spot_img
HomeΝΕΑΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΚάνοντας πιο όμορφους τους δρόμους του κόσμου:

Κάνοντας πιο όμορφους τους δρόμους του κόσμου:

Κάνοντας πιο όμορφους τους δρόμους του κόσμου:
  • Αποτελώντας ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της γενιάς του, ο Ισπανός Eladio de MoraGranado, γνωστότερος ως dEmo, συνάντησε το νέο ηλεκτρικό 500 και μεταφέρει το ανατρεπτικό του μήνυμα μέσω της τέχνης.
  • Αποτελώντας λάτρη της τέχνης του δρόμου, ο dEmo κοσμεί με τα έργα του αστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο, όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Μαϊάμι και τη Μαδρίτη, ξαφνιάζοντας το κοινό όπως άλλωστε κάνει και το νέο 500.
  • Η οικογένεια 500 έχει γνωρίσει ευρεία αναγνώριση από το χώρο της τέχνης, εμπνέοντας έργα καλλιτεχνών, ενώ είναι και το μοναδικό αυτοκίνητο που βρίσκεται στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης (MoMA) της Ν. Υόρκης.

Γεννημένος το 1960 στο Τολέδο, ο dEmo αποτελεί μια από τις γνωστότερες μορφές του καλλιτεχνικού χώρου σε παγκόσμιο επίπεδο. Το δημιουργικό και αντικομφορμιστικό του πνεύμα που ανατρέπει τα δεδομένα τον καθιστά έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές της φιλοσοφίας της FIAT. Πρόκειται για μια συνάντηση που βασίζεται στον εκδημοκρατισμό της τέχνης και της αυτοκίνησης σε μια κίνηση που φέρνει ξανά την αισιοδοξία και τα χαμόγελα στους δρόμους των αστικών κέντρων.

fiatdemo1-62ea2f86469ee

Τα έργα του dEmo έχουν κατακτήσει τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου. Πιο γνωστά από αυτά είναι τα χαρακτηριστικά «αρκουδάκια» που μπορεί να ανακαλύψει κανείς σε διάφορα μεγέθη να κοσμούν πλατείες και εκθέσεις σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Για τον dEmo οι δρόμοι είναι οι καλύτερες γκαλερί και αυτό είναι ένα ακόμα στοιχείο που μοιράζεται με τη FIAT και ιδιαίτερα με το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό 500, το οποίο ήρθε για να κάνει πιο ευχάριστες, φιλικές για το περιβάλλον, αλλά και προσιτές για το κοινό τις αστικές μετακινήσεις. Ο στόχος για τον dEmo και το 500 είναι κοινός: να γίνει πιο όμορφη η ζωή για όλους στα αστικά κέντρα.

fiatdemo2-62ea2f849a8d6

Διαχρονικά η σχέση της οικογένειας 500 με την τέχνη είναι ιδιαίτερα στενή. Η αισθητική, αλλά και η συνολικότερη φιλοσοφία του μοντέλου έχει επηρεάσει διάσημους καλλιτέχνες, ενώ η αξία του σε επίπεδο σχεδίασης αναγνωρίστηκε και από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (ΜοΜΑ) στη Νέα Υόρκη που ενέταξε στη μόνιμη συλλογή του το 500 στην έκθεση “The value of good design”.

fiatdemo3-62ea2f8230ff7

Η σύνδεση του 500 με τον dEmo έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά συνεργασιών του θρυλικού μοντέλου με καλλιτέχνες, όπως ο βραβευμένος με Oscar ηθοποιός Leonardo DiCaprio, ο μαέστρος Andrea Bocelli και ο εικαστικός Ron Arad.

fiatdemo8-62ea2f75ddc59
RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO