spot_img
HomeΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ Ford Motor Ελλάς υλοποιεί το Bring on Tomorrow

Η Ford Motor Ελλάς υλοποιεί το Bring on Tomorrow

Η Ford Motor Ελλάς υλοποιεί το Bring on Tomorrow

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά η Ford Motor Ελλάς στάθηκε στο πλευρό της Ινώ Στεφανή και του κολυμβητή υπέρ-αποστάσεων Σπύρου Χρυσικόπουλου, προκειμένου να κάνουν πράξη ένα ακόμα τρελό όνειρό τους: να καλύψουν με τα πόδια σε πολικές θερμοκρασίες μία διαδρομή συνολικού μήκους 300 χιλιομέτρων. Στη γραμμή αφετηρίας του φετινού “Rovaniemi300” Έλληνες αθλητές έδωσαν για πρώτη φορά το «παρών» και στις δύο κατηγορίες – ανδρών και γυναικών.

Rovaniemi300_03

Το “Rovaniemi300” είναι ένας απαιτητικός αγώνας επιβίωσης για τους συμμετέχοντες, καθώς οι αθλητές δεν έχουν καμία βοήθεια από τη διοργάνωση και είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των προμηθειών και του χρόνου τους. Και η Ford Motor Ελλάς στέκεται στο πλευρό εκείνων που τολμούν και κυνηγούν με πάθος τους στόχους και τα όνειρά τους. Για το λόγο αυτό, ταξίδεψε για δεύτερη συνεχή χρονιά μέχρι το παγωμένο Rovaniemi της Φινλανδίας, προκειμένου να στηρίξει εκ νέου την Ινώ Στεφανή και τον Σπύρο Χρυσικόπουλο. Μετά την περσινή τους επιτυχία στο “Rovaniemi150”, ήθελαν φέτος να κάνουν πράξη ένα ακόμα πιο τρελό όνειρο: να συμμετάσχουν μεν στον ίδιο αγώνα, αλλά στην ανώτερη και πιο extreme κατηγορία, στην οποία οι αθλητές καλούνται να καλύψουν με τα πόδια σε 120 ώρες μια διαδρομή συνολικού μήκους 300 χιλιομέτρων!

Rovaniemi300_04

Αν μη τι άλλο, για κάθε ανθρώπινο οργανισμό το “Rovaniemi300” είναι μία εξόχως απαιτητική και εξαντλητική δοκιμασία, στην οποία όλοι οι συμμετέχοντες καλούνται να καλύψουν – άλλοτε τρέχοντας και άλλοτε περπατώντας – μία απόσταση συνολικού μήκους 300 χλμ. στον Αρκτικό Κύκλο, σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος που πολλές φορές φτάνουν έως και τους -30° C.

Rovaniemi300_05

Σε αυτό τον μαραθώνιο, οι πολικές θερμοκρασίες καταπονούν ιδιαίτερα το σώμα καθιστώντας ακόμα πιο δύσκολη και απρόβλεπτη την προσπάθεια επιβίωσης των αθλητών, οι οποίοι, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, είναι υποχρεωμένοι να σέρνουν μαζί τους ένα έλκηθρο φορτωμένο με όλο τον εξοπλισμό τους (όπως φαγητό, νερό, ρούχα κλπ). Βλέπετε, οι κανόνες στο απαιτητικό “Rovaniemi300” απαγορεύουν αυστηρά κάθε είδους εξωτερική βοήθεια από τη διοργάνωση, η οποία επεμβαίνει μόνο σε περίπτωση εγκατάλειψης.

Rovaniemi300_06

Η προσπάθεια της Ινώ Στεφανή και του κολυμβητή υπερ-αποστάσεων Σπύρου Χρυσικόπουλου ξεκίνησε τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, λίγο πριν από το ξεκίνημα της πανδημίας. Οι πολικές θερμοκρασίες εκείνης της περιόδου και οι πολύ δυνατοί άνεμοι, ανέβαζαν ακόμα πιο ψηλά τον βαθμό δυσκολίας της όλης προσπάθειας. Το πρώτο βράδυ βρήκε το Ελληνικό δίδυμο στο 60ό χλμ. της διαδρομής, ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωση του 80ού, η Ινώ και ο Σπύρος αποφάσισαν να κάνουν την πρώτη τους στάση.

Rovaniemi300_07

Τις επόμενες ωστόσο ώρες ο καιρός άρχισε να δείχνει τα δόντια του, με την έντονη χιονοθύελλα να καλύπτει πλήρως όλα τα μονοπάτια και σημάδια κατά μήκος της διαδρομής. Η δύναμη όμως που έκρυβαν μέσα τους τόσο η Ινώ όσο και ο Σπύρος ήταν αστείρευτη. Έτσι, οι Έλληνες αθλητές κατάφεραν να βρουν το δρόμο τους και με τη βοήθεια GPS να συνεχίσουν προς τον στόχο τους, φτάνοντας έως και το 100ό χλμ. της διαδρομής.

Ωστόσο, η συνέχεια του ταξιδιού για την Ινώ και τον Σπύρο ήταν αδύνατη, καθώς και οι δύο είχαν φτάσει κυριολεκτικά στα όριά τους – και για την περίσταση, σε προχωρημένη αφυδάτωση, εξαιτίας του δυνατού αέρα που τους εμπόδιζε να ανάψουν φωτιά και να λιώσουν πάγο για να πιούν νερό.

Rovaniemi300_08

Έτσι, έπειτα από λίγη ώρα, πάρθηκε η απόφαση να ολοκληρώσουν στο σημείο αυτό την προσπάθειά τους ώστε να μη θέσουν σε περαιτέρω κίνδυνο την υγεία ή τη σωματική τους ακεραιότητα.

«Ήταν μια ώριμη απόφαση που αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν η σωστή», δήλωσε ο Σπύρος. Και συμπλήρωσε: «Είναι προτιμότερο να τολμάς και να μην έχεις τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα, παρά να μην τολμάς καθόλου. Όταν τερματίζεις την προσπάθειά σου πριν την ολοκλήρωσή της, δεν είναι αποτυχία! Είναι μια έντονη στιγμή που μετατρέπεται σε δύναμη και πείσμα, ώστε να θέσεις άμεσα τον επόμενο μεγάλο στόχο. Και όταν έρθει η επιτυχία, τότε έχει άλλη αξία, γιατί ξέρεις πόσο κόπιασες προκειμένου να τα καταφέρεις! Κάπου εκεί ανακαλύπτεις τη δύναμή σου!»

Rovaniemi300_09

Από τη μεριά της, η Ινώ δήλωσε: «Το Rovaniemi300 είναι ένας αγώνας επιβίωσης. Παίζεις με τις πιθανότητες… και αυτό είναι το παιχνίδι! Πότε δεν ξέρεις αν θα τα καταφέρεις όσο καλά προετοιμασμένος κι αν είσαι. Είχαμε εξαντλήσει κυριολεκτικά κάθε όριο και περιθώριο αντοχής. Ήταν απλά αδύνατο να συνεχίσουμε. Όμως, τα όνειρα δεν έρχονται να σε βρουν. Πρέπει να τα κυνηγάς συνέχεια.»

Στο φετινό “Rovaniemi300” πάνω από το 70% των συμμετεχόντων εγκατέλειψαν τελικά τις προσπάθειες τους εξαιτίας της χιονοθύελλας, και μόνο τρεις αθλητές με τα πόδια κατάφεραν να τερματίσουν, καθώς τις ώρες που διήρκησε η χιονοθύελλα κατάφεραν να βρουν καταφύγιο και να προστατευτούν.

Rovaniemi300_10

Η Ford Motor Ελλάς, παραμένοντας πιστή στα σλόγκαν “Bring on Tomorrow”, επέλεξε να στηρίξει και φέτος την Ινώ Στεφανή και τον Σπύρο Χρυσικόπουλο στο νέο και ακόμα πιο δύσκολο εγχείρημά τους αποδεικνύοντας πως, παρά τις αντιξοότητες και το τελικό αποτέλεσμα, η θέληση, το πείσμα, αλλά και η δύναμη της ψυχής, αποτελούν τα σημαντικότερα συστατικά για να θέσει κανείς τον επόμενο, μεγάλο στόχο του.

 

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO