spot_img
HomeΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣAlfa Romeo Tonale κατέκτησε το Car Design Award 2019

Alfa Romeo Tonale κατέκτησε το Car Design Award 2019

Είναι υπέροχα τα νέα που μας έρχονται από την Ευρώπη! H Alfa Romeo Tonale κατέκτησε το βραβείο “Car Design Award 2019” Το δημιούργημα του Έλληνα σχεδιαστή Αλέξανδρου Λιώκη, το πρωτότυπο  Alfa  Romeo  Tonale  κέρδισε το διεθνές βραβείο σχεδιασμού για το 2019.

AR_Tonale_03

Συνδέοντας ιδανικά την ιστορία της μάρκας με το μέλλον, το πρωτότυπο -για του οποίου τον εξωτερικό σχεδιασμό είναι υπεύθυνος ο Έλληνας σχεδιαστής Αλέξανδρος Λιώκης- εντυπωσίασε με την αισθητική και το δυναμισμό του.

Ο θεσμός “Car Design Awards” δημιουργήθηκε το 1984 από το περιοδικό Auto&Design και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις στο χώρο του σχεδιασμού αυτοκινήτων. Αυτή τη χρονιά στην κατηγορία “Concept Cars”, η Alfa Romeo Tonale κυριάρχησε επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική ανταπόκριση που είχε το πρωτότυπο της μάρκας στο κοινό, αλλά και τους ειδικούς του χώρου.

AR_Tonale_04

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της FCA για την περιοχή ΕΜΕΑ, κ. Klaus Busse δήλωσε: «Μας τιμά ιδιαίτερα η κατάκτηση αυτής της διάκρισης από την Tonale, που όπως κάθε Alfa Romeo είναι εμπνευσμένη από ένα τέλειο συνδυασμό παράδοσης, δυναμισμού και ομορφιάς. Το μοντέλο συνδυάζει το Ιταλικό στιλ με μοναδικά χαρακτηριστικά της AlfaRomeo και στοιχεία όπως οι τέλειες αναλογίες, οι καθαρές επιφάνειες, αλλά και οι πρωτοποριακές ιδέες».

AR_Tonale_05

Ο Lead Exterior Designer της Tonale, κ. Αλέξανδρος Λιώκης, σχεδίασε ένα συμπαγές SUV με ιδιαίτερα σπορ χαρακτήρα που χωρίς υπερβολές και περιττά στιλιστικά στοιχεία είναι άμεσα αναγνωρίσιμο σαν μία πραγματική Alfa Romeo. Πιστή στη φιλοσοφία της μάρκας, η Tonale είναι σχεδιασμένη γύρω από τον οδηγό, ενώ είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που μπαίνει στο χώρο της ηλεκτροκίνησης με το plug-in υβριδικό σύστημα της να προσφέρει φιλικότητα προς το περιβάλλον χωρίς καμία παραχώρηση στην οδηγική αίσθηση.

AR_Tonale_06

Η προσωπικότητα του πρωτότυπου ενισχύεται από μία σειρά στοιχείων όπως η νέας γενιάς Alcantara που έχει χρησιμοποιηθεί στο εμπνευσμένο από τους αγώνες φουτουριστικό εσωτερικό, αλλά και τους τροχούς των 21 ιντσών με το χαρακτηριστικό σχέδιο που οι ρίζες του φτάνουν στη δεκαετία του 1960. Οι γραμμές και τα στιλιστικά στοιχεία από μοντέλα της μάρκας, όπως οι 33 Stradale και Disco Volante, είναι αναγνωρίσιμα τόσο στις γραμμές και στους όγκους, όσο και στις λεπτομέρειες όπου κανείς μπορεί να διακρίνει και χαρακτηριστικά των SZ και Brera. 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO