spot_img
HomeΝΕΑΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣΝέο Continental SportContact 7

Νέο Continental SportContact 7

Νέο Continental SportContact 7

Αθήνα, 13 Μαΐου 2022.  Οι ειδικοί έγκυρου γερμανικού αυτοκινητιστικού περιοδικού (AutoBild) αξιολόγησαν το νέο SportContact 7 της Continental, ως “υποδειγματικό”, σε θερινή δοκιμή ελαστικών, με τίτλο “Elite Showdown”. To SportContact 7 έλαβε την πιο υψηλή βαθμολογία, μεταξύ των 10 ανταγωνιστικών ελαστικών που δοκιμάστηκαν, σε διάσταση 245/40 R 19. Τα ελαστικά του test προέρχονταν από Ασιάτες, Ευρωπαίους και Αμερικανούς κατασκευαστές και  δοκιμάστηκαν σε μια  BMW, 5 Series.

Συνοπτικά, οι δοκιμαστές επαίνεσαν το  SportContact 7 για τα «εξαιρετικά χαρακτηριστικά χειρισμού στον στεγνό δρόμο, την καλή συμπεριφορά στο φαινόμενο της υδρολίσθησης, τις μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος και τον ασφαλή χειρισμό στο βρεγμένο οδόστρωμα». Το high-tech sport ελαστικό βρίσκεται στο «στοιχείο» του στο στεγνό, έδωσε μάχη σώμα με σώμα, με 2 ανταγωνιστές του στο βρεγμένο και του δόθηκε η τελική αξιολόγηση «πολύ καλό».

Αλλά και πριν τη δοκιμή του γερμανικού περιοδικού, το νέο SportContact 7 είχε ήδη καταταχθεί πρώτο σε ανεξάρτητες δοκιμές. Το αγγλικό “tyre reviews”, για παράδειγμα, το έκρινε ως «εξαιρετικά προτεινόμενο» και το περιοδικό “sportauto” ως «εξαιρετικό».

Με το SportContact 7, η Continental πρόσθεσε στην γκάμα της ένα νέο θερινό ελαστικό, που προσφέρει στους σπορτίφ οδηγούς ένα πολύ ασφαλές, άριστο στον χειρισμό και με υψηλό χιλιομετρικό ωφέλιμο προϊόν. Το χιλιομετρικό ωφέλιμο στην πίστα είναι κατά 10% αυξημένο, σε σχέση με το SportContact 6 και οι αποστάσεις φρεναρίσματος μειωμένες, κατά 8%. Έτσι, το νέο ελαστικό είναι κατά 6% συνολικά καλύτερο στο φρενάρισμα στο στεγνό, ενώ η διάρκεια ζωής του, κατά 17% πιο μεγάλη. Ο νέος σχεδιασμός του ελαστικού βελτίωσε τα χαρακτηριστικά χειρισμού και πρόσφυσης και στο στεγνό και στο βρεγμένο, καθώς οι μηχανικοί της Continental στόχευσαν την τελειότητα σε όλα τα κριτήρια απόδοσης, ώστε να συνδυάσουν μέγιστη οδηγική απόλαυση με μέγιστη ασφάλεια και αειφορία, στον τομέα των ελαστικών υπερηψηλής απόδοσης  (UUHP).

SportContact7_3 (1)

Η Continental εξελίσσει πρωτοποριακές τεχνολογίες και υπηρεσίες για τη βιώσιμη και δικτυωμένη αυτοκίνηση ανθρώπων και αγαθών. Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1871, προσφέρει ασφαλείς, αποδοτικές, έξυπνες και προσιτές λύσεις για οχήματα, μηχανήματα, μεταφορές αγαθών και ανθρώπων. Η Continental σημείωσε πωλήσεις αξίας 33,8 δισ. ευρώ το 2021 και σήμερα απασχολεί περίπου 190.000 άτομα σε 58 χώρες και αγορές. Το 2021 η εταιρεία γιόρτασε την 150η επέτειό της. Ο εμπορικός τομέας ελαστικών διαθέτει πάνω από 24 μονάδες παραγωγής και εξέλιξης παγκοσμίως. Η Continental είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ελαστικών και απασχολεί πάνω από 57.000 υπαλλήλους σε αυτόν τον τομέα. Για το οικονομικό έτος 2021, οι τρέχουσες πωλήσεις ήταν αξίας 11,8 δισεκατομμυρίων ευρώ σε αυτόν τον εμπορικό τομέα. Η Continental είναι ένας από τους τεχνολογικούς ηγέτες στον τομέα της παραγωγής ελαστικών και προσφέρει μία ευρεία γκάμα προϊόντων για επιβατικά αυτοκίνητα, επαγγελματικά και ειδικά οχήματα καθώς και δίτροχα. Με τις συνεχείς επενδύσεις στην έρευνα και εξέλιξη, η Continental συμβάλλει σημαντικά στην ασφαλή, οικονομική και οικολογικά αποδοτική αυτοκίνηση. Το χαρτοφυλάκιο του εμπορικού τμήματος ελαστικών περιλαμβάνει υπηρεσίες για το εμπόριο ελαστικών και για εφαρμογές στόλου καθώς και ψηφιακά συστήματα διαχείρισης ελαστικών.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO