spot_img
HomeΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣάρωσε τα βραβεία το ηλεκτρικό AWD SUV

Σάρωσε τα βραβεία το ηλεκτρικό AWD SUV

Ακόμη δεν το είδαμε καλά-καλά και σάρωσε τα βραβεία. Το πρωτότυπο INFINITI QX Inspiration κατέκτησε το βραβεία “Best Concept Vehicle” και “Best Interior” αντίστοιχα,  για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου  της Β. Αμερικής,  από την περίφημη “αφρόκρεμα” των σχεδιαστών αυτοκινήτων,  γνωστή ως EyesOn Design.  Το πρωτότυπο όχημα, έλαβε επίσης το βραβείο “Καινοτόμος Χρήση Χρώματος, Γραφικών ή Υλικών”.  Το QX Inspiration συνδυάζει ένα ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης σε όλους τους τροχούς  με το πλαίσιο ενός SUV και εισάγοντας μια νέα γλώσσα σχεδιασμού της INFINITI,  για την εποχή της ηλεκτροκίνησης.

INFINITI - QX Inspiration_ 03

Τα ετήσια Βραβεία EyesOnDesign, που απονέμονται σε επτά κατηγορίες, επιλέγονται από περισσότερους  από 30 (ενεργούς και μη) κορυφαίους σχεδιαστές της αυτοκινητοβιομηχανίας και  των μεταφορών. Τα συγκεκριμένα βραβεία θεωρούνται ως  η επικύρωση του κορυφαίου σχεδιασμού της αυτοκίνησης, από τους ηγέτες του κλάδου.

“Το QX Inspiration είναι το μέλλον της  INFINITI και παρουσιάζει την εξέλιξη του πώς εκδηλώνεται το Ιαπωνικό DNA στη γλώσσα  του σχεδιασμού μας,  στην εποχή της ηλεκτροκίνησης για την  premium μάρκα μας. Είμαι πολύ υπερήφανος για τις σχεδιαστικές μας ομάδες στα κέντρα μας, σε όλο τον κόσμο. Είναι εξαιρετικά ευχάριστο και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος”, δήλωσε ο Alfonso Albaisa, ανώτερος αντιπρόεδρος παγκόσμιου σχεδιασμού της Nissan Motor Co., Ltd .

INFINITI - QX Inspiration_ 04

Το QX Inspiration concept, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το σχεδιασμό στην INFINITI που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία και με μια σχεδιαστική γλώσσα που αναδεικνύει τη δύναμη και τον χαρακτήρα των ηλεκτροκινητήρων. Το νέο πρωτότυπο θέτει ένα άμεσο προηγούμενο για το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο παραγωγής της εταιρείας, απεικονίζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι νέες αρχιτεκτονικές και τεχνολογίες, επηρεάζουν το σύγχρονο σχεδιασμό της INFINITI. Επίσης, βασίζεται στην Ιαπωνική χωροταξική αντίληψη του “Ma”, αποδεικνύοντας πως οι ανοιχτοί χώροι μεταξύ των γραμμών δημιουργούν ένταση και προσδοκίες.

INFINITI - QX Inspiration_ 05

Tο Ιαπωνικό DNA χαρακτηρίζει και το χειροποίητο εσωτερικό του QX Inspiration, που είναι φτιαγμένο με παραδοσιακές τεχνικές και με επιλογή υλικών εμπνευσμένων  από την Ιαπωνική αισθητική. Η ανάπτυξη νέων πλατφορμών ηλεκτροκίνητων οχημάτων, επιτρέπει τη δημιουργία ευρύχωρων εσωτερικών χώρων, με επηρεασμό από την omotenashi, την Ιαπωνική προσέγγιση της φιλοξενίας. Η καμπίνα ενσωματώνει τεχνολογίες που διαμορφώνουν ένα φιλόξενο περιβάλλον, υποστηρίζοντας τον οδηγό και συνδέοντας τους επιβαίνοντες με τον υπόλοιπο κόσμο. 

INFINITI - QX Inspiration_ 06

Ο Karim Habib, εκτελεστικός διευθυντής σχεδιασμού, INFINITI Motor Co., Ltd.

δήλωσε: “Το QX Inspiration είναι το μανιφέστο της φιλοδοξίας μας για την ηλεκτροκίνηση και  το αποκορύφωμα τριών δεκαετιών σχεδίασης και τεχνολογικής υπεροχής. Μετρά κυριολεκτικά τριάντα χρόνια στη διαμόρφωση. Είμαι πολύ υπερήφανος για την ομάδα σχεδίασης που βρήκε έναν τρόπο να συγχωνεύσει τον μοντέρνο σχεδιασμό με τον Ιαπωνικό μινιμαλισμό. Η αναγνώριση μεταξύ ομοτίμων της αυτοκινητοβιομηχανίας,  αποτελεί  ύψιστη τιμή. Είμαστε εξίσου σεμνοί και ευγνώμονες”.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO