spot_img

Η CUPRA

Η CUPRA
  • Το CUPRA UrbanRebel Concept έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση πριν τα εγκαίνια του νέου City Garage στο Μόναχο
  • Griffiths: «Το CUPRA UrbanRebel αμφισβητεί τους κανόνες και προκαλεί συναισθήματα στη νέα ηλεκτρική εποχή. Θα λανσάρουμε το αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο αρχικά ως CUPRA»
  • Τα πρώτα CUPRA Born άρχισαν να παράγονται στο εργοστάσιο στο Zwickau
  • Η CUPRA επεκτείνει το παγκόσμιο δίκτυο λιανικής με το νέο City Garge στο Μόναχο και ανακοινώνει εγκαίνια προσεχώς στο Μιλάνο, τη Μαδρίτη, το Ρότερνταμ, τη Λισαβόνα κα το Βερολίνο

H CUPRA συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου IAA στο Μόναχο για να παρουσιάσει το ηλεκτρικό της όραμα. Παράλληλα, το πρωτότυπο αυτοκίνητο CUPRA UrbanRebel Concept έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση πριν τα εγκαίνια του νέου City Garage στο Μόναχο.

Στην εκδήλωση ο CEO της CUPRA Wayne Griffiths αναφέρθηκε στην ηλεκτρική επίθεση της μάρκας: «Η νέα μας ηλεκτρική εποχή ξεκινά από εδώ. Έχουμε τη φιλοδοξία να γίνουμε μια πλήρως εξηλεκτρισμένη μάρκα μέχρι το 2030. Λανσάρουμε το CUPRA Born φέτος, το CUPRA Tavascan ακολουθεί το 2024. Το CUPRA UrbanRebel αμφισβητεί τους κανόνες της ηλεκτρικής εποχής εισάγοντας μία συναισθηματική αντίληψη για το αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αναμένεται να φτάσει στην αγορά το 2025. Θα λανσάρουμε το αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο αρχικά ως CUPRA, καθώς αυτή πρόκειται να είναι η μάρκα που θα εστιάσει στην ηλεκτροκίνηση, ενώ η SEAT θα εστιάσει στην υβριδική τεχνολογία και σε υψηλής απόδοσης κινητήρες εσωτερικής καύσης. Θα παρακολουθούμε στενά την αποδοχή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τους πελάτες καθώς και την ανάπτυξη των υποδομών στην Ευρώπη». Το πρωτότυπο αυτό αυτοκίνητο θα επηρεάσει την έκδοση δρόμου του ηλεκτρικού αστικού αυτοκινήτου και θα είναι ο νέος φάρος για την εταιρεία προς τον εξηλεκτρισμό και την τεχνολογία.

Το αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο αποτελεί στρατηγικό πυλώνα για την εταιρεία, δήλωσε ο Griffiths. Η SEAT S.A. μαζί με τον Όμιλο Volkswagen διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην ανάπτυξη του αστικού αυτού ηλεκτρικού project. Η SEAT S.A. αναπτύσσει τα νέα αυτοκίνητα της αστικής ηλεκτρικής οικογένειας, ενώ η Volkswagen αναπτύσσει την πλατφόρμα και το σχετικό λογισμικό CARIAD. Η φιλοδοξία είναι να παράγονται περισσότερα από 500.000 οχήματα ετησίως στην Ισπανία για διαφορετικές μάρκες του Ομίλου από το 2025 και μετά.

Με βάση αυτό το project, η εταιρεία έχει ένα φιλόδοξο σχέδιο στην Ισπανία, το Future:Fast Forward. Κύριος οδηγός αυτού του σχεδίου είναι η παραγωγή του αστικού ηλεκτρικού οχήματος στην χώρα, το οποίο θα μπορούσε να γίνει ο κινητήρας για τον μετασχηματισμό της ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, του δεύτερου μεγαλύτερου παραγωγού αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

CUPRA UrbanRebel Concept Wayne Griffiths

Σταθερή ανάπτυξη

Στην εκδήλωση πριν από τα εγκαίνια, ο Griffiths εξήγησε πώς η CUPRA συνεχίζει να αναπτύσσεται πέρα ​​από κάθε αρχική προσδοκία. Από το λανσάρισμα της πριν από τρία χρόνια, η αντισυμβατική μάρκα πούλησε περισσότερα από 100.000 αυτοκίνητα. Με γνώμονα την επιτυχία του Formentor, η CUPRA σημείωσε τριψήφια αύξηση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Η μάρκα έχει επίσης ξεπεράσει τον αρχικό στόχο της, φτάνοντας σε τζίρο το 1 δισεκατομμύριο ευρώ το 2021. Η CUPRA κατάφερε επιτυχώς να δημιουργήσει ένα ισχυρό αποτύπωμα στην Ευρώπη σε αγορές όπως η Γερμανία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και η Γαλλία και επεκτάθηκε στο εξωτερικό σε χώρες όπως το Μεξικό, το Ισραήλ και η Τουρκία.

Ένα νέο City Garage στην καρδιά του Μονάχου

Ως μέρος της στρατηγικής της για την παγκοσμιοποίηση, η CUPRA επέλεξε το Μόναχο για να ανοίξει το νεότερο City Garage, σε μια μοναδική τοποθεσία στην καρδιά της γερμανικής πόλης. Ο ανοιχτός χώρος πρόσοψης είναι εμπνευσμένος από ένα γκαράζ και αφιερωμένος στη μάρκα CUPRA. Βρίσκεται σε ένα εμβληματικό κτίριο στην Odeonsplatz όπου τα σχεδιαστικά στοιχεία της CUPRA συγχωνεύονται με τα αρχιτεκτονικά στοιχεία και τα υλικά του κτιρίου με σεβασμό στην ιστορία του χώρου.

Ο Griffiths εξήγησε το όραμα πίσω από τη δημιουργία αυτού του νέου περιβάλλοντος λιανικής σε αστικές περιοχές: «Με τα City Garages θέλουμε να συνδέσουμε τις πόλεις και τον πολιτισμό τους, φιλοξενώντας εκδηλώσεις και εκθέσεις καθώς και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη νέων τοπικών ταλέντων και συνεργασιών. Θα βρίσκονται σε εμβληματικά hotspots και θα εμπνέονται από την πόλη όπου θα δημιουργηθούν».

Τα νέα City Garages θα επιτρέψουν στη μάρκα να προσφέρει μια αντισυμβατική και μοναδική εμπειρία στους πελάτες, θέτοντας τους ανθρώπους στο επίκεντρο της στρατηγικής διανομής της. Μετά το Μεξικό και το Αμβούργο, ο Griffiths ανακοίνωσε τους επερχόμενους νέους χώρους: «Αύριο, θα ανοίξουμε ένα νέο City Garage στο Μιλάνο και πολύ σύντομα θα βρισκόμαστε στη Μαδρίτη, το Ρότερνταμ, τη Λισαβόνα και το Βερολίνο. Σχεδιάζουμε επίσης να ανοίξουμε ένα City Garage στο Σίδνεϊ το 2022. Φιλοδοξία μας είναι να γίνουμε μια παγκόσμια μάρκα. Ως εκ τούτου, θα δημιουργήσουμε ένα ισχυρό δίκτυο παγκοσμίως και θα εκπαιδεύσουμε περισσότερους από 1.200 CUPRA Masters έως το τέλος του 2022».

CUPRA City Garage

Γεννημένο για να την ώθηση μιας νέας γενιάς

Η CUPRA ξεκίνησε να παράγει τις πρώτες μονάδες του πρώτου της πλήρως ηλεκτρικού αυτοκινήτου, του CUPRA Born, στο εργοστάσιο Zwickau στη Γερμανία. Αυτό το αυτοκίνητο με το DNA της CUPRA γεννήθηκε για να είναι η ώθηση μιας νέας γενιάς και στοχεύει να αποδείξει ότι επιδόσεις και ηλεκτροκίνηση συνδυάζονται απόλυτα.

Το CUPRA Born προσθέτει νέα συναισθήματα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στην οδήγηση τους. Ο σχεδιασμός του είναι εμπνευσμένος από τη ζωντάνια της γειτονιάς El Born της Βαρκελώνης: «Το CUPRA Born θα είναι επίσης η ώθηση του μετασχηματισμού της εταιρείας και η έναρξη της επίθεσης των ηλεκτρικών προϊόντων της CUPRA. Με αυτό το αυτοκίνητο, στοχεύουμε να αυξήσουμε το CUPRA mix στο 20% των συνολικών πωλήσεων της SEAT S.A. Το CUPRA Born θα κυκλοφορήσει στις αγορές από τον Νοέμβριο και το λανσάρισμά του θα είναι το έναυσμα μιας νέας στρατηγικής διανομής για μία διαφορετική σχέση με τους πελάτες», δήλωσε ο Griffiths.

Το CUPRA Born θα βοηθήσει την εταιρεία να επιτύχει τους Ευρωπαϊκούς στόχους και θα συμβάλει στη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών CO². Ταυτόχρονα, θα ανοίξει πόρτες σε νέες διεθνείς αγορές και θα αυξήσει την παρουσία της μάρκας στις πιο εξηλεκτρισμένες χώρες. Επιπλέον, το CUPRA Born θα κάνει την πελατειακή βάση της μάρκας πιο ισορροπημένη ως προς το φύλο και θα προσφέρεται επίσης βάσει συμβάσεων συνδρομής με μηνιαίο τέλος.

Ένας επαναστάτης στην ηλεκτρική εποχή

Η εταιρεία παρουσίασε στο Μόναχο το CUPRA UrbanRebel Concept, την πιο ριζοσπαστική αντίληψη του αστικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου, που έχει προγραμματιστεί να λανσαριστεί το 2025. Το CUPRA UrbanRebel Concept βασίζεται στις σχεδιαστικές βάσεις του 100% ηλεκτρικού αστικού οχήματος. Η έκδοση δρόμου θα συνδυάζει εντυπωσιακή σχεδίαση και εκπληκτική δυναμική και θα βασίζεται στη μικρή πλατφόρμα MEB του Ομίλου Volkswagen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η CUPRA είναι μια αντισυμβατική μάρκα, βασισμένη στο συναρπαστικό στυλ και τις σύγχρονες επιδόσεις, που από την Βαρκελώνη εμπνέει τον κόσμο με προοδευτικά αυτοκίνητα και εμπειρίες. Λανσαρίστηκε το 2018 ως ανεξάρτητη μάρκα και έχει τη δική της εταιρική έδρα και εργαστήριο αγωνιστικών οχημάτων στο Martorell (Βαρκελώνη), καθώς και ένα δίκτυο εξειδικευμένων σημείων πώλησης σε όλο τον κόσμο.

 

Το 2020, η μάρκα διατήρησε την ανοδική της τάση με αύξηση 11% και 27.400 πωληθέντα οχήματα, χάρη στο CUPRA Ateca και CUPRA Leon καθώς και στο λανσάρισμα του CUPRA Formentor, του πρώτου μοντέλου που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε αποκλειστικά για τη μάρκα. Το 2021, η CUPRA στοχεύει να αποδείξει ότι ο εξηλεκτρισμός και το sportiness ταιριάζουν τέλεια, με το λανσάρισμα των plugin hybrid εκδόσεων του CUPRA Formentor και του πρώτου 100% ηλεκτρικού μοντέλου, του CUPRA elBorn. Το CUPRA Tavascan θα είναι το δεύτερο πλήρες ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας που θα λανσαριστεί στη αγορά το 2024.

 

H CUPRA θα συμμετάσχει φέτος στο ηλεκτροκίνητο offroad Πρωτάθλημα Extreme E. Επιπλέον είναι επίσημος automotive and mobility partner της FC Barcelona και premium χορηγός του World Padel Tour. H οικογένει CUPRA έχει δημιουργήσει μια ομάδα πρεσβευτών που μοιράζονται τις αξίες της μάρκας, όπως ο Γερμανός τερματοφύλακας Marc ter Stegen, oο ανερχόμενος σταρ του ποδοσφαίρου Ansu Fati, ο ηθοποιός του Hollywood Daniel Brühl, ο Σουηδός οδηγός αγώνων Mattias Ekström και τέσσερις από τους καλύτερους παίκτες padel στον κόσμο, μεταξύ άλλων.

 

 

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO