spot_img
HomeΝΕΑΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣΤο νέο Kia Ceed

Το νέο Kia Ceed

Το νέο Kia Ceed

– Το νέο Kia Ceed, τώρα στην τρίτη γενιά του, σχεδιάζεται, συναρμολογείται, κατασκευάζεται και πωλείται κυρίως στην Ευρώπη

– Το νέο Ceed θα φέρει το νέο λογότυπο Kia

– Το νέο Ceed προσφέρει μια μοναδική, ολοκληρωμένη, καινοτόμο σειρά με ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης κίνησης και νέες υπηρεσίες συνδεσιμότητας αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των ενημερώσεων over-the-air

– Ο πλήρης επανασχεδιασμός στο μπροστινό μέρος και οι περαιτέρω αναβαθμίσεις στο εξωτερικό δίνουν στο αυτοκίνητο μια σπορ και δυναμική εμφάνιση με μια ανανεωμένη, τολμηρή και σύγχρονη σχεδίαση

– Ευκολότερη οδήγηση από ποτέ χάρη στις τελευταίες εξελίξεις του πακέτου συστήματος ασφαλείας ADAS και στους κορυφαίους κινητήρες, συμπεριλαμβανομένων ισχυρών υβριδικών επιλογών Smartstream

R9A7218_online

Το Kia Ceed με τις καλύτερες πωλήσεις της Kia έχει δεχθεί τολμηρές και σύγχρονες βελτιώσεις για το 2021, συμπεριλαμβανομένων δυναμικών και σπόρ σχεδιαστικών τόνων. Το πεντάθυρο hatchback το οποίο θα κυκλοφορήσοει στις αρχές του τελευταίου τριμήνου θα περιλαμβάνει ένα πλήρως επανασχεδιασμένο μπροστινό, σπορ αναβαθμίσεις στο πίσω μέρος, ανανεωμένα κράματα και χρώματα αμαξώματος και εσωτερικού καθώς και νέους κινητήρες και κιβώτια.

Η Kia προσφέρει μία από τις πιο ολοκληρωμένες επιλογές της C κατηγορίας στην αγορά και η διαρκής παρουσία του Ceed στη γκάμα της Kia υπογραμμίζει την εξαιρετική ελκυστικότητα και φήμη στους πελάτες του μοντέλου. Αναγνωρισμένη εδώ και καιρό για τον βασικό της ρόλο στην καθιέρωση της κορεατικής μάρκας στην Ευρώπη, το Kia Ceed ήταν το πρώτο αυτοκίνητο της Kia που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στην Ευρώπη ειδικά για να προσελκύσει τις ευρωπαϊκές προτιμήσεις. Συνεισφέροντας τώρα στο 28% του ευρωπαϊκού μεριδίου αγοράς της Kia, το Ceed παραμένει ισχυρός ανταγωνιστής σε όλες τις κατηγορίες της Ευρώπης και στέκεται με σιγουριά μαζί με πολλές μάρκες με τις καλύτερες πωλήσεις που κυριαρχούν σε αυτή την κατηγορία εδώ και δεκαετίες.

AZ3I1177_online

Τολμηρός και σύγχρονος σχεδιασμός

Βασισμένο στη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Kia το νέο Ceed διακρίνεται από ένα πλήρως επανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος που διαθέτει το νέο λογότυπο της Kia, ένα απλοποιημένο γραφικό του ονόματος της εταιρείας που αντικατοπτρίζει το motto «movement that inspires».

Η εμβληματική μάσκα με τη μορφή «tiger nose», η οποία καθιστά το Ceed ένα αναγνωρίσιμο Kia, αναβαθμίζεται με μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα με σατέν χρώμιο πάνω και κάτω για μια κομψή και μοντέρνα εμφάνιση. Στα πλάγια, δύο μεγάλες πλευρικές εισαγωγές αέρα συμπληρώνουν τον μπροστινό προφυλακτήρα δημιουργώντας μια πιο σπορ εμφάνιση. Στο πίσω μέρος, για να τονιστεί η απλότητα του νέου σήματος της Kia, η επιφάνεια μεταξύ των συνδυαστικών λαμπτήρων LED έχει εξομαλυνθεί για να φιλοξενήσει το κομψό καινούργιο σήμα.

Νέοι full LED προβολείς έχουν εισαχθεί στο νέο Ceed με φώτα πορείας κατά τη διάρκεια της ημέρας για πρόσθετη παρουσία και ασφάλεια στο δρόμο. Τρεις μονάδες σε σχήμα βέλους περιβάλλουν ένα ενσωματωμένο φως ομίχλης LED και μονάδες υψηλής / χαμηλής δέσμης. Αυτά τα φώτα πορείας κατά τη διάρκεια της ημέρας (DLR) λειτουργούν επίσης ως φλάς του Ceed. Η πεντάθυρη έκδοση GT-Line αποκτά νέους σχεδιασμένους συνδυασμούς λαμπτήρων LED που αποτελούνται από 48 κυψελωτές μονάδες που περιβάλλονται από ένα κόκκινο πλαίσιο. Οι πολυλειτουργικές μονάδες τοποθετούνται σε πέντε σειρές, καλυμμένες με βαμμένο γυαλί. Οι λυχνίες LED σε ορισμένες σειρές ανάβουν διαδοχικά όταν ο οδηγός χρησιμοποιεί τα φλάς για να υποδείξει μια επερχόμενη στροφή.

R9A7236_online

Η πλάγια όψη αποκαλύπτει τα εντυπωσιακά νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου με έξι εντυπωσιακά στυλ που είναι τώρα διαθέσιμα, τρία από τα οποία έχουν εμφανίζονται για πρώτη φορά. Ζάντες 16 ιντσών απο φινιρισμένα κράματα για βασικά μοντέλα και γυαλιστερές μαύρες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών διαθέσιμες αποκλειστικά στην έκδοση GT-Line καθώς και σπορ ζάντες 18 ιντσών με κόκκινες πινελιές για GT εκδόσεις.

Για να βελτιωθούν περαιτέρω οι εξωτερικές αναβαθμίσσεις, το Ceed διατίθεται σε μια παλέτα 13 χρωμάτων αμαξώματος για να ταιριάζει σε όλες τις προτιμήσεις των πελατών. Τέσσερα από αυτά τα εντυπωσιακά χρώματα είναι νέα , συμπεριλαμβανομένων των Machined Bronze, Lemon Splash, Yucca Steel Grey και Experience Green.

AZ3I0877_online

Μοντέρνο, premium και υπερσύγχρονο εσωτερικό

Εντός του αναβαθμισμένου Ceed, ο οδηγός καλωσορίζεται άμεσα από την κομψή εσωτερική διακόσμηση, τα εκλεπτυσμένα χαλαρωτικά χρώματα, τα υλικά αφής και μια διάταξη σχεδιασμένη για να διευκολύνει όλους τους επιβάτες. Η πανοραμική ηλιοροφή παρέχει σύνδεση με τη φύση και δημιουργεί το χώρο που απαιτείται για να αισθάνεστε εμπνευσμένοι.

Τα καθίσματα διατίθενται σε εννέα χρώματα, τέσσερα από τα οποία είναι νέα ενώ στις επιλογές περιλαμβάνονται τα δερμάτινα καθίσματα από μαύρο σουέτ με ραφές σε αντίθεση με γκρι στο GT line και κόκκινη υπογραφή GT.

Το εσωτερικό του Ceed συνδυάζει ένα μοντέρνο στιλ με εμφάνιση και αίσθηση με εξαιρετική λειτουργικότητα και υπερσύγχρονη τεχνολογία. Μια μεγάλη ψηφιακή οθόνη 12,3 ιντσών συνδυάζεται με μια άλλη οθόνη 10,25 ιντσών για περαιτέρω βελτίωση της αλληλεπίδρασης του οδηγού με το όχημα. Κάθε σημείο του εσωτερικού διάκοσμου έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη χρηστικότητα, όπως ο ηλεκτρονικός διακόπτης χειρόφρενου και άλλα χαρακτηριστικά που βασίζονται στην αρχή «εύκολο στη χρήση, εύκολο στην προβολή» που αποτελεί τη βάση του σχεδιασμού μέσα στην καμπίνα.

AZ3I1247_online

Εντυπωσιακή εμπειρία χρήστη

Το αναβαθμισμένο Ceed επωφελείται από την τελευταία τεχνολογία συνδεσιμότητας και άνεσης.

Η Kia έχει επενδύσει πολύ χρόνο και εξειδίκευση στη δημιουργία μιας εμπνευσμένης, χωρίς άγχος και βέλτιστης εμπειρίας χρήστη για όλα τα ταξίδια στο νέο Ceed.Το κλείδωμα της πόρτας του νέου Ceed ελέγχεται μέσω ενός έξυπνου κλειδιού και ο κινητήρας ξεκινά ή σταματά με το πάτημα ενός κουμπιού. Δύο προφίλ οδήγησης μπορούν να προγραμματιστούν στο κάθισμα του οδηγού ώστε να διασφαλίζεται πάντα η μέγιστη ευκολία και άνεση. Η οθόνη πλοήγησης συνδυάζεται με ένα σύστημα ήχου οκτώ ηχείων JBL Premium με σύνδεση Bluetooth για δημιουργία απρόσκοπτης σύνδεσης μεταξύ ατόμων και συσκευών.

Κάθε πτυχή της άνεσης των επιβατών έχει επίσης ληφθεί υπόψη στη διαμόρφωση του εσωτερικού του Ceed. Τα θερμαινόμενα και αεριζόμενα μπροστινά καθίσματα και τα θερμαινόμενα πίσω καθίσματα προσφέρουν χαλαρωτική άνεση τις κρύες μέρες, ενώ ο αυτόματος διζωνικός κλιματισμός υψηλής τεχνολογίας κρατά την καμπίνα δροσερή στις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

AZ3I1196_online

Συνδεσιμότητα που εμπνέει

Οι άνθρωποι βλέπουν το αυτοκίνητό τους ως επέκταση του διασυνδεδεμένου τρόπου ζωής τους και αναμένουν ότι θα διατίθενται διάφορες τεχνολογίες με το πάτημα ενός κουμπιού. Η συνδεσιμότητα στο αναβαθμισμένο Ceed είναι κάτι παραπάνω από απλώς τηλεματική. Η Kia θέλει ο οδηγός να αισθάνεται συνδεδεμένος με το αυτοκίνητο, με άλλους επιβάτες και χρήστες του δρόμου γύρω τους.

Ο οδηγός έρχεται σε επαφή με μια πλήρως ψηφιακή οθόνη 12,3 ιντσών με βελτιωμένα γραφικά, μια επιλογή χαλαρωτικών χρωμάτων και τέσσερα θέματα για την προσαρμογή του ταμπλό οργάνων, συμπεριλαμβανομένου ενός που αλλάζει ανάλογα με τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες και την ώρα της ημέρας. Η οθόνη οργάνων που βρίσκεται στην άκρη είναι μια κεντρική οθόνη 10,25 ιντσών χωρίς πλαίσιο με δυνατότητες σύνδεσης ψυχαγωγίας, πλοήγησης και τηλεματικής.

Το νέο Ceed διαθέτει ένα νέο λογισμικό που επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται εξ αποστάσεως με το αυτοκίνητό τους μέσω της εφαρμογής smartphone Kia Connect και να χρησιμοποιούν διάφορες ενσωματωμένες λειτουργίες για τη βελτίωση της αλληλεπίδρασης και της επικοινωνίας με το αυτοκίνητο. Οι νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας περιλαμβάνουν βελτιωμένη λειτουργικότητα για αναζήτηση Bluetooth μέσω αναγνώρισης φωνής, σύνδεση ημερολογίου, πλοήγηση και ειδική λειτουργία για παρακολούθηση της θέσης του οχήματος.

Μια νέα δυνατότητα «Μεταφορά προφίλ χρήστη» επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των προτιμήσεών τους στο Kia Connect μέσω του cloud και να μεταφέρουν ρυθμίσεις από το ένα όχημα στο άλλο. Αυτό έχει σχεδιαστεί για πελάτες που αλλάζουν συχνά αυτοκίνητα τα οποία είναι εξοπλισμένα με Kia Connect, όπως οδηγοί στόλου που χρησιμοποιούν εταιρικά αυτοκίνητα ή οικογένειες με περισσότερα από ένα οχήματα.

Οι επιβαίνοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Android Auto και το Apple CarPlay συνδέοντας ασύρματα το smartphone τους στην οθόνη ήχου οκτώ ιντσών για να προβάλουν την οθόνη του τηλεφώνου τους για βελτιωμένη εμπειρία και απόλαυση. Για να διατηρηθεί η συνδεσιμότητα εν κινήσει, οι πίσω επιβάτες διαθέτουν μια θύρα φόρτισης USB στην κεντρική κονσόλα.

AZ3I1204_online

Οι πιο πρόσφατες εξελίξεις ADAS

Η ανανεωμένη γκάμα Ceed προσφέρει κορυφαία επίπεδα ασφάλειας, ευκολίας οδήγησης και τεχνολογιών στάθμευσης χάρη στην ενισχυμένη σουίτα προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού (ADAS) που συμβάλλουν στη μείωση πολλών από τους εγγενείς κινδύνους και το άγχος της οδήγησης, προστατεύοντας τους επιβάτες και άλλους χρήστες του δρόμου σε κάθε ταξίδι.

Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας έχουν βελτιωθεί, όπως η προειδοποίηση τυφλού σημείου, η οποία αντικαθίσταται από μια ενεργή τεχνολογία αποφυγής κινδύνου. Κατά τη λειτουργία του φλάς για αλλαγή λωρίδων, εάν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με ένα πίσω όχημα, το νέο Blind-spot Collision-Hindance Assist (BCA) παρέχει μια προειδοποίηση. Μετά την προειδοποίηση, εάν αυξηθεί ο κίνδυνος σύγκρουσης, το BCA ελέγχει ενεργά το όχημα για να αποφύγει τη σύγκρουση.

Το Driver Attention Warning (DAW +) έχει αναβαθμιστεί ώστε να περιλαμβάνει κορυφαία τεχνολογία προειδοποίησης αναχώρησης οχήματος, η οποία παρέχει μια οπτική ειδοποίηση στην οθόνη για να ενημερώνει τον οδηγό ότι το μπροστινό όχημα ξεκινάει, όπως στα φανάρια ή σε κίνηση.

Άλλες τεχνολογίες του ADAS που εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες στο νέο Ceed περιλαμβάνουν: αποφυγή εμπρόσθιας σύγκρουσης (FCA), η οποία ανιχνεύει όχι μόνο αυτοκίνητα και πεζούς αλλά και ποδηλάτες. Lane Keep Assist: Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, Intelligent Speed Limit Warning: Έξυπνη προειδοποίηση ορίου ταχύτητας Manual Speed Limit Assist: Χειροκίνητη υποβοήθηση ορίου ταχύτητας και High Beam Assist : υποβοήθηση χρήσης προβολέων.

Οι τεχνολογίες ADAS που παρέχουν ευκολία στον οδηγό έχουν επίσης βελτιωθεί. Το Lane Follow Assist (LFA) μπορεί πλέον να ενεργοποιηθεί ανεξάρτητα από το Smart Cruise Control (SCC), το οποίο επιτρέπει στην Kia να προσφέρει LFA και σε χειροκίνητες εκδόσεις. Σε προηγούμενα μοντέλα, το πάτημα του πεντάλ φρένου απενεργοποιούσε το SCC, και κατά συνέπεια και το LFA. Με αυτή τη νέα προσθήκη , το LFA μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιο συχνά και σε διάφορες καταστάσεις οδήγησης όπου ενδέχεται να μην απαιτείται έλεγχος ταχύτητας.

Οι ελιγμοί στάθμευσης βελτιώνονται επίσης με την προσθήκη του Rear-View Monitor (RVM) με διακόπτη για την ενεργοποίηση της πίσω κάμερας. Κατά την αναστροφή σε χώρο στάθμευσης, το RVM εμφανίζει μια εικόνα του χώρου για να βοηθήσει με τη στάθμευση. Αυτό έχει εξελιχθεί τώρα για να παρέχει μια πρόσθετη προβολή μέσω της κάμερας 1,0 mega-pixel σε περίπτωση που χρειαστεί να σύρετε ένα τρέιλερ με το Ceed. Επιπλέον, το RVM διαθέτει τώρα έναν διακόπτη που μπορεί να ενεργοποιηθεί κατά την οδήγηση για να επιτρέψει στον οδηγό να δει, μέσω της κάμερας, τι μπορεί να πλησιάζει από πίσω. Μετά τη στάθμευση του οχήματος, το σύστημα Safe Exit Warning (SEW) μπορεί να προειδοποιήσει τους χρήστες εάν ένα όχημα που πλησιάζει ανιχνεύεται από την ανοιχτή πόρτα.

Η προειδοποίηση για την πίσω διασταύρωση έχει επίσης αναβαθμιστεί σε υποστηρικτική τεχνολογία. Η οπίσθια υποβοήθηση αποφυγής σύγκρουσης (RCCA) θα ενεργοποιηθεί όταν το σύστημα ανιχνεύσει ότι υπάρχει κίνδυνος με ένα επερχόμενο όχημα προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά και να προειδοποιήσει. Μετά την προειδοποίηση, εάν συνεχιστεί ο κίνδυνος, το RCCA βοηθά αυτόματα στο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης για να αποτρέψει τον κίνδυνο.

AZ3I0851_online

Προηγμένοι κινητήρες

Οι νέοι κινητήρες συνδυάζουν την απόδοση με τη βελτίωση και την αποτελεσματικότητα

Η νέα γκάμα Ceed προσφέρει στους αγοραστές μια ολοκληρωμένη επιλογή κινητήρων βενζίνης 1,5 λίτρων και ντίζελ 1,6 λίτρων που επωφελούνται όλοι από την τεχνολογία Smartstream της Kia καθώς και υβριδικών κινητήρων (MHEV), με ιπποδύναμη που κυμαίνεται από 100PS έως 136PS.

Η τεχνολογία κινητήρα Smartstream ενσωματώνει την τεχνολογία κινητήρα συνεχούς μεταβαλλόμενης βύθισης βαλβίδων της Kia (CVVD) για βελτιστοποίηση της απόδοσης καυσίμου.

Ο νέος κινητήρας T-GDi 1,5 λίτρων παράγεται στο εργοστάσιο της Kia στη Σλοβακία. Αυτός ο νέος κινητήρας Smartstream, ο οποίος αντικαθιστά τον προηγούμενο 1,4 λίτρων T-GDi, συνδυάζεται είτε με 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (7DCT) είτε με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο (6MT) και παρέχει ιπποδύναμη 160PS ενώ προσφέρει μειωμένες εκπομπές ρύπων. Ο νέος κινητήρας 1.5T διατίθεται επίσης ως MHEV, ενώ ο diesel 1.6 με 136PS, διατίθεται μόνο ως 48V υβριδικός που μπορεί να συνδυαστεί είτε με το έξυπνο χειροκίνητο κιβώτιο (iMT) είτε με 7DCT κιβώτιο.

Οι τελευταίες αναβαθμίσεις στο Ceed εισάγουν επίσης την τεχνολογία MHEV και DCT στον βενζινοκινητήρα 1.0 turbo για πρώτη φορά, παρέχοντας έτσι στους πελάτες τη δυνατότητα περαιτέρω μείωσης των εκπομπών ρύπων του κινητήρα.

Το σύστημα iMT «clutch-by-wire» συμβάλλει στη βελτιωμένη απόδοση καυσίμου του συστήματος MHEV και στη μείωση των εκπομπών CO2, διατηρώντας παράλληλα την αίσθηση του οδηγού ενός συμβατικού χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων.

Το νέο Ceed θα παράγεται στο ευρωπαϊκό εργοστάσιο παραγωγής της Kia στη Zilina της Σλοβακίας και θα διατίθεται σε όλη την Ευρώπη το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

image001

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO