spot_img
HomeΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠως 1.326 Mustang καταρρίπτουν παγκόσμιο ρεκόρ

Πως 1.326 Mustang καταρρίπτουν παγκόσμιο ρεκόρ

Ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ πέτυχαν οι ιδιοκτήτες του εμβληματικού σπορ μοντέλου της Ford από όλη την Ευρώπη. Συνέβαλαν ώστε η εταιρεία να πετύχει στο Lommel Proving Ground στο Βέλγιο το ρεκόρ για το μεγαλύτερο κονβόι με οχήματα Mustang.  

Και η  φετινή παρέλαση των 1.326 Mustang κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ των 960 οχημάτων, το οποίο καταγράφηκε το Δεκέμβριο του 2017 στην πόλη Toluca του Μεξικού.

Απολαύστε τους να καταρρίπτουν το παγκόσμιο ρεκόρ 

Εκπρόσωποι όλων των γενιών – από το 1964, όταν και λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το θρυλικό μοντέλο της εταιρείας, μέχρι και σήμερα – συγκεντρώθηκαν στις 7 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Lommel Proving Ground της Ford καταγράφοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη παρέλαση με οχήματα Mustang.

Το προηγούμενο ρεκόρ συνάντησης 960 Mustang καταγράφηκε στην πόλη Toluca του Μεξικού στις 3 Δεκεμβρίου του 2017. Φέτος, 1.326 Mustang από όλη την Ευρώπη συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις της πίστας δοκιμών της Ford στο Βέλγιο, αποτίοντας φόρο τιμής στο εμβληματικό της μοντέλο. Για την καταγραφή του νέου ρεκόρ, το κονβόι των αυτοκινήτων κινήθηκε απρόσκοπτα διατηρώντας μια απόσταση ανά όχημα όχι μεγαλύτερη των 20 μέτρων, ενώ στη συνεχεία οχήματα και οδηγοί συμμετείχαν σε μία ειδική «χορογραφία» για να γιορτάσουν την 55η επέτειο της θρυλικής Mustang.

Mustangs_03

Και φυσικά η εκδήλωση αυτή είχε ως attraction την πτήση πάνω από τις εγκαταστάσεις του Lommel Proving Ground του μαχητικού αεροσκάφους P51 Mustang που χάρισε το όνομά του στο σπορ μοντέλο της Ford.

Mustangs_04

Αυτή τη στιγμή στο Βέλγιο πωλούνται περισσότερες Mustang ανά κάτοικο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης – γι’ αυτό και το Lommel Proving Ground της Ford ήταν η τέλεια επιλογή για να υποστηρίξει την προσπάθεια της εταιρείας να καταρρίψει ένα ακόμα ρεκόρ. Η Mustang ήταν το παγκόσμιο best-seller μοντέλο στην κατηγορία σπορ κουπέ αυτοκινήτων για τέταρτη συνεχή χρονιά το 2018. Η άνοδος συνεχίστηκε και το πρώτο εξάμηνο του 2019, καθώς την περίοδο αυτή καταγράφηκαν 5.500 πωλήσεις Mustang στην Ευρώπη, επίδοση αυξημένη κατά 3,7% σε σύγκριση με την ίδια περσινή περίοδο.

Mustangs_05

Στο Lommel Proving Ground η Ford αναπτύσσει και βελτιώνει τόσο τις τεχνολογίες, όσο και τις οδηγικές επιδόσεις των οχημάτων της στην Ευρώπη. Οι εγκαταστάσεις καλύπτουν μία επιφάνεια 3.22 km² περιλαμβάνοντας πίστες δοκιμών συνολικού μήκους 80 km, από τις οποίες κάποιες είναι σχεδιασμένες για να προσομοιώνουν δημόσιους δρόμους, ενώ άλλες έχουν διαφορετικής ποιότητας οδοστρώματα που δίνουν τη δυνατότητα στους μηχανικούς να αξιολογούν τα χαρακτηριστικά χειρισμού του οχήματος, το απόδοσή του στο φρενάρισμα, το κράτημά του στις στροφές και τα επίπεδα άνεσης που παρέχει.

Πάνω από 100 εργαζόμενοι του Lommel Proving Ground υποστήριξαν εθελοντικά την όλη εκδήλωση, αλλά και την προσπάθεια της Ford να καταρρίψει ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO