spot_img
HomeΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣFord Mustang GT του '68 & '18

Ford Mustang GT του ’68 & ’18

Ford Mustang Bullitt 10Η ιστορία ξαναγράφεται 50 χρόνια μετά! Η θρυλική Ford Mustang GT του ‘68 που οδηγούσε ο Steve McQueen στην κλασική ταινία “Bullitt” της Warner Bros. Pictures – ένα αυτοκίνητο του οποίου η τύχη αγνοείτο μέχρι τις αρχές της φετινής χρονιάς, θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση εκτός ΗΠΑ στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood στη Μεγάλη Βρετανία, 12 – 15 Ιουλίου.

Το αυτοκίνητο που πρωταγωνίστησε στη Ford Mustang Bullitt 1110λεπτη, θρυλική πλέον σκηνή καταδίωξης της ταινίας της Warner Bros. – και αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε άλλη ανάλογη σκηνή στην ιστορία του κινηματογράφου – θα λάβει μέρος στο Hillclimb, τη δημοφιλή ανάβαση του Goodwood μήκους 1,9 χιλιομέτρων μαζί με τη νέα ειδική έκδοση Bullitt της σύγχρονης Ford Mustang, η οποία είναι διαθέσιμη πλέον και στην Ευρώπη προς τιμήν της 50ής επετείου από την πρώτη προβολή της κλασικής ταινίας.

Ford Mustang Bullitt 16Η μία από τις δύο πανομοιότυπες Mustang GT fastback του ’68 που χρησιμοποιήθηκαν στα γυρίσματα της ταινίας “Bullitt”, το ιστορικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο McQueen, επανεμφανίστηκε, μετά από παραμονή τριών δεκαετιών σε μία αποθήκη. Ο ιδιοκτήτης του Sean Kiernan, ο οποίος κληρονόμησε το αυτοκίνητο το 2014 από τον μακαρίτη τον πατέρα του Robert, θέλοντας να κάνει πραγματικότητα ένα όνειρο της οικογένειάς του, επικοινώνησε με τη Ford και τα δύο μέρη συμφώνησαν να Ford Mustang Bullitt 13εργαστούν από κοινού για να αποκαλύψουν αυτή τη σταρ του κινηματογράφου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, όπως και έγινε τον περασμένο Ιανουάριο. Ο Kiernan συνοδεύει το αυτοκίνητο στο Ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στο Goodwood.

Μία ακόμη ιδιαίτερη Ford Mustang, βαμμένη στα μοναδικά χρώματα της Eagle Squadron έχουν δημιουργήσει από κοινού η Ford Performance με την εταιρία RTR Vehicles του Vaughn Gittin Jr. για να αποτίσουν φόρο τιμής στους Αμερικανούς πιλότους μαχητικών αεροσκαφών που υπηρέτησαν στη Βρετανική Royal Air Force κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Ford Mustang Bullitt 15Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του drift Gittin Jr. θα οδηγήσει τη Mustang GT Eagle Squadron των 700 ίππων στη διαδρομή του Hillclimb προτού το μοναδικό αυτό αυτοκίνητο επιστρέψει στις ΗΠΑ για να μπει σε δημοπρασία από την The Gathering, το μεγαλύτερο ευεργέτη της Ένωσης Πειραματικών Αεροσκαφών (Experimental Aircraft Association), τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν σε εκπαιδευτικά προγράμματα της νεολαίας της Ένωσης. Όσο για τον Gittin Jr., επιστρέφει στο Hillclimb και πίσω από το τιμόνι της μοναδικής – ειδικά φτιαγμένης για αγώνες drift – Mustang RTR.

Ford Mustang Bullitt 14Οι επισκέπτες του φετινού φεστιβάλ του Goodwood θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το και το Ford GT στο Hillclimb. Πίσω από το τιμόνι του υπεραυτοκινήτου θα βρεθούν οι οδηγοί της Ford Chip Ganassi Racing Team στο WEC, Andy Priaulx και Harry Tincknell, λίγο καιρό μετά τη συμμετοχή τους στις 24 Ώρες του Le Mans.

Το ντεμπούτο του, τόσο στο Hillclimb όσο και στη διαδρομή Forest Rally Stage, θα κάνει το Ford Mustang Bullitt 20νικηφόρο M-Sport Ford Fiesta WRC με οδηγούς τον πέντε φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ράλι Sebastien Ogier και το Βρετανό Πρωταθλητή Elfyn Evans.

Το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood θα είναι ανοιχτό στο κοινό από την Πέμπτη 12 έως την Κυριακή 15 Ιουλίου στο Goodwood House, στο West Sussex της Αγγλίας.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO