spot_img

Mazda CX-5 2022

Mazda CX-5 2022
  • Επιλογή προγράμματος οδήγησης, αναβαθμισμένη οδηγική αίσθηση και περιορισμένος θόρυβος από το δρόμο
  • Τρία νέα επίπεδα εξοπλισμού, με ξεχωριστά στιλιστικά χαρακτηριστικά
  • Αναβαθμισμένα πακέτα εξοπλισμού και πληρέστερη γκάμα τεχνολογιών ασφαλείας

Το CX-5, το κομψό, ευρύχωρο και δυναμικό SUV της Mazda, θα κυκλοφορήσει σε όλη την Ευρώπη στις αρχές του επόμενου έτους με σημαντικές αναβαθμίσεις. Το Mazda CX-5 του 2022 παρουσιάζει την επιλογή του προγράμματος οδήγησης Mi-Drive, βελτιωμένη δυναμική συμπεριφορά, νέο στυλ και μεγαλύτερη διαφοροποίηση γκάμας, βελτιώσεις στα προσφερόμενα πακέτα εξοπλισμού, και την πρακτικότητα, καθώς και μια διευρυμένη γκάμα χαρακτηριστικών ασφαλείας.

2022_CX-5_GERLHD_C25_EXT_High

Το CX-5 του 2022, παρουσιάζει την επιλογή του προγράμματος Mazda Intelligent Drive select (Mi-Drive), το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει το καταλληλότερο πρόγραμμα οδήγησης με το πάτημα ενός διακόπτη. Τα μοντέλα που εξοπλίζονται με i-Activ AWD θα εφοδιάζονται και με μία πρόσθετη λειτουργία εκτός δρόμου, η οποία κάνει την οδήγηση πιο φυσική κατά την κίνηση σε ανώμαλο και ολισθηρό οδόστρωμα.

2022_CX-5_GERLHD_C01_EXT_High_SRC

Η επόμενη γενιά της αρχιτεκτονικής Skyactiv-Vehicle της Mazda υιοθετείται τώρα και στο CX-5 του 2022, εξελίσσοντας περαιτέρω το αμάξωμα, την ανάρτηση και τα καθίσματα, για να βελτιώσει την άνεση οδήγησης και να περιορίσει την κόπωση. Ο θόρυβος του δρόμου έχει επίσης μειωθεί σημαντικά, ιδιαίτερα όταν οδηγείτε σε ανώμαλο οδόστρωμα όπως είναι οι χωματόδρομοι.

Το μπροστινό μέρος του CX-5 του 2022, διαθέτει μια νέα, τρισδιάστατη μάσκα και νέας σχεδίασης πτέρυγα. Και τα φωτιστικά σώματα, τόσο εμπρός όσο και πίσω, έχουν επίσης επανασχεδιαστεί, ενώ προστέθηκε και ένα νέο εξωτερικό χρώμα, το Zircon Sand. Τα τρία νέα επίπεδα εξοπλισμού περιλαμβάνουν στιλιστικές διαφορές για να καθορίσουν τον ξεχωριστό τους χαρακτήρα.

2022_CX-5_GERLHD_C30_EXT_High

Newground: Διαθέτει προστατευτικές ποδιές σε ασημί απόχρωση, στον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα και τα διακοσμητικά των θυρών, μαύρα καλύμματα πλευρικών καθρεφτών, πράσινες λεπτομέρειες στην μπροστινή μάσκα και ζάντες αλουμινίου 19″ σε μαύρη απόχρωση. Το εσωτερικό συνδυάζει ταπετσαρίες από σουέτ με εμφανείς ραφές και περσίδες των αεραγωγών του κλιματισμού, σε πράσινο lime.

Homura Plus: διαθέτει ένα σπορ, γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα στη μάσκα, στη χαρακτηριστική πτέρυγα, το κάτω μέρος του προφυλακτήρα, στα φρύδια των φτερών, στα διακοσμητικά των θυρών και στους καθρέφτες, χαρίζοντας στο αμάξωμα μια έντονα σπορ εμφάνιση. Οι ζάντες αλουμινίου των 19” διαθέτουν βαφή σε μαύρο μεταλλικό χρώμα και η μπροστινή μάσκα ενσωματώνει κόκκινες πινελιές. Οι κόκκινες εμφανείς ραφές ξεχωρίζουν στα μαύρα δερμάτινα καθίσματα, το τιμόνι, το μοχλό των ταχυτήτων και τα πάνελ των θυρών.

2022_CX-5_GERLHD_C04_INT_High

High Plus: συνδυάζει ένα ενιαίο, μονόχρωμο εξωτερικό που αναδεικνύει την ομορφιά των δυναμικών επιφανειών του Kodo design. Το έντονο γυαλιστερό χρώμα των ασημένιων ζαντών αλουμινίου 19”, συμβάλλει στη μεταλλιζέ εμφάνιση του αυτοκινήτου. Το εσωτερικό διαθέτει την απαλή υφή του δέρματος Nappa, και την πολυτέλεια του γνήσιου ξύλου.

Το εσωτερικό του CX-5 του 2022 διαθέτει τώρα και σύστημα ασύρματης (επαγωγικής) φόρτισης κινητού τηλεφώνου Qi, στην κεντρική κονσόλα. Το διπλής όψης και δύο τμημάτων, πάτωμα του χώρου αποσκευών βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το κατώφλι του πορτμπαγκάζ βοηθώντας έτσι την εύκολη φόρτωση. Τα μοντέλα με επίπεδο εξοπλισμού Newground διαθέτουν επίσης πάτωμα στο χώρο αποσκευών με αδιάβροχη πλευρά, για απροβλημάτιστη φόρτωση βρεγμένων ή λερωμένων αντικειμένων.

2022_CX-5_GERLHD_C06_INT_High-1

Η αναβαθμισμένη γκάμα των συστημάτων ασφαλείας i-Activsense περιλαμβάνει πλέον σύστημα υποβοήθησης σε ταξίδι ή μποτιλιάρισμα (Cruise & Traffic Support – CTS). Το CTS συμβάλλει στη μείωση της κόπωσης του οδηγού, βοηθώντας με το γκάζι, το πεντάλ φρένου και το τιμόνι, σε περιπτώσεις που πέσετε σε μποτιλιάρισμα. Τέλος, οι μπροστινοί προσαρμοζόμενοι προβολείς LED (ALH) έχουν επίσης εξελιχθεί παρέχοντας καλύτερο έλεγχο της κατανομής της δέσμης των προβολέων.

Οι διαδοχικές αναβαθμίσεις και βελτιώσεις σε κάθε τομέα του αυτοκινήτου οδήγησαν το CX-5 να εξελιχθεί σε ένα βασικό μοντέλο που αντιπροσωπεύει περίπου το 35% ετήσιων πωλήσεων της εταιρείας στον κόσμο και το 21% στην Ευρώπη.

image005

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO