spot_img
HomeΝΕΑΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣΗ Volvo Cars το πρώτο τρίμηνο του 2022

Η Volvo Cars το πρώτο τρίμηνο του 2022

Η Volvo Cars το πρώτο τρίμηνο του 2022
  • Αύξηση εσόδων κατά 8%, στα 74,3 δισεκατομμύρια σουηδικές κορόνες (SEK) (από 68,6 δις)
  • Λειτουργικά κέρδη 6,0 δις SEK (8,4)
  • Περιθώριο κέρδους 8,1% (12,3%)
  • Περιθώριο κέρδους, εξαιρουμένου του μεριδίου εσόδων από κοινοπραξίες και συνεργάτες, 7,9% (8,1%)
  • Κέρδη ανά μετοχή 1,29 SEK (2,28)
  • Λειτουργικές και επενδυτικές ταμειακές ροές -12,3 δις SEK (-6,9)
  • Μείωση στις πωλήσεις λιανικής κατά 20%, στις 148,3 χιλιάδες αυτοκίνητα (185,7)
  • Σειρά Recharge (PHEV και BEV): 34% των συνολικών πωλήσεων στο πρώτο τρίμηνο. Αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα: 8% του συνόλου

Η Volvo Cars ανακοίνωσε ένα σταθερό οικονομικό αποτέλεσμα για το πρώτο τρίμηνο του 2022, με βαθμιαίες επιπτώσεις από την αναταραχή της αγοράς που προκλήθηκε εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και των lockdown που επιβλήθηκαν λόγω του Covid-19 στην Ασία.

«Κατά τους πρώτους μήνες του 2022, ο πόλεμος στην Ουκρανία κατέστρεψε ζωές και εκτόπισε εκατομμύρια αθώων ανθρώπων. Ο ίδιος πόλεμος ώθησε ανοδικά τον ήδη αυξανόμενο πληθωρισμό και προκάλεσε επιπλέον διαταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού που ήταν ήδη εύθραυστες», δήλωσε ο Jim Rowan (Τζιμ Ρόουαν), CEO της Volvo Cars. «Συνοψίζοντας τις επιδόσεις της Volvo Cars κατά τη διάρκεια αυτού του πρώτου τριμήνου, είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που έχουμε επιτύχει τόσο σταθερά αποτελέσματα.»

Από την ενδιάμεση ανακοίνωση για το πρώτο τρίμηνο, που είναι διαθέσιμη εδώ, προκύπτει ότι τα έσοδα της Volvo Cars ανήλθαν σε 74,3 δισεκατομμύρια σουηδικές κορόνες (SEK), από 68,6 δις SEK την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα λειτουργικά κέρδη για τις βασικές δραστηριότητες της Volvo ήταν 5,9 δις SEK, με περιθώριο κέρδους 7,9%, και τα συνολικά λειτουργικά κέρδη ήταν 6,0 δις SEK, με περιθώριο κέρδους 8,1%.

Το πρώτο τρίμηνο, η Volvo Cars έχει διαθέσει συνολικά 148.295 αυτοκίνητα, καθώς οι περιορισμοί στην αλυσίδα εφοδιασμού που επηρεάζουν την εταιρεία συνέχισαν να εξομαλύνονται με βραδύ ρυθμό. Ωστόσο, στο τέλος του τριμήνου η εταιρεία επλήγη από έλλειψη ενός συγκεκριμένου εξαρτήματος, το οποίο επηρέασε την παραγωγή και στη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου. Η Volvo Cars θεωρεί ότι πρόκειται για ένα προσωρινό πρόβλημα και αναμένει βελτίωση στις εφοδιαστικές αλυσίδες κατά το δεύτερο ήμισυ του έτους. Η εταιρεία προσβλέπει σε οριακή αύξηση των πωλήσεών της για το σύνολο του 2022, σε σύγκριση με το 2021, παρόλο που το περιβάλλον είναι ευμετάβλητο.

Η σειρά των plug-in υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων Recharge της Volvo Cars παρέμεινε δημοφιλής ανάμεσα στους πελάτες, με το μερίδιο των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων να συνεχίζει να αυξάνεται. Κατά το πρώτο τρίμηνο, το μερίδιο της σειράς Recharge στο σύνολο των πωλήσεων ήταν 34%, ενώ το αντίστοιχο μερίδιο για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα ανήλθε σε 8%, έχοντας διπλασιαστεί στο διάστημα των δύο τελευταίων τρίμηνων. Το εν λόγω μερίδιο θα συνεχίσει να μεγαλώνει, καθώς η ετήσια παραγωγική ικανότητα της εταιρείας για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αυξηθεί στις 150.000 μονάδες μετά το καλοκαίρι. Για το σύνολο του 2022, η Volvo Cars αναμένει συνεχή αύξηση στις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της.

Ο αριθμός των ενεργών συνδρομητών στο πρώτο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 174% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Η άνοδος οφείλεται στην αύξηση της ζήτησης εκ μέρους των πελατών, σε συνδυασμό με τη διευρυμένη προσφορά, καθώς λανσαρίστηκαν οι online εταιρικές πωλήσεις για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Ισπανία. Στο πρώτο τρίμηνο, οι online πωλήσεις ανήλθαν στο 13% των συνολικών πωλήσεων στις κύριες αγορές.

Οι προσπάθειες της Volvo Cars να μειώσει το αποτύπωμα CO2 ανά αυτοκίνητο εντείνονται, όπως προβλέπει το σχετικό πλάνο. Κατά το πρώτο τρίμηνο, οι εκπομπές CO2 ήταν 13,4% χαμηλότερες σε σχέση με το 2018, ενισχύοντας την προσπάθεια επίτευξης του στόχου της εταιρείας για το 2025, που προβλέπει 40% μείωση στις εκπομπές CO2 ανά αυτοκίνητο.

«Η στρατηγική κατεύθυνσή μας παραμένει ξεκάθαρη και ιδιαίτερα εστιασμένη. Προχωρούμε μπροστά, για να είμαστε η ταχύτερα μετασχηματιζόμενη εταιρεία στον κλάδο, μία εταιρεία με αποκλειστικές πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκίνητων, με απευθείας σχέσεις με τους καταναλωτές, και με χαμηλές εκπομπές άνθρακα», δήλωσε ο Jim Rowan (Τζιμ Ρόουαν). «Για να εκπληρώσουμε τις φιλοδοξίες μας θα αυξήσουμε τον ρυθμό προϊοντικής ανάπτυξης, θα ενισχύσουμε την ευελιξία της εφοδιαστικής αλυσίδας μας και θα επιταχύνουμε την εξέλιξή μας σε ψηφιακό επίπεδο και στην παραγωγή λογισμικού.»

Η παρούσα δημοσιοποίηση περιέχει πληροφορίες τις οποίες η Volvo Car AB (εκδ.) υποχρεούται να δημοσιεύει, σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ αριθ. 596/2014 για την Κατάχρηση της Αγοράς. Οι πληροφορίες υποβλήθηκαν για δημοσίευση, μέσω του αρμόδιου τμήματος, στις 28-04-2022, 7:00 CET.

Volvo Car Greece Facebook 

Volvo Car Greece Instagram  

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO