spot_img
HomeΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔυνατά η SKODA στο FIA World Rally Championship 2019 

Δυνατά η SKODA στο FIA World Rally Championship 2019 

Νέα χρονιά, νέες προκλήσεις, νέοι στόχοι, νέα χρώματα και πολλές φιλοδοξίες για τη νέα SKODA Fabia R5! Μετά από μία εξαιρετική πορεία τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια σε Ειδικές Διαδρομές όλου του κόσμου, ήρθε η ώρα για μια νέα αισθητική εκδοχή του πιο επιτυχημένου αγωνιστικού αυτοκινήτου στην ιστορία της SKODA Motorsport.

Πρώτος αγώνας για το 2019, ένα από τα πλέον εμβληματικά ράλι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, το Ράλι Μόντε Κάρλο, που ξεκινά σήμερα στη νότια Γαλλία και το πριγκιπάτο του Μονακό, (24-27 Ιανουαρίου).

SKODA FABIA R5 WRC 2 - 03

Για να γιορτάσει την καλύτερη σεζόν στην ιστορία της, η SKODA Motorsport παρουσίασε μια νέα σχεδιαστική πρόταση, χωρίς όμως να αλλάξει δραστικά τη γνώριμη εικόνα της Fabia R5. Οι κάτοχοι της «απλής» SKODA Fabia σίγουρα θα νιώσουν πιο περήφανοι, αναγνωρίζοντας εύκολα το αυτοκίνητό τους στη νέα Fabia R5 του WRC! Η νέα εμφάνιση ενσωματώνει έναν πιο δυναμικό σχεδιασμό μπροστά, εμπνευσμένο από την απλή εμπορική έκδοση, καθώς και νέα εμφάνιση για τους προβολείς, που πλέον διαθέτουν τεχνολογία LED για να υπογραμμίσουν την πρωτοποριακή εμφάνιση του αυτοκινήτου. Παράλληλα, τα χρώματα της SKODA Motorsport έχουν προσαρμοστεί για να συμβαδίσουν με αυτές τις αλλαγές. Το αποτέλεσμα υποδηλώνει την εμφάνιση της μελλοντικής γενιάς της Fabia R5, η οποία προβλέπεται να πάρει Δελτίο Αναγνώρισης (homologation) κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και να διατεθεί αργότερα στους πελάτες.

SKODA FABIA R5 WRC 2 - 04

Επιπλέον, η SKODA Motorsport «έντυσε» τη νικηφόρα, προηγούμενη έκδοση της Fabia R5 στο χρώμα που την χαρακτήρισε την περασμένη σεζόν όσο κανένα άλλο: το χρυσό! Το αυτοκίνητο, με επετειακές αναφορές, τις νικηφόρες δάφνες και την ένδειξη «WRC2 Champion 2018», εμφανίστηκε σε μια σειρά εταιρικών εκδηλώσεων, φωτογραφιών και βίντεο, και εκτίθεται πλέον στις νέες εγκαταστάσεις της  SKODA Motorsport στην βάση της ομάδας, στην πόλη Mladá Boleslav της Τσεχίας.

SKODA FABIA R5 WRC 2 - 05

Στα τέσσερα χρόνια από το ντεμπούτο της, το 2015, η SKODA Fabia R5 αποδείχθηκε το πιο επιτυχημένο αυτοκίνητο στην ιστορία της SKODA Motorsport. Τα επιτεύγματά του είναι εκπληκτικά, δίνοντας τη δυνατότητα στην ομάδα να κερδίσει το πρωτάθλημα FIA WRC 2 για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια, ενώ έδωσε την ευκαιρία σε τρεις εργοστασιακούς οδηγούς της ομάδας να κατακτήσουν τους τίτλους WRC 2. Αυτοί είναι ο  Φινλανδός Esapekka Lappi το 2016, ο Σουηδός Pontus Tidemand το 2017 και ο Τσέχος Jan Kopecký το 2018. Αλλά και στις ιδιωτικές συμμετοχές τα αποτελέσματα ήταν εξίσου εντυπωσιακά: από τις 92 ιδιωτικές ομάδες πελατών που επέλεξαν τη SKODA Fabia R5 ως «πολεμικό όπλο» τους και έγιναν κάτοχοι σχεδόν 250 αυτοκινήτων τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πολλοί έχουν επιτύχει μεγάλες νίκες. Συνολικά, αυτές οι Fabia R5 έχουν κερδίσει 625 αγώνες ράλι σε 60 χώρες σε όλο τον κόσμο!

Πλέον, με το αγωνιστικό 2019 να απέχει λίγες μόνο ώρες, δύο πληρώματα θα εκπροσωπήσουν την SKODA Motorsport στις Ειδικές Διαδρομές του WRC 2 Pro. Ο Jan Kopecký και ο Pavel Dresler θα επιδιώξουν να επαναλάβουν την επιτυχημένη περυσινή σεζόν υπερασπιζόμενοι τον τίτλο τους, ενώ ο Kalle Rovanperä με συνοδηγό τον Jonne Halttunen αναμένεται να κάνει την δεύτερη σεζόν του θεσμό WRC, ακόμη πιο αξιοσημείωτη από την πρώτη.

SKODA FABIA R5 WRC 2 - 06

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι 2019 θα εμπεριέχει για έβδομη συνεχόμενη σεζόν την WRC 2, τον υποστηρικτικό θεσμό του  Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, που αναγνωρίζεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) ως το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο στην διεθνή σκηνή των ράλι. Η κατηγορία δημιουργήθηκε το 2013. Στο πρωτάθλημα αυτό μπορεί να συμμετάσχουν μόνο αυτοκίνητα που συμμορφώνονται με τους κανονισμούς R5. Για το 2019, υπάρχει μία σημαντική αλλαγή, καθώς στη σεζόν που αρχίζει αυτό το Σαββατοκύριακο εγκαινιάζεται η δημιουργία μιας νέας κατηγορίας στο πρωτάθλημα, της WRC 2 Pro. Η κατηγορία WRC 2 Pro θα είναι ανοιχτή σε συμμετοχές κατασκευαστών που συμμετέχουν με αυτοκίνητα κατασκευασμένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές R5, ενώ η ευρύτερη WRC 2 θα είναι ανοικτή σε ιδιωτικές συμμετοχές. Μία κίνηση που αναμένεται να εκτοξεύσει τον ανταγωνισμό και φυσικά …το ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO