spot_img
HomeΝΕΑΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣEagle F1 SuperSport RS

Eagle F1 SuperSport RS

Eagle F1 SuperSport RS

Αυτή είναι η πρόκληση που αντιμετωπίζει η Brabham Automotive, καθώς παρουσιάζει το  μοντέλο της Brabham BT62R, μια έκδοση για χρήση σε δρόμο του μοντέλου BT62. Το αξίας ενός εκατομμυρίου μοντέλο BT62 και οι 710 ίπποι του κέρδισαν τον πρώτο αγώνα αντοχής στον οποίο συμμετείχε – εξοπλισμένο με Goodyear ελαστικά.

Προκειμένου να προμηθευτεί κανείς ελαστικά δρόμου που πληρούν τέτοιες απαιτήσεις ως προς την απόδοση ειδικά για ένα μοντέλο σαν το BT62R, μόνο σε ένα μέρος μπορούσε να απευθυνθεί: στην Goodyear.

Η εμπιστοσύνη της Brabham Automotive στην Goodyear προέρχεται, όχι μόνο από τη νίκη τους στους αγώνες το Νοέμβριο του 2019, αλλά και από μία συνεργασία δεκαετιών στη Formula 1. Ο ευρέως γνωστός πιλότος Σερ Jack Brabham κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 το 1966, χρησιμοποιώντας ελαστικά Goodyear και οδηγώντας το μοντέλο Brabham-Repco που ήταν μάλιστα δικής του κατασκευής.

Eagle F1 SuperSport RS_03

Σήμερα, ο γιος του Σερ Jack, o David Brabham, είναι πλέον Sporting Director της Brabham Automotive, ενώ βρέθηκε και πίσω από το τιμόνι του νικηφόρου BT62 στον αγώνα-ντεμπούτο του, τη σεζόν του 2019. Το πάθος και η προσήλωση κυριαρχούν εξίσου μεταξύ των σημερινών οδηγών και των ιδιοκτητών των μοντέλων BT62 και BT62R και έτσι η κληρονομιά της Brabham συνεχίζεται.

Η δημιουργία ενός ελαστικού που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός αγωνιστικού μηχανήματος όπως το BT62R ήταν ένα διόλου αμελητέο κατόρθωμα, ειδικά από τη στιγμή που  έπρεπε να είναι νόμιμο και για οδήγηση στο δρόμο. Αλλά η Goodyear ήταν έτοιμη. Ως το απόλυτο ελαστικό στη κατηγορία Ultra Ultra High Performance (UUHP) της Goodyear, το Goodyear Eagle F1 SuperSport RS κάλυψε όλες τις προδιαγραφές.

Η Goodyear δοκίμασε πρώτα το ελαστικό σε αυτοκινητόδρομους και σε ανοιχτούς δρόμους και μετά στην πίστα, συμπεριλαμβανομένων των εκτεταμένων δοκιμών στην διαδρομή Nordschleife της διάσημης πίστας Nürburgring. Λόγω αυτής της εξαιρετικά απαιτητικής δοκιμής για σχεδόν δύο χρόνια, το συγκεκριμένο ελαστικό ήταν ακριβώς αυτό που ζητούσε η Brabham Automotive.

Eagle F1 SuperSport RS_04

Η ικανότητα συνδυασμού των απαιτήσεων της πίστας με τις απαιτήσεις των οχημάτων κατάλληλων -αλλά και νόμιμων- για το δρόμο είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Ιδιαίτερα στο δρόμο, είναι επιτακτικό να ικανοποιηθούν και σκληρότερες απαιτήσεις όπως πρόσφυση σε βρεγμένο, μείωση θορύβου, αντίσταση κύλισης και άλλες αναγκαίες προδιαγραφές.

Το συγκεκριμένο μοτίβο πέλματος έχει επίσης λιγότερες εγκοπές από άλλα ελαστικά στην κατηγορία υπερ- υψηλών επιδόσεων και μικρότερο βάθος, ώστε να αποτρέπεται η μετακίνηση του ανάγλυφου του πέλματος σε συνθήκες μεγάλου βάρους. Καθίσταται έτσι δυνατή και η χρήση ενός πιο μαλακού, κολλώδους μείγματος. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί μπορούν να είναι πιο ακριβείς στις κινήσεις τους ενώ αποφεύγεται και η υπερβολική αύξησης της θερμότητας στο ελαστικό.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO