spot_img
HomeΝΕΑΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣNissan Ariya crossover

Nissan Ariya crossover

Nissan Ariya crossover

Έχοντας την  εμπειρία και την τεχνογνωσία,  για πάνω από μια δεκαετία, στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων και της καινοτομίας στα crossovers, το Ariya αναμένεται να γίνει το πιο αεροδυναμικό crossover της Nissan από το 2007, χρονιά που δημιούργησε την συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων, με στόχο έναν συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) 0,297.

Nissan Ariya Aerodynamics_03

Από τις ακριβείς διαμορφωμένες γραμμές του αμαξώματος έως τους στρατηγικά τοποθετημένους αεραγωγούς , η προηγμένη αεροδυναμική του Ariya αναμένεται να βελτιώσει την επιδόσεις  μεγάλης αυτονομίας  του προηγμένου ηλεκτρικού κινητήριου συνόλου.  Όλες αυτές οι προσπάθειες, υπό την ηγεσία ομάδων μηχανικών από όλο τον κόσμο, θα οδηγήσουν σε μια αναμενόμενη αύξηση της εμβέλειας που θα ανακοινωθεί επισήμως μετά την έγκριση τύπου του οχήματος, αργότερα μέσα στο έτος.

Δείτε το βίντεο με τα παρασκηνιακά στιγμιότυπα του Ariya

“Μετά την επίσημη έγκριση τύπου του Nissan Ariya, αργότερα μέσα στο έτος, αναμένουμε την αύξηση της εμβέλειας σε σύγκριση με το μέγεθος των 500 χλμ που ανακοινώθηκε  το 2020,  κατά την  παγκόσμια πρεμιέρα του αυτοκινήτου. Αυτό θα δώσει στους οδηγούς περισσότερη απόδοση, αλλά και αυτοπεποίθηση για να κινηθούν ακόμη περισσότερο με μία μόνο φόρτιση”, δήλωσε ο Marco Fioravanti, VP Product Planning της Nissan Europe.

Nissan Ariya Aerodynamics_04

Κάθε στοιχείο του σχήματος του Ariya προσαρμόστηκε με μικροσκοπική λεπτομέρεια από τις τεχνικές ομάδες του Nissan Technical Center Europe,  στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το επίπεδο πάτωμα του Ariya προφέρει μια σταθερή και προβλέψιμη κύλιση, ενώ η αεροδυναμική έξυπνη ασπίδα στην πρόσοψη και οι καθαρές γραμμές του αμαξώματος μειώνουν την οπισθέλκουσα. Τελειοποιημένο από τις  ομάδες σχεδιασμού  στην Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο, το αποτέλεσμα είναι ένα καθαρό σχήμα που βοηθά το όχημα να  “σκίζει” τον αέρα, βελτιστοποιώντας κατά πολύ την οδήγηση.

Nissan Ariya Aerodynamics_05

“Με την αυξανόμενη στροφή προς την ηλεκτρική κινητικότητα, οι αεροδυναμικές δοκιμές γίνονται όλο και πιο σημαντικές. Η αεροδυναμική των ηλεκτρικών οχημάτων συνδέεται άμεσα με το πόσο αποτελεσματικά κινείται το όχημα, με λιγότερη οπισθέλκουσα και καλύτερη σταθερότητα, που επιτρέπει στον οδηγό να διανύσει  μεγαλύτερες αποστάσεις προτού χρειαστεί να επαναφορτίσει “, δήλωσε ο Sarwar Ahmed, Μηχανικός Αεροδυναμικής και Αεροναυπηγικής στο Nissan Technical Center Europe.

Nissan Ariya Aerodynamics_06

Έχοντας ως γνώμονα την κάλυψη των αναγκών των οδηγών ,το Ariya είναι η επιτομή της καινοτομίας για την Nissan,  στην ηλεκτρική κινητικότητα. Προσφέροντας στους υποψήφιους αγοραστές του ένα νέο επίπεδο οδήγησης, το προηγμένο ηλεκτρικό crossover είναι έτοιμο για τους οδηγούς του αύριο και σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τα ηλεκτρικά οχήματα της Nissan.

Η Helen Perry, Επικεφαλής Ηλεκτρικών Επιβατικών Αυτοκινήτων & Υποδομών για τη Nissan στην Ευρώπη, δήλωσε: “To Nissan Ariya είναι το αποτέλεσμα μιας πραγματικά παγκόσμιας προσπάθειας. Όλοι μαζί, εργαστήκαμε για να φέρουμε νέα δημιουργικά  αεροδυναμικά χαρακτηριστικά στo Ariya  τα οποία,  σε συνδυασμό με τις ισχυρές επιδόσεις του, τις συνδεδεμένες τεχνολογίες και τον επαναστατικό νέο σχεδιασμό EV,  θα ικανοποιήσουν αναμφίβολα τις προσδοκίες των πελατών μας.”

Nissan Ariya Aerodynamics_08

Με 5 εκδόσεις του ARIYA διαθέσιμες για την Ευρώπη, το αμιγώς ηλεκτρικό coupé crossover θα ταιριάξει απόλυτα στις ανάγκες του υποψήφιου Ευρωπαίου αγοραστή. Μπορείτε να δείτε περισσότερα αλλά και να δηλώσετε ενδιαφέρον για το Nissan ARIYA, προκειμένου  να είστε από τους πρώτους που θα λαμβάνουν αποκλειστικές ενημερώσεις, μεταβαίνοντας στον ιστότοπο  https://www.nissan.gr/vehicles/new-vehicles/ARIYA.html  

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO