spot_img
HomeΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ13.000 χλμ. με Nissan LEAF

13.000 χλμ. με Nissan LEAF

Marek Kamińsk LEAF 10Θυμίζοντας εξερευνητές άλλων εποχών, ο Marek Kamiński διένυσε σε δύο μήνες, την απόσταση των 13.000 χιλιομέτρων από την Πολωνία στο Πεκίνο, οδηγώντας το νέο Nissan LEAF και συνεχίζει…

H εκστρατεία του Kamiński με την ονομασία “No Trace Expedition”, έχει να κάνει με την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το πώς ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, το οποίο συνήθως συνδέεται στην συνείδηση του κόσμου με το αστικό περιβάλλον, μπορεί να ταξιδεύει διανύοντας μεγάλες αποστάσεις μέσα από δυσκολίες και ταυτόχρονα να επηρεάζει θετικά το περιβάλλον.

Marek Kamińsk LEAF 11Από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, ο Kamiński θα οδηγεί μόνος του το νέο Nissan LEAF σε μια διαδρομή που ξεκινά από το Καλίνινγκραντ και μέσω της Λιθουανίας, της Ρωσίας και της Σιβηρίας, της Μογγολίας, της Κίνας και της Νότιας Κορέας, θα φτάσει στον τελικό του προορισμό, την Ιαπωνία.

Ο Kamiński είπε ότι η ιδέα για την εκστρατεία του “No Trace Expedition” ξεκίνησε με ταξίδια στις δύο άκρες της γης, όπου εμπνεύστηκε για να σχεδιάσει ένα ταξίδι που θα είχε την ελάχιστη δυνατή επίδραση στο περιβάλλον.

Marek Kamińsk LEAF 12“Όταν στέκεσαι στους δύο πόλους της Γης, βλέπεις έναν καθαρό, άψογο κόσμο στα λευκά, χωρίς ρύπανση”, δήλωσε ο Kamiński. “Υπάρχουν ενδεχομένως πολύ λίγοι τυχοδιώκτες που θα οδηγούσαν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, για δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, σε μια απρόσκοπτη αποστολή.”

Ο Kamiński δήλωσε, πως προσπαθεί να ξεπεράσει την αντίληψη ότι η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης εξακολουθεί να θεωρείται από πολλούς ότι είναι νέα και ότι δεν συνοδεύεται από πλήρη υποστήριξη, ως προς τις υποδομές.

Marek Kamińsk LEAF 18“Η αξιοπιστία και η εμβέλεια του οχήματος ήταν το πρώτο μου μέλημα”, δήλωσε ο Kamiński.

Για τον Kamiński, τα σωρευτικά χιλιόμετρα όλων των LEAF που βρίσκονται ή βρίσκονταν στο δρόμο, ήταν η απόδειξη της αξιοπιστίας της ηλεκτροκίνησης . Ως ένα προσιτό και δημοφιλές όχημα, είπε ότι η ολοκλήρωση του ταξιδιού με ένα LEAF θα έχει περισσότερο νόημα, καθώς θα δείξει ότι μπορεί να αντέξει στις δυσκολίες των διαφόρων οδικών συνθηκών και αποστάσεων.

Marek Kamińsk LEAF 14Πολύτιμη βοήθεια στην εκστρατεία του Kamiński προσφέρει το ProPILOT, ένα σύστημα του Intelligent Mobility της Nissan που παρέχει επιπλέον άνεση στους οδηγούς.

“Έχω χρησιμοποιήσει το ProPILOT στο νέο Nissan LEAF, και λειτούργησε τέλεια υπό όλες τις συνθήκες οδήγησης κατά τη διάρκεια της αποστολής”, δήλωσε ο Kamiński. “Το Nissan ProPILOT εξοικονομεί ενέργεια κατά την οδήγηση σε μεγάλες αποστάσεις. Φυσικά, προτιμώ ακόμα να οδηγώ μόνος μου, γι ‘αυτό ενεργοποιώ το Nissan ProPILOT μόνο όταν χρειάζομαι λίγο χρόνο ξεκούρασης”. Επί του παρόντος, Marek Kamińsk LEAF 13το 72% των νέων αγοραστών του Nissan LEAF έχει επιλέξει το προαιρετικό σύστημα ProPILOT.

Από την κυκλοφορία του το 2010, οι πωλήσεις του Nissan LEAF, ανά την Υφήλιο, ξεπέρασαν τις 340.000 μονάδες, όντας το πιο δημοφιλές αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα στον κόσμο. Είναι επίσης το EV με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη, με το 100.000ο LEAF να έχει μόλις πρόσφατα παραδοθεί σε έναν Ευρωπαίο αγοραστή. Το νέο Nissan LEAF, κέρδισε το βραβείο “Παγκόσμιο Πράσινο Αυτοκίνητο 2018” στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Marek Kamińsk LEAF 21Υόρκης και έλαβε βαθμολογίες ασφάλειας 5 αστέρων, τόσο από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (Euro NCAP), όσο και από το Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων της Ιαπωνίας.

Όταν μιλάμε για τις αγορές τέτοιων οχημάτων στην Κίνα και την Ευρώπη, ο Kamiński σχολίασε ότι οι προσπάθειες των κυβερνήσεων για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, είναι άνευ προηγουμένου. Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Λιθουανία και η Πολωνία, τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα μπορούν να φορτίζουν δωρεάν. Η Κίνα έχει πλέον γίνει η Marek Kamińsk LEAF 20μεγαλύτερη αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων στον κόσμο και είναι μια ισχυρή απόδειξη της συγκροτημένης προσπάθειας της κινεζικής κυβέρνησης για εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση των εκπομπών ρύπων.

Όσον αφορά την υποδομή, οι εγκαταστάσεις φόρτισης είναι εμφανείς παντού στην Κίνα, η οποία παρέχει ανέσεις στους χρήστες ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

“Η σύγκριση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων με τα παραδοσιακά οχήματα, είναι σαν να συγκρίνουμε τα Marek Kamińsk LEAF 15σημερινά έξυπνα τηλέφωνα με τα κινητά τηλέφωνα πριν από 20 χρόνια”, δήλωσε ο Kamiński. “Πιστεύω ότι αντιπροσωπεύουν τις άπειρες δυνατότητες του μέλλοντος. Ίσως, το επόμενο έτος, να διασχίσω την εξαιρετική κρύα γη της Σιβηρίας με το Nissan LEAF”.

Το νέο Nissan LEAF είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τις 32.990€. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο https://www.nissan.gr/vehicles/new-vehicles/leaf.html

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO