spot_img

Skoda CNG

Skoda CNG

H SKODA συνεχίζει να είναι η κυρίαρχη μάρκα στην ελληνική αγορά σε μοντέλα φυσικού αερίου και το 2021, με τέσσερα στα δέκα αυτοκίνητα φυσικού αερίου που ταξινομούνται να είναι δικά της μοντέλα. Η μάρκα αύξησε ακόμα περισσότερο το ποσοστό της το πρώτο τρίμηνο του 2021, στο εντυπωσιακό 39,76% της αγοράς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων.

SKODA CNG_03

Συνολικά τρία μοντέλα SKODA με φυσικό αέριο, τα SCALA G-TEC, KAMIQ G-TEC και OCTAVIA G-TEC διατίθενται στην ελληνική αγορά, με τις προτεινόμενες τιμές λιανικής να ξεκινούν από 17.500 €. Τα G-TEC μοντέλα της SKODA είναι διαθέσιμα με όλους τους ευνοϊκούς όρους του προγράμματος SKODA ONE, ήτοι άτοκη χρηματοδότηση για ένα χρόνο, προνομιακό επιτόκιο από 3,5%, προκαταβολή από 0% και πληρωμή 1ης δόσης σε 4 μήνες από την αγορά. Το φυσικό αέριο διακρίνεται από το πολύ χαμηλό κόστος χρήσης, περίπου 3 €/100 χλμ. (με τιμή 0,834 €/κιλό).

SKODA CNG_04

Η SKODA είναι αδιαμφισβήτητα η κυρίαρχη μάρκα στην Ελλάδα στα οχήματα που κινούνται με βασικό καύσιμο το φυσικό αέριο (CNG). Μετά από εντυπωσιακή επίδοση στις πωλήσεις του 2020, όπου ένα στα τρία ταξινομηθέντα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο ήταν μοντέλο της SKODA, η μάρκα ανέβασε ακόμα περισσότερο τα ποσοστά της το πρώτο τρίμηνο του 2021. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2021 ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα συνολικά 327 αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο ως κύριο καύσιμο για τη λειτουργία τους. Από αυτά, τα 130 ήταν μοντέλα της SKODA, που μεταφράζεται σε ποσοστό 39,76% για τη μάρκα στη συγκεκριμένη αγορά, ή σε πιο απλή ανάγνωση τέσσερα στα δέκα αυτοκίνητα φυσικού αερίου που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2021, ήταν μοντέλα SKODA.

SKODA CNG_05

Το φυσικό αέριο είναι ένα εξαιρετικής ποιότητας καύσιμο που προσφέρει δύο βασικά πλεονεκτήματα: το πρώτο, ουσιαστικά η συμπεριφορά του κινητήριου συστήματος παραμένει ίδια είτε χρησιμοποιείται φυσικό αέριο είτε βενζίνη και το δεύτερο, το κόστος χρήσης είναι πολύ χαμηλό. Ενδεικτικά, το κόστος κίνησης με φυσικό αέριο είναι μόλις 3 €/100 χλμ. (με σημερινή τιμή 0,834 €/κιλό)!

SKODA CNG_06

Η SKODA προσφέρει σε έκδοση G-TEC, με κύριο καύσιμο το φυσικό αέριο, τα SCALA, KAMIQ καθώς και τη νέα OCTAVIA, στην τέταρτη γενιά της. Όλα τα μοντέλα είναι άμεσα διαθέσιμα μέσα και από το πρόγραμμα SKODA ONE, που προσφέρει:

– Άτοκη χρηματοδότηση για ένα χρόνο

– Προνομιακό επιτόκιο από 3,5% για ακόμα χαμηλότερη δόση

– Προκαταβολή από 0%

– Πληρωμή 1ης δόσης σε 4 μήνες από την αγορά

SKODA CNG_07

Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής για τα SKODA SCALA G-TEC, SKODA KAMIQ G-TEC και SKODA OCTAVIA G-TEC, ξεκινούν από 17.500 €, 19.500 € και 25.100 €, αντίστοιχα, ενώ η SKODA OCTAVIA G-TEC είναι διαθέσιμη και σε έκδοση για taxi, με ενδεικτική λιανική τιμή με ΦΠΑ και τέλος ταξινόμησης 23.302 €.

SKODA CNG_08

Τα πρατήρια που προσφέρουν φυσικό αέριο εξαπλώνονται με ταχύ ρυθμό σε όλη την Ελλάδα και ήδη καλύπτουν σε ευρύ βαθμό την Αττική, με οκτώ συνολικά πρατήρια στη διάθεση των οδηγών. Δέκα ακόμα λειτουργούν στην υπόλοιπη χώρα, συγκεκριμένα δύο στη Θεσσαλονίκη, τρία στη Λάρισα, δύο στην Αχαΐα και από ένα σε Βόλο, Ιωάννινα και Λαμία. Φυσικά, όλα τα μοντέλα της SKODA που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το φυσικό αέριο μπορούν να λειτουργήσουν και με βενζίνη, προσφέροντας μεγάλη ευελιξία στον οδηγό σε θέματα ανεφοδιασμού.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO