spot_img
HomeΝΕΑΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣCUPRA Formentor e-HYBRID

CUPRA Formentor e-HYBRID

CUPRA Formentor e-HYBRID

Η CUPRA ξεκινά την παραγωγή του νέου Formentor e-HYBRID, το οποίο θα φτάσει στην αγορά τον Μάρτιο. Με τις δύο νέες υβριδικές εκδόσεις των 204PS και 245PS, το πρώτο μοντέλο που αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε με μοναδικό τρόπο για τη CUPRA συνεχίζει να αποδεικνύει ότι απόδοση και εξηλεκτρισμός μπορούν να συνδυαστούν τέλεια. Το νέο CUPRA Formentor e-HYBRID, το οποίο τις πρώτες εβδομάδες θα φτάσει σε ημερήσιο όγκο παραγωγής 100 μονάδων, θα συμβάλει στη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών CO2 και στην επίτευξη των Ευρωπαϊκών περιβαλλοντικών στόχων.

Με τις δύο εκδόσεις των 204PS και 245PS του CUPRA Formentor e-HYBRID, οι οποίες ακολουθούν το λανσάρισμα των CUPRA Leon e-HYBRID και CUPRA Leon e-HYBRID Sportstourer, η μάρκα θα διαθέτει συνολικά έξι εκδόσεις PHEV στην αγορά. Όταν η πλήρης γκάμα μοντέλων και κινητήρων θα είναι διαθέσιμη, η CUPRA στοχεύει να επιτύχει συνολικό κύκλο εργασιών ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Το μελλοντικό CUPRA el-Born, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας, θα προστεθεί επίσης στη γκάμα αργότερα μέσα στο τρέχον έτος.

CUPRA FORMENTOR E-HYBRID_03

Το νέο CUPRA Formentor e-HYBRID ενσωματώνει βενζινοκινητήρα 1.4 TSI 150PS (110 kW), ηλεκτρικό κινητήρα 115PS και μπαταρία ιόντων λιθίου 13 kWh για συνδυασμένη απόδοση 245PS, μέγιστη ροπή 400 Nm και αυτονομία έως 55 χιλιόμετρα σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία. Το CUPRA Formentor e-HYBRID 245PS επιταχύνει στα 100 km/h σε μόλις 7,0

δευτερόλεπτα και επιτυγχάνει οικονομία καυσίμου 1,4 λίτρα/100 km και εκπομπές ρύπων μόλις 31 g/km σύμφωνα με το WLTP. Επιπλέον, η έκδοση CUPRA Formentor e-HYBRID 204PS προσφέρει μέγιστη ροπή 350 Nm και επιτάχυνση 0-100 km / h σε 7,8 δευτερόλεπτα.

Το CUPRA Formentor e-HYBRID παράγεται στο σπίτι της μάρκας στο Martorell, στη νέα γραμμή που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την παραγωγή ηλεκτρικών υβριδικών εκδόσεων, ενσωματωμένη στη γραμμή παραγωγής 2, η οποία παράγει επίσης το CUPRA Leon, το CUPRA Leon e-HYBRID καθώς και το CUPRA Formentor.

Το Formentor είναι βασικός μοχλός της στρατηγικής παγκοσμιοποίησης της CUPRA. Με την κυκλοφορία αυτού του μοντέλου, η μάρκα στοχεύει να εδραιώσει τη θέση της στις κύριες ευρωπαϊκές αγορές και να εισέλθει στις περισσότερο εξηλεκτρισμένες χώρες της Βόρειας Ευρώπης, όπως η Νορβηγία. Η CUPRA σχεδιάζει επίσης να επεκτείνει το αποτύπωμά της σε νέες διεθνείς αγορές.

Με τις επτά εκδόσεις κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων δύο plug-in υβριδικών εκδόσεων, το CUPRA Formentor σηματοδοτεί την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία CUV, η οποία αναμένεται να διπλασιάσει το μερίδιο αγοράς της στην Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτό το crossover υψηλής απόδοσης, το οποίο επιλέχθηκε ως φιναλίστ για το τίτλο European Car of the Year (COTY), συνδυάζει το μοναδικό DNA της μάρκας με τεχνολογία αιχμής, συναρπαστική εξωτερική σχεδίαση, ξεχωριστές λεπτομέρειες εσωτερικού χώρου και κινητήρες υψηλής απόδοσης.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO