spot_img
HomeΝΕΑΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣΗ Maserati επιστρέφει στα supercars

Η Maserati επιστρέφει στα supercars

Η Maserati επιστρέφει στα supercars

Η Bridgestone είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης ελαστικών για την MC20, το νέο supercar  της Maserati. Τα ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά Bridgestone Potenza ενισχύουν την συμπεριφορά του οχήματος,  τον έλεγχο και τη δυναμική οδήγηση για τη μεγιστοποίηση της συνολικής απόδοσης του σούπερ σπορ αυτοκινήτου. Η πρωτοποριακή τεχνολογία εικονικής ανάπτυξης ελαστικών της Bridgestone βελτιώνει την αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα της διαδικασίας εξέλιξης ελαστικών.

 

Η Bridgestone έχει επιλεγεί ως ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών για την MC20, το νέο σούπερ σπορ αυτοκίνητο της Maserati. Αυτή η συνεργασία ανάμεσα σε δύο ηγέτες της βιομηχανίας κατακτά νέο έδαφος, με την Bridgestone να ενισχύει τις απίστευτες δυνατότητες της νέας MC20 της Maserati, μέσω της ανάπτυξης premium, ειδικά κατασκευασμένων ελαστικών Potenza.

Bridegestone Potenza Sport_03

Στα όρια…

Στη φάση ανάπτυξης της εκπληκτικής, νέας MC20, η Maserati χρειάστηκε ένα premium σπορ ελαστικό που θα μπορούσε να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις. Η Bridgestone, ο επί σειρά ετών συνεργάτης της Maserati, ανταποκρίθηκε στην πρόκληση, δημιουργώντας τα κατά παραγγελία ειδικά ελαστικά Potenza.

 

Η MC20 παρουσιάζει τις τελευταίες τεχνικές και μηχανολογικές καινοτομίες της Maserati και σηματοδοτεί μια γενική αλλαγή στην απόδοση σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Η Bridgestone έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο τις ήδη υψηλές επιδόσεις  τηςης MC20 με τα ειδικά ελαστικά Potenza, τα οποία διαθέτουν ασύμμετρο σχεδιασμό πέλματος για βελτιωμένη απόκριση διεύθυνσης και σταθερότητα στις στροφές, μια νέα αναπτυγμένη σύνθεση γόμας που βελτιώνει το κράτημα και μια εσωτερική δομή στεφάνης που κατανέμει την πίεση του αποτυπώματος ομοιόμορφα κατά τη στροφή. Συνδυασμένα, αυτά τα στοιχεία παρέχουν ένα ελαστικό υψηλής απόδοσης για βέλτιστο συνδυασμό ελέγχου, ταχύτητας και σταθερότητας που ενισχύει τη συνολική απόδοση του supercar.

Bridegestone Potenza Sport_04

Οι Κορυφαίοι του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, made in Italy

Η μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ Bridgestone και Maserati έχει ρίζες στην ιστορία των αγώνων αυτοκινήτων. Τα ελαστικά Potenza της Bridgestone γεννήθηκαν λόγω της μακρόχρονης εμπλοκής της με τους αγώνες Formula 1, ενώ η MC20 σηματοδοτεί επιστροφή της Maserati στις αγωνιστικές της ρίζες. Η επίτευξη απίστευτων αποτελεσμάτων τόσο εντός όσο και εκτός πίστας αποτελεί μέρος του πρωτοποριακού DNA και των δύο εταιρειών.

Τόσο η Bridgestone όσο και η Maserati χρησιμοποίησαν εσωτερικά κέντρα Ε & Α και πρωτοποριακή τεχνολογία εικονικής ανάπτυξης για να αναπτύξουν και να δοκιμάσουν τη νέα MC20 καθώς και τα ειδικά ελαστικά της. Μέσω της αποκλειστικής τεχνολογίας εικονικών μοντέλων ελαστικών, η Bridgestone μείωσε επίσης τη διάρκεια της διαδικασίας ανάπτυξης, περιορίζοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, χρησιμοποιώντας λιγότερους πόρους και μειώνοντας τον χρόνο του έργου στην αγορά. Αυτό συνέβαλε σε μια πιο αποτελεσματική διαδικασία, με τον σχεδιασμό της MC20 να παράγεται σε περίπου 24 μήνες. Και για τους δύο ηγέτες της βιομηχανίας, η ενσωμάτωση καινοτόμων, βιώσιμων τεχνολογιών αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, με μια ηλεκτρική παραλλαγή της MC20 να σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στο εγγύς μέλλον.

Bridegestone Potenza Sport_05

Ο Steven De Bock, VP Consumer Replacement και OE στη Bridgestone EMIA δήλωσε: «Αυτά τα ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά Potenza, που είναι πλήρως ανεπτυγμένα, δοκιμασμένα και κατασκευασμένα στην Ευρώπη, έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται στις υψηλές απαιτήσεις της Maserati. Συνεργαζόμενοι για άλλη μια φορά με τη Maserati, αναπτύξαμε ένα ειδικά κατασκευασμένο ελαστικό Potenza που επιτρέπει στην MC20 της Maserati να προσφέρει την ισχύ, τον έλεγχο και τις σπορ δυνατότητες της. “

“Η MC20 είναι το πλέον πρόσφατο κεφάλαιο στην καινοτόμο σχέση μεταξύ Bridgestone και Maserati. Και οι δύο μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για την καινοτομία και την αριστεία και θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας προϊόντα υψηλής ποιότητας για εξαιρετικά αποτελέσματα. Και τα δύο έχουν σχεδιαστεί στην Ιταλία, η νέα Maserati MC20 και τα κατά παραγγελία ελαστικά Bridgestone Potenza ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους. Η Bridgestone δημιούργησε ένα σπορ ελαστικό ικανό να υποστηρίζει και να ενισχύει την απίστευτη απόδοση της MC20 », δήλωσε ο Federico Landini, Maserati Vehicle Line Executive sports cars.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO