spot_img
HomeΝΕΑΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣΕξακολουθεί να παραμένει νέο

Εξακολουθεί να παραμένει νέο

Είκοσι χρόνια αφότου λανσαρίστηκε το σύγχρονο MINI, η τελευταία γενιά του μοντέλου κάνει το επόμενο θεαματικό βήμα. Η φιλοσοφία πίσω από την επανεκκίνηση της μάρκας, και συγκεκριμένα η δημιουργία πολυτελών αυτοκινήτων για τη μικρή κατηγορία, έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό και παγκόσμιο success story. Σήμερα, το MINI είναι η επιτομή της ευελιξίας σε συνδυασμό με ένα αμίμητο στυλ. Πληροί τα υψηλότερα πρότυπα τεχνολογίας και ποιότητας στην κατηγορία του.

new mini_03

Η ολοκληρωμένη σχεδίαση, η τεχνολογία και η πολυτέλεια θα δώσουν νέα πνοή και στο ηλεκτρικό MINI Cooper SE (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 0,0 l/100 km (WLTP), συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 17,6 – 15,2 kWh/100 km (WLTP), 16,1 – 14,9 kWh/100 km (NEDC), συνδυασμένες εκπομπές CO2 : 0 g/km) για τη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας του στην κατηγορία ηλεκτρικών οχημάτων. Η τελευταία έκδοση των υπεραθλητών, MINI John Cooper Works (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 7,1 – 6,8 l/100 km (WLTP), 7,1 – 6,9 l/100 km (NEDC), συνδυασμένες εκπομπές CO2: 161 – 155 g/km (WLTP), 163 – 158 g/km (NEDC) και MINI John Cooper Works Cabrio (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 7,4 -7,1 l/100 km (WLTP), 7,4 – 7,1 l/100 km (NEDC), συνδυασμένες εκπομπές CO2: 167 – 161 g/km (WLTP), 169 – 163 g/km (NEDC) επίσης ωφελείται από την περαιτέρω εξέλιξη της ξεχωριστής σχεδίασης και προϊοντικής ουσίας της.

new mini_04

Οι καινοτομίες του

  • • ‘Purist’ εμφάνιση χάρη στη νέα εμπρός σχεδίαση.
    • Προβολείς LED τώρα στο βασικό εξοπλισμό.
    •       Χαρακτηριστικά φινιστρίνια νέας σχεδίασης.
    •       Επανασχεδιασμένη πίσω ποδιά, πίσω φώτα LED σε σχέδιο Union Jack, τώρα στο βασικό εξοπλισμό.
    •       Παγκόσμια καινοτομία: Multitone Roof.
    •       Νέες εξωτερικές αποχρώσεις και ζάντες αλουμινίου.
    •       Νέας σχεδίασης επιφάνειες εσωτερικού και αεραγωγοί.
    •       Επανασχεδιασμένα τιμόνια, προαιρετικά θερμαινόμενα για πρώτη φορά.
    •       Πολυλειτουργική οθόνη οργάνων με έγχρωμη οθόνη 5-ιντσών.
    •       Οθόνη κεντρικού οργάνου με νέο γυαλιστερό πλαίσιο Piano Black, οθόνη 8,8” με μοντέρνα φιλοσοφία γραφικών, στάνταρ.
    •       Σπορ καθίσματα σε νέα απόχρωση Light Chequered.
    •       Νέα επιλογή Ambient Light με εκτεταμένες λειτουργίες.
    •       Adaptive chassis τώρα διαθέτει ανάρτηση επιλεκτικής απόσβεσης βάσει της συχνότητας των κραδασμών (frequency-selective damping).
    •       Ηλεκτρικό χειρόφρενο για πρώτη φορά.
    •       Active Cruise Control τώρα με λειτουργία Stop & Go.
    •       Μεγαλύτερη ασφάλεια χάρη στο νέο σύστημα προειδοποίησης παρέκκλισης από τη λωρίδα και το φωτισμό κακών καιρικών συνθηκών.
    •       Εξωτερικό Piano Black με περισσότερες εφαρμογές.
    •       Νέα πακέτο εξοπλισμού για στοχευμένη εξατομίκευση.
new mini_05

Purify MINI : Η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία

Νέα σχεδιαστική γλώσσα που αναδεικνύει την ουσία ενός ΜΙΝΙ απομακρύνοντας κάθε τι περιττό. Μέσα από την αισθητική αναβάθμιση τα στοιχεία κλειδιά στην εμφάνιση του ΜΙΝΙ έρχονται στο προσκήνιο και εκσυγχρονίζονται στο πλαίσιο της σχεδιαστικής λιτότητας. Το εμπρός τμήμα του 3θυρου MINI συμπερ. του MINI Cooper SE, του 5θυρου MINI και του MINI Cabrio είναι ιδιαίτερα εκφραστικό. Κυρίαρχα στοιχεία είναι η χαρακτηριστική μάσκα, της οποίας το εξαγωνικό πλαίσιο καταλαμβάνει τώρα σημαντικά περισσότερο χώρο και οι στρογγυλοί προβολείς που αποτελούν σήμα κατατεθέν της MINI. Τα φώτα στάθμευσης αντικαθίστανται από κάθετους αεραγωγούς στα εξωτερικά άκρα, ώστε να δημιουργούνται τα air curtains που βελτιώνουν την αεροδυναμική. Η κεντρική λωρίδα του προφυλακτήρα, που λειτουργεί και ως βάση πινακίδας κυκλοφορίας, είναι τώρα βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος,ξεφεύγοντας από το μαύρο.

new mini_06

 

Φώτα LED τώρα στο βασικό εξοπλισμό

Μία νέα έκδοση των προβολέων LED με χαρακτηριστική σχεδίαση θα περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό του 3θυρου και του 5θυρου ΜΙΝΙ όπως και του MINI Cabrio. Το εσωτερικό κέλυφος των χαρακτηριστικών στρογγυλών προβολέων δεν είναι πλέον χρωμιωμένο, αλλά μαύρο. Μονάδες LED για τη μεσαία και τη μεγάλη σκάλα φώτων διασφαλίζουν έντονο και ομοιόμορφο φωτισμό στο δρόμο. Μια περιφερειακή φωτοδίοδος υποστηρίζει τη λειτουργία των φώτων ημέρας και των φλας.

Πίσω φώτα σε σχέδιο Union Jack , τώρα στο βασικό εξοπλισμό

Τα χαρακτηριστικά πίσω φώτα σε σχέδιο Union Jack αποτελούν επίσης τμήμα του βασικού εξοπλισμού για το 3θυρο MINI, το 5θυρο MINI και το MINI Cabrio. Το γραφικό των πίσω φώτων που είναι εμπνευσμένο από τη βρετανική σημαία τονίζεται ιδιαίτερα από μία πιο σκούρα έκδοση του μοτίβου. Όλες οι λειτουργίες των πίσω φώτων υποστηρίζονται από τεχνολογία LED με εξαίρεση το φως όπισθεν.

new mini_07

Εσωτερικό

Νέα στη γκάμα είναι τα σπορ καθίσματα στη χρωματική έκδοση Light Chequered, που συμπληρώνουν άριστα την εξωτερική απόχρωση Zesty Yellow. Η γνώριμη, υφασμάτινη επένδυση Black Pearl αποκτά μία πιο εκφραστική καρό εμφάνιση που παραπέμπει στο Βρετανικό στυλ του MINI. Οι ραφές στη μαύρη δερματίνη των μαξιλαριών ταιριάζουν χρωματικά με τις υφασμάτινες επενδύσεις των εδρών των καθισμάτων.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία της Colour Line, μέχρι πρότινος επιλογή individual, εναρμονίζεται τώρα με το αντίστοιχο χρώμα της επένδυσης των καθισμάτων. Η χρήση χρωμίου έχει μειωθεί σημαντικά σε όλο το εσωτερικό. Οι δύο εξωτερικές εισαγωγές αέρα πλαισιώνονται από μαύρα πάνελ. Οι αεραγωγοί εσωτερικού έχουν επανασχεδιαστεί πλήρως και τώρα δεν προεξέχουν από το πάνελ του ταμπλό. Το ένθετο, που προαιρετικά διατίθεται στις νέες εκδόσεις Silver Chequered και MINI Yours Aluminium και σε Electric για το MINI Cooper SE, εκτείνεται τώρα σε όλο το πλάτος του ταμπλό στην περιοχή του οδηγού.

Η πολυτελής εμφάνιση του χαρακτηριστικού κεντρικού οργάνου έχει επίσης βελτιστοποιηθεί. Μία έγχρωμη οθόνη αφής 8,8”, αγαπημένα μπουτόν αφής και επιφάνειες σε Piano Black high-gloss ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό. Επιπλέον, η μονάδα ελέγχου του ηχοσυστήματος και τα μπουτόν λειτουργίας των φώτων αλάρμ και των συστημάτων υποστήριξης οδηγού είναι ενσωματωμένα πιο αρμονικά στη στρογγυλή μονάδα ελέγχου. Σε συνδυασμό με την επιλογή Ambient Light, μία νέα σχεδίαση με χάραξη λέιζερ βελτιστοποιεί την εμφάνιση του φωτεινού LED δακτυλίου γύρω από το κεντρικό όργανο. Το βασικό χειριστήριο του συστήματος που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα υιοθετεί τώρα μία μαύρη επιφάνεια σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης.

new mini_08

Κινητήρες με Τεχνολογία MINI TwinPower Turbo 

Ισχυροί και αποδοτικοί βενζινοκινητήρες με τρεις ή τέσσερις κυλίνδρους συνθέτουν το portfolio των μηχανικών συνόλων που προορίζονται για το 3θυρο ΜΙΝΙ, το 5θυρο ΜΙΝΙ και το MINI Cabrio. Η τεχνολογία MINI TwinPower Turbo που διαθέτουν, αποτελείται από έναν υπερσυμπιεστή ενσωματωμένο στην πολλαπλή εξαγωγής, άμεσο ψεκασμό βενζίνης και μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων. Οι τρικύλινδροι κινητήρες, ο καθένας με χωρητικότητα 1.500 κ.εκ., διατίθενται σε τρεις εκδόσεις με ισχύ από 55 kW/75 hp έως 75 kW/102 hp και 100 kW/136 hp. Ο δίλιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας παράγει μέγιστη ισχύ 1131 kW/178 hp ή 170 kW/231 hp στα δύο μοντέλα John Cooper Works. Χάρη στη συνεχή βελτιστοποίηση της τεχνολογίας ελέγχου εκπομπών ρύπων, που περιλαμβάνει ένα φίλτρο σωματιδίων βενζινοκινητήρα, όλες οι εκδόσεις συμμορφώνονται με τα πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 6d.

new mini_09

Με τον ηλεκτροκινητήρα των 135 kW/184 hp, το MINI Cooper SE προσφέρει οδηγική απόλαυση μηδενικών ρύπων. Η ισχύς μεταφέρεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου μιας σχέσης. Η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης, που είναι τοποθετημένη βαθιά στο πάτωμα του οχήματος έχει ακαθάριστο ενεργειακό περιεχόμενο 32,6 kWh και προσφέρει αυτονομία από 203 έως 234 km, σύμφωνα με τον κύκλο WLTP.

Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης του 3θυρου MINI, του 5θυρου MINI και του MINI Cabrio συνδυάζονται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, στάνταρ. Με εξαίρεση τη βασική έκδοση κινητήρα για το 3θυρο και το 5θυρο MINI, μπορούν επίσης να μεταφέρουν την ισχύ τους στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 7-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου Steptronic με διπλό συμπλέκτη (Μοντέλα John Cooper Works: 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Steptronic).

new mini_10

Η αίσθηση Go  kart 

Η άμεση απόκριση του κινητήρα στην παραγωγή ισχύος, η ακριβής κατευθυντικότητα, τα ισχυρά φρένα και οι ρυθμίσεις των αναρτήσεων και της απόσβεσης που έχουν σχεδιαστεί για ενθουσιώδη οδήγηση είναι τα στοιχεία στα οποία βασίζεται η ευελιξία του MINI στο δρόμο. Μία νέα έκδοση προσαρμοζόμενης ανάρτησης (Adaptive Suspension), που διατίθεται για πρώτη φορά με μοντέλα MINI, επαναπροσδιορίζει τώρα τη χαρακτηριστική go-kart αίσθηση της μάρκας. Αυτή πετυχαίνει μία βέλτιστη ισορροπία μεταξύ σπορ συμπεριφοράς και οδηγικής άνεσης μέσω της συνεχώς μεταβαλλόμενης απόσβεσης βάσει της συχνότητας των κραδασμών. Μια πρόσθετη βαλβίδα στην πλευρά τριβής αναλαμβάνει να εξομαλύνει τις απότομες και ακραίες τιμές πίεσης εντός του αμορτισέρ. Η απόσβεση ρυθμίζεται σε διάστημα μόλις 50 έως 100 χιλιοστών του δευτερολέπτου.

new mini_11

Νέα πακέτα και εκδόσεις εξοπλισμού

Η νέα δομή των εκδόσεων και πακέτων εξοπλισμού επιτρέπει τη βέλτιστη εξατομίκευση του 3θυρου ΜΙΝΙ, του 5θυρου ΜΙΝΙ και του MINI Cabrio. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες θα μπορούν εύκολα να προσθέσουν τις αγαπημένες τους επιλογές στην εκτεταμένη γκάμα βασικού εξοπλισμού του ΜΙΝΙ σε αρμονία με το πνεύμα του αυτοκινήτου. Κάθε έκδοση ξεχωρίζει με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της, και περιλαμβάνει αρμονικά συνδυασμένα σχεδιαστικά στοιχεία εσωτερικού και εξωτερικού. Χάρη σε μία σειρά από επίλεκτα πακέτα εξοπλισμού, οι πελάτες μπορούν να ικανοποιήσουν όλες τις επιθυμίες τους στον τομέα της άνεσης, των συστημάτων υποστήριξης οδηγού, του ελέγχου και της συνδεσιμότητας. Πέραν αυτών, στην τελική διαμόρφωση του οχήματος, οι πελάτες έχουν στη διάθεσή τους έναν αριθμό πιο εξατομικευμένων λύσεων, που θα τους βοηθήσουν να εκφράσουν το προσωπικό τους στυλ.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO