spot_img
HomeΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣTop City Classic Rally China

Top City Classic Rally China

Με μια πολυδιάστατη κίνηση η Skoda παρουσίασε ιστορικά οχήματα της σε κλασσικές εκδηλώσεις αυτοκινήτων στην Κίνα.  Πρόκειται για μια  ιδανική πλατφόρμα μέσω της οποίας η εταιρεία προβάλει τα 124 χρόνια ιστορίας της.

Και βέβαια, η Octavia παραμένει το  bestseller μοντέλο στην αχανή αυτή αγορά , γιορτάζοντας  την 60η επέτειο του μοντέλου της, έχοντας πουλήσει  περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα μόνο στην Κίνα.

Skoda China_03

Η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία συμμετέχει σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις από το 2014, στη μεγαλύτερη ενιαία αγορά της, παρουσιάζοντας επιλεγμένα μοντέλα από την 124χρονη ιστορία της. Συμμετείχε σε δύο βασικές  εκδηλώσεις στο “Top City Classic Rally China” με τα μοντέλα Skoda 422, Octavia, Octavia Combi και Felicia.

Σε μια  περιοδεία η οποία πραγματοποιήθηκε κοντά στη νότια κινεζική πόλη Shenzhen, οι συμμετέχοντες με Skoda, μέσω των βουνών Huangshan στα ανατολικά της Λαϊκής Δημοκρατίας, κέρδισαν πολυάριθμα βραβεία στην κατηγορία «Special Section Champion», συμπεριλαμβανομένου του «Βραβείου Ιστορικής Αναγέννησης».

Skoda China_04

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να λάβουμε αυτά τα βραβεία για τη Skoda  στο φετινό Top City Classic Rally China. Τα κλασικά μοντέλα μας είναι πολύ δημοφιλή σε εκδηλώσεις vintage αυτοκινήτων στην Κίνα και απολαμβάνουν την υποστήριξη των κινεζικών ενθουσιωδών αυτοκινήτων “, τονίζει ο κ. Ralf Hanschen, Πρόεδρος της Skoda China. “Αυτό το έτος, γιορτάσαμε την 60ή επέτειο, συμμετέχοντας σε διάφορες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένου αυτού του αγώνα. Έχοντας ήδη παραδώσει 1,3 εκατομμύρια μονάδες σε κινέζους πελάτες, η Octavia είναι το πιο επιτυχημένο μοντέλο μας και στην Κίνα. “

Skoda China_05

Το “Top City Classic Rally China” είναι η πρώτη εκδήλωση κλασικού αυτοκινήτου που διεξάγεται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Τα δύο ανεξάρτητα τμήματα του διαγωνισμού πραγματοποιούνται κατά το πρώτο και δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου. Η Skoda είναι μία από τις μάρκες που συμμετέχει από την αρχή. Το 2014, κατά την πρώτη διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής, οι παραδοσιακοί λάτρεις των κλασικών αυτοκινήτων θαύμασαν από κοντά το Laurin & Klement 300 και το Skoda Felicia.

Skoda China_06

Φέτος, τα κλασικά αυτοκίνητα έφτασαν στο Shenzhen, μητρόπολη της νότιας Κίνας, με 12 εκατομμύρια κατοίκους, που  είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις στον κόσμο. Μετά από μια παραμονή μιας εβδομάδας, τα αυτοκίνητα κινήθηκαν μέσω των «κίτρινων βουνών» της οροσειράς Huangshan.

Skoda China_07

Η Skoda ανέδειξε το θέμα της 60ης επετείου της Octavia με ένα γαλάζιο notchback. Η τελευταία έκδοση του αμαξώματος προστέθηκε στη σειρά το 1960 και γρήγορα έγινε bestseller και ισχυρό εξαγωγικό “χαρτί” για την εταιρεία. Εξήγαγε τη δημοφιλή  Octavia Combi πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Ο σύγχρονος ομόλογός του κατασκευάζεται πλέον στην Κίνα. Το διαχρονικά κομψό Felicia convertible, το οποίο επίσης γιορτάζει την 60ή επέτειό του, έχει παραμείνει παραδοσιακά δίπλα στους συμμετέχοντες στο «Top City Classic Rally China». Το Skoda 422, ξεκίνησε να κατασκευάζεται   μεταξύ 1930 και 1934. Με 90 χρόνια ιστορίας, πλέον, στη γραμμή παραγωγής του στο Mladá Boleslav, αρχικά εφοδιαζόταν με τετρακύλινδρο κινητήρα 1,2 λιτ. ισχύος 22 ίππων. Η ανοιχτή έκδοση της Felicia απέδιδε ισχύ  έως και 55 hp.

Skoda China_08

Με 124χρονη ιστορία η Skoda εκπροσωπήθηκε στην Κίνα ήδη από τη δεκαετία του 1930, λειτουργώντας πέντε τοπικές αντιπροσωπείες μέχρι το 1936. Το 2007, το σήμα επανήλθε στην κινεζική αγορά. Από το 2010, η Λαϊκή Δημοκρατία αποτελεί τη μεγαλύτερη ενιαία αγορά του κατασκευαστή: ένα στα τέσσερα οχήματα Skoda μεταφέρεται σε έναν πελάτη στην Κίνα. Η μάρκα έχει παραδώσει περισσότερα από 2,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα στην περιοχή από το 2007 συνολικά.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO