Εκδηλώσεις Auto

 Πως η Opel στηρίζει πέντε Γερμανικά πανεπιστήμια

 Ο μεγαλύτερος θεσμός αγώνων αυτοκινήτου για φοιτητές στην Ευρώπη είναι ένας διαγωνισμός σχεδίασης για νέα ταλέντα. Και η Opel στηρίζει πέντε Γερμανικά πανεπιστήμια κοντά σε εγκαταστάσεις της εταιρίας, παραχωρώντας πέντε Insignia Sports Tourer στις ομάδες φοιτητών.

Formula-Student-Team_ 03

Το project είναι σπουδαίο για τους νέους της χώρας. Σχεδιασμός  αγωνιστικού αυτοκινήτου, κατασκευή του και συμμετοχή του σε αγώνες απέναντι στις κατασκευές άλλων ομάδων στην πίστα του Hockenheimring από τις 5-11 Αυγούστου 2019.  

Είναι το Formula Student, ο μεγαλύτερος θεσμός αγώνων αυτοκινήτου για φοιτητές σε όλη την Ευρώπη. Πάνω από 15 χρόνια η Opel είναι ένας από τους σημαντικότερους υποστηρικτές των αγώνων Formula Student. Εφέτος στηρίζει πέντε γερμανικά πανεπιστήμια που έχουν έδρα στις περιοχές του Rüsselsheim και του Kaiserslautern, υποβοηθώντας στο σχεδιασμό των μονοθέσιων αγωνιστικών αυτοκινήτων και στην κατασκευή των εξαρτημάτων τους, αλλά και παραχωρώντας το κέντρο δοκιμών της στο Rodgau-Dudenhofen.

Formula-Student-Team_ 04

Επιπλέον, η Γερμανική μάρκα διευκολύνει τις μετακινήσεις των επίδοξων μηχανικών, διαθέτοντας σε κάθε ομάδα πανεπιστημίου ένα Opel Insignia Sports Tourer, ως επίσημο όχημα για όλη τη χρονιά.

«Η Opel στηρίζει τις πανεπιστημιακές ομάδες Formula Student εδώ και πολλά χρόνια. Συνεργαζόμαστε στενά στη φάση ανάπτυξης και διαπιστώνουμε με πόσο διαφορετικούς τρόπους οι ομάδες δίνουν λύσεις στα προβλήματα και εισάγουν καινοτομίες. Σε αντάλλαγμα, τα νέα αυτά ταλέντα έχουν πρόσβαση στο engineering της Opel», δήλωσε ο Christian Müller, Επικεφαλής Μηχανολογίας, κατά την παράδοση των Insignia Sports Tourer στις ομάδες των πανεπιστημίων.

Formula-Student-Team_ 05

Ο στόχος του θεσμού Formula Student είναι η δημιουργία ενός πρωτότυπου. Το μονοθέσιο πρέπει να υπακούει σε αυστηρές προδιαγραφές. Επιπλέον, οι ομάδες καλούνται να υπολογίσουν το κόστος σχεδιασμού και να παρουσιάσουν ένα επιχειρηματικό σχέδιο, όπως ακριβώς συμβαίνει με κάθε νέο μοντέλο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Formula-Student-Team_ 06

Όταν αυτή η διαδικασία ολοκληρωθεί με επιτυχία, το μονοθέσιο κατεβαίνει στην πίστα. Η κατάταξη καθορίζεται από τις επιδόσεις σε μια σειρά ασκήσεων, στο skid pad, στην επιτάχυνση και σε αγώνες sprint και αντοχής. Η εξοικονόμηση ενέργειας παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Τις ομάδες βαθμολογεί μία επιτροπή εμπειρογνωμόνων που αποτελείται από εκπροσώπους της αυτοκινητοβιομηχανίας, των προμηθευτών εξαρτημάτων, αλλά και των αγώνων αυτοκινήτου.

Formula-Student-Team_ 07

Ο θεσμός Formula Student διοργανώνεται από το 1981. Στη Γερμανία, οι αγώνες διεξάγονται από το 2006 με την ίδρυση του Formula Student Germany, υπό την αιγίδα της VDI, της Ένωσης Γερμανών Μηχανικών. Σύμφωνα με τους τεχνικούς κανονισμούς, επιτρέπονται τρεις διαφορετικές κατηγορίες κινητήριων συνόλων: αυτή του κλασικού κινητήρα εσωτερικής καύσης, του ηλεκτροκινητήρα και από το 2017, η κατηγορία των αυτόνομων οχημάτων. Οι υποστηριζόμενες από την Opel ομάδες, συμμετέχουν σε όλες τις κατηγορίες. Στο μέλλον, ο θεσμός θα επικεντρωθεί ιδιαίτερα στην ηλεκτροκίνηση με μπαταρίες και στην ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.