spot_img
HomeΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣVW Atlas Cross Sport & Atlas Tanoak Concept

VW Atlas Cross Sport & Atlas Tanoak Concept

VW Atlas Cross Sport & Atlas Tanoak Concept 10Δύο concept παρουσιάζει η VW στην εβδομάδα Monterey Car (21-26 Αυγούστου) στην Καλιφόρνια, βασισμένα στο Atlas SUV: το pickup Atlas Tanoak Concept1 και το δυναμικό SUV Atlas Cross Sport1. Ο Klaus Bischoff, επικεφαλής σχεδιαστής της Volkswagen: «Χάρη στο Atlas Cross Sport εισάγουμε ένα υψηλό πρότυπο σχεδιασμού στην κατηγορία SUV πλήρους μεγέθους. Το Atlas Tanoak είναι η έκδοση του αμερικανικού μας ονείρου για ένα γνήσιο pick-up. “

Κάθε χρόνο τον Αύγουστο το γήπεδο γκολφ στο Pebble Beach του Monterey μετατρέπεται σε χώρο προβολής του αυτοκινήτου σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε ένα τέτοιο χώρο, τα Atlas Cross Sport και το Atlas Tanoak Concept εντυπωσιάζουν, αφού είναι ειδικά προσαρμοσμένα με συστήματα κίνησης για δύσκολα εδάφη.

VW Atlas Cross Sport & Atlas Tanoak Concept 12Atlas Cross Sport
Η έκδοση της σειράς παραγωγής του Atlas Cross Sport έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει ήδη από το 2019. Είναι μια πενταθέσια έκδοση του Atlas, βασισμένη στο επταθέσιο SUV, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει στις ΗΠΑ. Το πρωτότυπο όχημα που βρίσκεται κοντά στην παραγωγή θα είναι εφοδιασμένο με plug-in hybrid drive (PHEV) με ισχύ 265 kW / 360 PS και με αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία τα 26 μίλια. Η δεύτερη έκδοση του οχήματος με υβριδικό μηχανισμό κίνησης χωρίς εξωτερική λειτουργία φόρτισης μπαταρίας (HEV) παράγει ισχύ 231 kW / 314 PS. Και τα δύο μοντέλα Atlas Cross Sport είναι απόλυτα προσαρμοσμένα για ρύπους στις μητροπολιτικές περιοχές, του Σαν Φρανσίσκο και του Λος Άντζελες. Το Atlas Cross Sport θα παραχθεί στο εργοστάσιο των ΗΠΑ στο Chattanooga (Tennessee) παράλληλα με την επταθέσια έκδοση.

VW Atlas Cross Sport & Atlas Tanoak Concept 13Atlas Tanoak Concept
Το Atlas Tanoak Concept εφοδιάζεται με βενζινοκινητήρα 206 kW / 280 PS και αντιπροσωπεύει το πρώτο pickup της Volkswagen βασισμένο στην νέα της αρχιτεκτονική πλαισίων MQB.

Οι λαβές των θυρών είναι σχεδόν αόρατες και έχουν ενσωματωθεί στις κολόνες C. Η διπλή καμπίνα φαίνεται συνεπώς ιδιαίτερα μεγάλη και συνεπώς πιο κομψή. Η ονομασία του προέρχεται από ένα είδος δένδρου που φύεται στις ακτές των ΗΠΑ και το οποίο μεγαλώνουν μέχρι 45 μέτρα. Και τα δύο concept γιόρτασαν την παγκόσμια πρεμιέρα τους τον περασμένο Μάρτιο στη Νέα Υόρκη, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO