Νέα Αγοράς Auto

Η SsangYong κάνει ρεκόρ παγκόσμιων πωλήσεων το 2016

SsangYong 06Mε τα Tivoli και XLV να της δίνουν συνεχή ώθηση και δυναμικές προοπτικές να πάει ακόμα πιο ψηλά. Η SsangYong, η παλαιότερη εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων της Κορέας, έκανε νέο ρεκόρ πωλήσεων το 2016, καταφέρνοντας να ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ που είχε επιτευχθεί πριν από 14 χρόνια.

Παράλληλα, ο περασμένος Δεκέμβρης ήταν ο απολύτως καλύτερος μήνας πωλήσεων της εταιρείας από την αρχή της ιστορίας της, αφού, μεταξύ άλλων, κατάφερε να αυξήσει τα νούμερά της κατά 10,5% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2015. Οδηγοί σε αυτή την επιτυχία είναι τα νέα μοντέλα Tivoli και XLV.

Συνολικά, οι παγκόσμιες ετήσιες πωλήσεις της κορεάτικης, premium φίρμας καταμετρήθηκαν κατά 7,7% περισσότερες σε σύγκριση με τις πωλήσεις του 2015, ενώ το Tivoli από μόνο του κατάφερε να ανεβάσει SsangYong 01κατά 34,7% τις πωλήσεις του, σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην πραγματικότητα το Tivoli ξεπέρασε τις 100.000 μονάδες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από το λανσάρισμά του, γεγονός που το καθιστά το πιο επιτυχημένο εμπορικά μοντέλο της φίρμας στην 63χρονη ιστορία της, με την πιο ταχεία ανοδική πορεία.

Αναφορικά με την εγχώρια αγορά της Κορέας, η SsangYong πέτυχε ρεκόρ πωλήσεων σε βάθος 13ετίας, ενώ συνέχισε να καταγράφει ανοδική τάση για 7η συνεχόμενη χρονιά. Παράλληλα, το Tivoli παραμένει το δημοφιλέστερο compact SUV της κορεάτικης αγοράς, με μερίδιο που ξεπερνάει το 55%.

SsangYong 11Στην ελληνική αγορά η SsangYong κατέγραψε για το 2016 ένα από τα μεγαλύτερα μερίδια που είχε διαχρονικά, ενώ ήταν η μάρκα με το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης πωλήσεων σε σχέση με το 2015.

Το 2017 αναμένεται να είναι μια ακόμα καλύτερη χρονιά για τη SsangYong, καθώς η γκάμα της θα εμπλουτιστεί με ένα μεγάλο πολυτελές SUV, συντονισμένο απόλυτα στο κλίμα της εποχής, με νέο 2λιτρο turbo κινητήρα βενζίνης και με υψηλή τεχνολογία ασφάλειας και άνεσης, που θα παρουσιαστεί επίσημα στην ερχόμενη Διεθνή Έκθεση της Γενεύης, το Μάρτιο.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok