spot_img
HomeΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣRegistro Italiano Alfa Romeo 

Registro Italiano Alfa Romeo 

Γέμισε με πολύτιμα κοσμήματα η πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης. Το Registro Italiano Alfa Romeo με τα μοναδικά αυτοκίνητα Alfa Romeo, με εξαιρετικά ιστορικά αυτοκίνητα, έκαναν τους επισκέπτες να “γονατίσουν” στη λαμπρή ιστορία της Μιλανέζικης μάρκας.

Alfa Romeo_03

Η «Απόβαση» της Ιταλικής γοητείας στη Μακεδονία, του  Registro  Italiano  Alfa  Romeo  (RIAR) ξεκίνησε με το Γύρο Μακεδονίας 2019, πραγματοποιώντας μια περιήγηση στη χώρα μας με μερικά από τα πιο όμορφα δείγματα “γραφής” της ιστορικής αυτής μάρκας, της Alfa Romeo.  

Alfa Romeo_04

Για τρίτη φορά στην ιστορία του, το Registro Italiano Alfa Romeo (RIAR), ένας από σημαντικότερους συλλόγους φίλων της μάρκας με διεθνή απήχηση, επέλεξε τη χώρα μας για την πραγματοποίηση μιας ξεχωριστής συνάντησης με κλασσικά οχήματα Alfa Romeo.

Alfa Romeo_05

Σημείο αφετηρίας ήταν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με 23 κλασσικά Alfa Romeo που ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή την περιήγηση τους με στόχο να ανακαλύψουν μερικές από τις πιο όμορφες περιοχές της Μακεδονίας.

Alfa Romeo_06

Έχοντας ήδη ενθουσιάσει με το πέρασμα τους την Καστοριά, τον Άγιο Αχίλλειο, το Νυμφαίο και τη λίμνη Κερκίνη, το κομβόι που μετέφερε την ιστορία της Alfa Romeo επισκέφτηκε, επίσης, το Άγιο Όρος και τη Βεργίνα.

Alfa Romeo_07

Χθες, οι Θεσσαλονικείς είχαν τη μοναδική  ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά αυτά τα μοναδικά μοντέλα που στάθμευσαν στην Πλατεία Αριστοτέλους από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Alfa Romeo_08

Το κεντρικό σημείο της πόλης γέμισε ασφυκτικά από το μοναδικό στιλ των Alfa Romeo με μοντέλα όπως η 6C 1500SS του 1929, που αποτελεί και το γηραιότερο μοντέλο του γκρουπ, αλλά και τις σύγχρονες 4C και Stelvio που αποτελούν τον ιδανικό δεσμό μεταξύ της ένδοξης ιστορίας και του δυναμικού σήμερα της μάρκας.

Alfa Romeo_09

Η Stelvio αποτελεί και το επίσημο αυτοκίνητο υποστήριξης της εκδήλωσης ακολουθώντας την πορεία των προγόνων της σε αυτό το διαφορετικό μαραθώνιο στη Μακεδονία. Εφοδιασμένη με τον αποδοτικό Turbo κινητήρα πετρελαίου 2.2 210hp και το πρωτοποριακό σύστημα τετρακίνησης Q4 αποτελεί το φύλακα άγγελο των 23 αυτοκινήτων του RIAR. 

Alfa Romeo_10

Μετά την ξεχωριστή επίδειξη στην Πλατεία Αριστοτέλους και το αποχαιρετιστήριο δείπνο το βράδυ της ίδιας ημέρας στο Ξενοδοχείο MEDITERRANEAN PALACE το RIAR αποχωρεί σήμερα από τη χώρα μας προς τη βάση του.

Alfa Romeo_11

Απολαύστε κάποιες υπέροχες φωτογραφίες, κάποιες μοναδικές λεπτομέρειες των υπέροχων Ιταλίδων κυριών, οι οποίες έγραψαν μια μοναδική ιστορία αυτοκίνητης κάποιες άλλες εποχές.

Alfa Romeo_12

Τότε, που οι σχεδιαστές δημιουργούσαν μόνο με συναίσθημα. Τότε, που οι λαμαρίνες δουλευόταν περισσότερο στο χέρι. Τότε που δεν υπήρχαν υδραυλικά τιμονιά και ηλεκτρονικά συστήματα υποστήριξης.

Alfa Romeo_13

Αναφερόμαστε σε μια άλλη εποχή, όπου οι ρυθμίσεις των κινητήρων γινόταν με το μεράκι και το αυτί του μηχανικού. Οι εραστές της αυτοκίνησης μας γέμισαν νοσταλγία! Μας γέμισαν με ανάμικτα συναισθήματα!

Alfa Romeo_14

Ήμασταν πραγματικά τυχεροί που γνωρίσαμε αυτές τις υπέροχες Κυρίες από κοντά! Τις αγγίξαμε, τις μιλήσαμε, τις καμαρώσαμε, ακούσαμε τους κινητήρες τους.

Alfa Romeo_15

Θα τις περιμένουμε ξανά και πάλι στην πατρίδα μας. Όσοι για τους ιδιοκτήτες τους, ήταν όλοι υπέροχοι, πραγματικοί εραστές μιας άλλης εποχής της αυτοκίνησης.

Alfa Romeo_16

Έφεραν μια ολόκληρη ιστορία στο κατώφλι μας. Τους ευχαριστούμε γι΄ αυτό. Και θα τους περιμένουμε και πάλι με σεβασμό και δέος γι’ αυτά τα μοναδικά κομμάτια της παγκόσμιας αυτοκινητιστικής ιστορίας.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO