spot_img
HomeΝΕΑΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣBreitling και Bentley για ένα ιδιαίτερο ρολόι

Breitling και Bentley για ένα ιδιαίτερο ρολόι

Breitling και Bentley για ένα ιδιαίτερο ρολόι

Το νέο Breitling Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 Bentley Limited Edition κυκλοφορεί σε λίγες μέρες, σε μόλις 25 τεμάχια. Οι συλλέκτες ρολογιών και οι θαυμαστές των δύο luxury μαρκών θα εκτιμήσουν τους περιορισμένης παραγωγής χρονογράφους, που έχουν την αύρα και τη γοητεία της δεκαετίας του 1940. Ορθογώνια κουμπιά χρονογράφου και διάφανη πίσω κάσα από κρύσταλλο ζαφειριού που αποκαλύπτει τον εσωτερικό μηχανισμό. Πράσινο καντράν, φόρος τιμής στο British Racing Green, σήμα κατατεθέν της συνεργασίας Bentley και Breitling εδώ και 19 χρόνια.

BENTLEY_Premier Chronograph_03

Μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες συνεργασίας, η Bentley Motors και η ωρολογοποιία Breitling παρουσιάζουν το Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 Bentley Limited Edition, ένα συλλεκτικό ρολόι που θα παραχθεί σε μόλις 25 κομμάτια.

Το Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 Bentley Limited Edition είναι μία σύγχρονη έκφραση των αυθεντικών ρολογιών χειρός Breitling Premier, της δεκαετίας του 1940. Το ρολόι διαθέτει κάσα 42 χιλ. σε κόκκινο χρυσό 18 καρατίων, ορθογώνια κουμπιά χρονογράφου, ένα χρυσό-καφέ δερμάτινο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα και μια διάφανη στο πίσω μέρος κάσα από κρύσταλλο ζαφειριού, που αποκαλύπτει την υπέροχη κίνηση της 22 καρατίων χρυσής ταλαντούμενης μάζας. Το αποκορύφωμα είναι ο ειδικός μηχανισμός tourbillon του χρονογράφου, ευδιάκριτος μέσα από το βαθυπράσινο καντράν, που θυμίζει το British Racing Green χρώμα, που σχετίζεται με προγενέστερα μοντέλα της συνεργασίας Bentley και Breitling.

BENTLEY_Premier Chronograph_04

Παίρνοντας κίνηση από το Manufacture Caliber B21, ο πιστοποιημένος κατά COSC μηχανισμός tourbillon προσφέρει περίπου 55 ώρες εφεδρεία ισχύος και είναι ανθεκτικός στο νερό έως και βάθος 100 μέτρων.

Ο Willy Breitling, εγγονός του ιδρυτή της μάρκας Léon Breitling, ήταν ένας παθιασμένος οδηγός Bentley. Κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τον χρονογράφο με δύο ανεξάρτητα πιεζόμενα κουμπιά τοποθετημένα στις θέσεις ένδειξης ώρας 02.00 και 04.00, το 1934. Ο Willy Breitling δεν ήταν μόνο καινοτόμος και τολμηρός, αλλά κατανοούσε και την επιθυμία των λάτρεων ρολογιών για κομψότητα και γοητεία. Έχοντας αυτό κατά νου, σχεδίασε τα αυθεντικά ρολόγια της Premier, την πρώτη αντίστοιχη προσέγγιση της Breitling, στη δεκαετία του 1940. Όπως το έβλεπε ο Willy, «για έναν άνδρα το ρολόι του, είναι η αδιαμφισβήτητη σφραγίδα του άψογου γούστου». Αντίστοιχα είναι τα αισθήματα των κατόχων ρολογιών Breitling σήμερα, αλλά και το πώς νιώθουν για το αυτοκίνητό τους οι κάτοχοι μιας Bentley.

BENTLEY_Premier Chronograph_05

Το 2002, η Bentley Motors ανέθεσε στη Breitling να δημιουργήσει ένα ρολόι για την Continental GT και η συνεργασία συνέχισε να αναπτύσσεται από τότε. Δημιουργημένος στο πνεύμα της απαράμιλλης πολυτέλειας και της κορυφαίας ποιότητας, ο περιορισμένης παραγωγής νέος χρονογράφος αποτίει φόρο τιμής τόσο στον Willy Breitling, τα ρολόγια του οποίου άλλαξαν το πρόσωπο της χρονομέτρησης, όσο και στον W.O. Bentley, που ήταν ένας από τους «πιονέρους» της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον μοναδικής αισθητικής χρονογράφο εδώ: https://shop.bentleymotors.com/blogs/partnerships/breitling

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO