spot_img

Ford και Hermes

Ford και Hermes

Απουσιάζετε από το σπίτι και δεν μπορείτε να παραλάβετε το πακέτο σας; Κανένα πρόβλημα! Το αυτοκίνητό σας μπορεί να γίνει το τέλειο σημείο παράδοσης

Οι οδηγοί διανομών ίσως σύντομα να έχουν τη δυνατότητα να αφήνουν τα δέματα στο αυτοκίνητό σας..

Καθώς πολλοί από εμάς αρχίζουμε να επιστρέφουμε στην δια ζώσης εργασία, οι διανομείς ενδέχεται να μην μας βρίσκουν στο σπίτι για να μας παραδώσουν σημαντικά δέματα. Ακόμα και όσοι εξακολουθούν να εργάζονται από το σπίτι, ίσως προτιμούν να μην διακόψουν μία τηλεδιάσκεψη για να ανοίξουν την πόρτα.

Με την έκρηξη των online αγορών και την επακόλουθη πίεση για τις εταιρείες logistics να πετυχαίνουν πιο αποδοτικές και ασφαλείς παραδόσεις, η Ford και η Hermes στο Hν. Βασίλειο βρήκαν τώρα μία λύση. 1 Οι διανομείς θα μπορούν να αφήνουν τα πακέτα στα αυτοκίνητα των παραληπτών, όπου θα παραμένουν ασφαλή και στεγνά, ώστε αυτοί να τα παραλαμβάνουν στη συνέχεια με την άνεσή τους.

Το πιλοτικό πρόγραμμα Secure Delivery to Vehicle (επί λέξει Ασφαλής Παράδοση σε Όχημα) που λανσαρίστηκε σε ορισμένες περιοχές της Μ. Βρετανίας αυτό το μήνα, θα επιτρέψει την παράδοση των δεμάτων απευθείας σε οχήματα που βρίσκονται στην διεύθυνση της οικίας των κατόχων τους. 2 Επίσης, το όλο εγχείρημα επιταχύνει τις παραδόσεις εξοικονομώντας χρόνο, καθώς οι διανομείς δεν χρειάζεται να χτυπάνε κουδούνι, να ανεβαίνουν σκαλιά ή να βρίσκουν ένα γείτονα για να παραλάβει το δέμα όταν ο παραλήπτης δεν βρίσκεται στο σπίτι.

Η δυνατότητα παράδοσης πακέτων στο όχημα προσφέρεται σε πελάτες που διαθέτουν την εφαρμογή FordPass, επεκτείνοντας έτσι την γκάμα των συνδεδεμένων υπηρεσιών που ήδη διατίθενται μέσω αυτής.3 Η λύση αυτή προσφέρεται χωρίς επιπλέον χρέωση και πληροί τις απαιτήσεις κοινωνικής απόστασης. 4 Καθώς το πιλοτικό πρόγραμμα επεκτείνεται, η Ford και η Hermes στο Ην. Βασίλειο ευελπιστούν να αυξηθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων και να διευρυνθεί το πεδίο εφαρμογής του, όπως προσφέροντας “επιστροφές” από το όχημα και επιτρέποντας παραδόσεις σε όχημα σε άλλες τοποθεσίες (π.χ. στη διεύθυνση εργασίας του πελάτη).

SecureDelivery_003

Πώς λειτουργεί

Όταν οι αγορές πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένα καταστήματα λιανικής, όσα συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα θα έχουν την υπηρεσία “delivery-to-vehicle” ως στάνταρ επιλογή για παράδοση και θα παρέχουν λεπτομέρειες για την τοποθεσία του οχήματος. Οι πελάτες θα μπορούν επίσης να ζητάνε παράδοση στο σπίτι, εάν το επιθυμούν.

Όταν ο διανομέας βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από τον προορισμό του, η ακριβής τοποθεσία του οχήματος του πελάτη εμφανίζονται στην εφαρμογή της Hermes. Στα 50 μέτρα, ο οδηγός σκανάρει το barcode στο δέμα του πελάτη για να δημιουργήσει έναν εφάπαξ κωδικό ξεκλειδώματος για το όχημα. Αυτό του επιτρέπει να ξεκλειδώσει το πορτμπαγκάζ και να εναποθέσει με ασφάλεια το πακέτο. 5

Για πρόσθετη προστασία, εάν ο διανομέας δεν καταφέρει να κλειδώσει το όχημα αφού ολοκληρώσει την παράδοση, αυτό κλειδώνει αυτόματα μόλις παρέλθει ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Ο εντοπισμός του οχήματος και το κλείδωμα/ξεκλείδωμα από απόσταση ενεργοποιείται κατόπιν συναίνεσης του παραλήπτη μέσω του FordPass app. 3 Εάν το αυτοκίνητο δεν βρίσκεται σε εμβέλεια 300 μέτρων από την επιλεγμένη διεύθυνση για παράδοση σε όχημα, το δέμα παραδίδεται στη διεύθυνση της οικίας του παραλήπτη. Το ίδιο ισχύει και για δέματα που είναι υπερβολικά μεγάλα για να χωρέσουν στο όχημα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Πιο αποδοτικές και ασφαλείς παραδόσεις

Το πιλοτικό πρόγραμμα Secure Delivery to Vehicle είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα συνεργασίας της Ford με την Hermes με σκοπό τη βελτίωση των παραδόσεων. Οι δύο εταιρείες δοκιμάζουν ένα έξυπνο νέο λογισμικό που συντονίζει πεζούς διανομείς με παραδοσιακά van οχήματα βοηθώντας στις έγκαιρες και βιώσιμες αστικές διανομές. Επίσης έχουν λανσάρει ένα νέο Ερευνητικό Πρόγραμμα Αυτοοδηγούμενων Οχημάτων σε συνεργασία με πελάτες προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα με ποιο τρόπο τα αυτόνομα οχήματα μπορούν να ενσωματωθούν στην επιχείρησή τους.

SecureDelivery_001

Σχόλια

«Μαζί με την Hermes, αναζητάμε πιο ασφαλείς και αποδοτικούς τρόπους για την παράδοση δεμάτων, ώστε να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση που προέρχεται από τις διαδικτυακές αγορές. Η μετατροπή του οχήματος σε σημείο παράδοσης είναι πολύ βολικό για τον πελάτη. Του επιτρέπει να κανονίζει την παράδοση του δέματός του εκεί που επιθυμεί και όταν το επιθυμεί.»

Mark Harvey, director, Enterprise Connectivity, Ford Ευρώπης

«Έχουμε δεσμευτεί να διερευνήσουμε καινοτόμες μεθόδους παράδοσης που παρέχουν μέγιστη άνεση για τους τελικούς πελάτες και είμαστε ενθουσιασμένοι με την έναρξη αυτής της δοκιμής καθώς διακρίνουμε τεράστιες δυνατότητες. Η νέα δυνατότητα έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες επιλογές όπως παράδοση στο σπίτι, σε άλλη διεύθυνση, στο γραφείο ή σε ένα Hermes ParcelShop ή Locker υποστηρίζοντας την ίδια στιγμή τις ασφαλείς, ανέπαφες παραδόσεις λόγω Covid.»

Lynsey Aston, Head of Product, Innovation and Onboarding, Hermes UK

 

1 Μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ηλεκτρονικό εμπόριο αποτελεί τώρα το 30% των λιανικών πωλήσεων, καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με το 20% που ήταν περίπου το 2019 (https://hostingdata.co.uk/online-shopping-statistics-uk/).Σε πρόσφατη έρευνα, το 86% σε όλη την Ευρώπη δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις αγορές μέσω διαδικτύου και μετά το τέλος της πανδημίας (‘Ecommerce Delivery Benchmark Report 2021’, https://info.metapack.com/rs/700-ZMT-762/images/Ecommerce%20Delivery%20Benchmark%20Report%202021.pdf).

2 Η υπηρεσία προς το παρόν δεν διατίθεται για πολυώροφα πάρκινγκ αυτοκινήτων ή περιφραγμένους χώρους στάθμευσης.

3 Το FordPass App, συμβατό με επίλεκτες πλατφόρμες smartphone, διατίθεται μέσω downloading. Ενδέχεται να ισχύουν χρεώσεις για μηνύματα και δεδομένα. Το app επιτρέπει τη χρήση πολυάριθμων συνδεδεμένων υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων έλεγχος υγείας οχήματος, στάθμη καυσίμου και αυτονομία, καθώς και κλείδωμα/ξεκλείδωμα θυρών από απόσταση.

4 Η Ford και η Hermes συμβουλεύουν τους παραλήπτες να πλένουν πάντα τα χέρια τους αφού παραλάβουν ένα πακέτο. Μεταδοτικοί ιοί, όπως ο κορωνοϊός, μπορεί να ανιχνευτούν πάνω σε χάρτινη συσκευασία για 24 ώρες και σε πλαστική για 72 ώρες. (https://www.sciencedaily.com/releases/2020/03/200320192755.htm)

5 Για να εξασφαλίζεται η προστασία των οχημάτων, ο διανομέας οδηγός είναι ο μόνος ο οποίος μπορεί να ξεκλειδώνει το όχημα χρησιμοποιώντας έναν εφάπαξ κωδικό μέσω του Hermes app.

 

 

 

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO