Εκδηλώσεις Auto

Συνολική εμπειρία ασφάλειας για επαγγελματίες

Η Mercedes-Benz κατάφερε να ενθουσιάσει τους επαγγελματίες που επισκέφθηκαν το Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων  για να μάθουν αλλά και να βιώσουν με έναν πρωτόγνωρο τρόπο τα συστήματα ασφαλείας που διαθέτουν τα επαγγελματικά της οχήματα.

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στα επαγγελματικά οχήματα και στα συστήματά τους, πέρα από τα συνηθισμένα! Με πολλά σημεία ενδιαφέροντος και επίκεντρο τον επαγγελματία οδηγό: Safety Ride εντός της πίστας με Sprinter και Actros, Πρεμιέρες επί Ελληνικού εδάφους, Let’s Talk Workshop από τους εκπαιδευτές της Mercedes-Benz, Test Drives σε εξωτερική διαδρομή, Συζήτηση με τους Συμβούλους Πωλήσεων όλων των κατηγοριών… Οι επισκέπτες μέσα από την ποικιλία δραστηριοτήτων που τους προσέφερε η εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να καταρτιστούν  και να βιώσουν στην πράξη τον τρόπο λειτουργίας των συστημάτων ασφαλείας των πιο προηγμένων επαγγελματικών οχημάτων της αγοράς .

Safety Ride TRUCKS_03

Όπως ήταν αναμενόμενο οι επαγγελματίες δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους ύστερα από κάθε επίδειξη με τα δύο Actros εντός κλειστής διαδρομής στην πίστα. Οι Γερμανοί & Έλληνες εκπαιδευτές εξηγούσαν με κάθε λεπτομέρεια τις καινοτομίες των συστημάτων υποβοήθησης στο νέο Actros καθώς και τις εφαρμογές των τεχνολογιών συνδεσιμότητας.

Μέσα από πρακτικές παρουσιάσεις οι συμμετέχοντες στη δοκιμαστική διαδρομή κατανόησαν πώς λειτουργεί το σύστημα καμερών MirrorCam ή πώς ελαχιστοποιούνται οι περιπτώσεις ατυχημάτων δεδομένου ότι το όχημα ακινητοποιείται όταν «αναλάβουν δράση» οι αισθητήρες που ανιχνεύουν το νεκρό σημείο, το προπορευόμενο όχημα ή κάποιον πεζό που διασχίζει το δρόμο χωρίς να κοιτάξει. Κατά την πορεία του φορτηγού διαπίστωσαν τη λειτουργία του Active Drive Assist που διευθύνει, επιβραδύνει ή επιταχύνει αυτόματα το όχημα υπό προϋποθέσεις και πλέον επιτρέπει τη μερικώς αυτοματοποιημένη οδήγηση σε όλο το εύρος ταχυτήτων. Ένα πρώτο μεγάλο βήμα προς την αυτόνομη οδήγηση!

Safety Ride TRUCKS_04

Σε παράλληλη κλειστή διαδρομή τρία Sprinter εντυπωσίασαν τους επιβάτες τους με την επίδειξη των συστημάτων υποβοήθησης νέας γενιάς που εξοπλίζουν το νέο Sprinter και δικαιολογούν την ηγετική θέση που διαχρονικά κατέχει στην κατηγορία του. Επικίνδυνοι ελιγμοί; Μειωμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα; Διασταυρούμενη κυκλοφορία κατά την όπισθεν του οχήματος; Το Ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας ESP, η ενεργή υποβοήθηση πέδησης Active Brake Assist και το Rear Cross Traffic Alert είναι μερικά μόνο από τα συστήματα που διαθέτει το νέο Sprinter και παρουσιάστηκαν σε πραγματικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Safety Ride TRUCKS_05

Ταυτόχρονα, έχοντας τα μάτια στραμμένα στο μέλλον των εναλλακτικών συστημάτων κίνησης, κατά τη διάρκεια του Safety Weekend παρουσιάστηκε το νέο eVito, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό Van της Mercedes-Benz, εντυπωσιάζοντας το κοινό με τις δυνατότητες και τις επιδόσεις του.

Τα Citan, Vito και Sprinter, η X-Class και φυσικά το νέο eVito, δέχτηκαν πίσω από το τιμόνι τους πληθώρα οδηγών οι οποίοι τα δοκίμασαν κι έζησαν μία πραγματική εμπειρία οδήγησης στους δρόμους της περιοχής.

Safety Ride TRUCKS_06

Περισσότερη ασφάλεια στο δρόμο σημαίνει εμπιστοσύνη στο όχημα και γνώση των συστημάτων ασφαλείας που θα αντιδράσουν τη δεδομένη στιγμή προς όφελος του οδηγού. Στο Safety Weekend η Mercedes-Benz απέδειξε στους επαγγελματίες της μετακίνησης την υπεροχή της στον τομέα αυτό. Με έναν συναρπαστικό, βιωματικό τρόπο τους έφερε πιο κοντά στην ευρύτητα των προτάσεών της αλλά και στην ποικιλία λύσεων που μπορεί να τους παρέχει.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.