πίστα του Goodwood, μήκους 3.809 μέτρων.

«Για δεκαετίες, το Goodwood υπήρξε πραγματικός πόλος έλξης για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε όλο τον κόσμο και είμαστε ικανοποιημένοι που οι διοργανωτές παρουσιάζουν την εναλλακτική λύση του SpeedWeek», δήλωσε ο Sven Smeets, Διευθυντής της Volkswagen Motorsport. «Ως μία από τις λίγες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το 2020, το SpeedWeek προσφέρει εκτεταμένη προβολή. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να δείξουμε για άλλη μια φορά τη φανταστική ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στη Volkswagen σε ένα κοινό εκατομμυρίων, ακόμη και αν αυτή τη φορά δυστυχώς είναι μόνο στην τηλεόραση και μέσω livestream».

ID R_04

Ως η σπορ παρουσία στην οικογένεια μοντέλων ID., το ID.R συνοδεύει το εμπορικό λανσάρισμα του ID.3 και την παγκόσμια πρεμιέρα του ID.4, των δύο πρώτων ηλεκτρικών μοντέλων παραγωγής της Volkswagen. Οι παραδόσεις του ID.3 1st Edition, που ξεπερνούν τα 30.000 αυτοκίνητα, ξεκινούν αυτό το μήνα, με το μοντέλο να είναι διαθέσιμο για παραγγελία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες από τα μέσα του καλοκαιριού. Την ίδια στιγμή, το ID.4 είναι προ των πυλών. Όλα αυτά, απτή απόδειξη ότι η Volkswagen φιλοδοξεί έμπρακτα να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Η μάρκα προβλέπει ότι 1,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα μπουν στην κυκλοφορία έως το 2025.

ID R_05

Για το ID.R, η εκδρομή στο SpeedWeek είναι μια γέφυρα μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος. Το τρέχον ρεκόρ γύρου για το Goodwood Motor Circuit χρονολογείται από το 1965 – το πέτυχαν οι Jim Clark και Jackie Stewart, με χρόνο 1:20,4 λεπτά σε έναν ανεπίσημο αγώνα της Formula 1. Εάν το ID.R, το οποίο κατέχει ήδη το ρεκόρ όλων των εποχών στο Goodwood Hill, θέσει νέο ρεκόρ κατά τη διάρκεια του SpeedWeek, θα έχει πετύχει κάτι μοναδικό, όντας το ταχύτερο αυτοκίνητο τόσο στο «λόφο» όσο και στην πίστα του Goodwood. Συνολικά, το ID.R κατέχει τέσσερα σπουδαία ρεκόρ σε τρεις ηπείρους: ρεκόρ όλων των εποχών στις διάσημες αναβάσεις Goodwood Hill στη Μεγάλη Βρετανία, Pikes Peak στο Κολοράντο των Η.Π.Α. και Tianmen στο Zhangjiajie της Κίνας καθώς και το ρεκόρ γύρου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Nürburgring-Nordschleife, στη Γερμανία.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO