spot_img

Porsche 911 GT3

Porsche 911 GT3

Η έβδομη γενιά της Porsche 911 GT3 (992) θα είναι εξοπλισμένη με τα ελαστικά MICHELIN Pilot Sport Cup, έως ελαστικά πρώτης τοποθέτησης. Επίσης, τα ελαστικά MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R Connect θα είναι διαθέσιμα για τοποθέτηση από τους μεταπωλητές, για όσους επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις επιδόσεις τους στην πίστα.

Κατά τη διάρκεια δοκιμών στην πίστα των 20,8 χιλιομέτρων του Nurburgring Nordschleife στη Γερμανία, το αυτοκίνητο που ήταν εξοπλισμένο με τα ελαστικά Pilot Sport Cup 2 R Connect σημείωσε χρόνο 6 λεπτά και 59,927 δευτερόλεπτα. Κατά την επίτευξη του χρόνου, η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη απόσταση αναφοράς των 20,6 χιλιομέτρων καλύφθηκε στον εξίσου εντυπωσιακό χρόνο των 6 λεπτών και 55.,2 δευτερόλεπτων.

Η 911 GT3, με οδηγό τον Lars Kern της Porsche, φορούσε ελαστικά MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R Connect, με διαστάσεις 255/35 ZR 20 για τους μπροστινούς τροχούς και 315/30 ZR 21 για τους πίσω, ενώ τα ελαστικά MICHELIN Pilot Sport Cup 2 έχουν επιλεχθεί έως ελαστικά πρώτης τοποθέτησης με τις ίδιες διαστάσεις.

 

Michelin 911 GT3_03

Κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για τις δοκιμές στο Nürburgring, η Porsche δοκίμασε ελαστικά από τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές στην πίστα αγώνων του Hockenheim, προτού επιλέξει το MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R Connect, επειδή πρόσφερε τις καλύτερες επιδόσεις στην πίστα.

Ο Lars Kern δήλωσε για το ρεκόρ: «Ο συνδυασμός της νέα Porsche 911 GT3 και των νέων ελαστικών MICHELIN είναι απίστευτα ισορροπημένος. Η πρόσφυση είναι εξαιρετική, ενώ η απόκριση και η ικανότητα οδήγησης είναι σε άλλο επίπεδο».

Τα ελαστικά Pilot Sport Cup 2 R Connect αναπτύχθηκαν για τους οδηγούς που θέλουν τις απόλυτες επιδόσεις στην πίστα και συνδυάζουν την αρχιτεκτονική σκελετού του MICHELIN Pilot Sport Cup 2, με μείγματα γόμας που προέρχονται απευθείας από το χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Επίσης, διαθέτουν το σύστημα αισθητήρων MICHELIN Track Connect που τους επιτρέπει να το χρησιμοποιούν από την εφαρμογή του κινητού τους τηλεφώνου, MICHELIN Track Connect. Αυτή η εφαρμογή επιτρέπει στους οδηγούς να παρακολουθούν συνεχώς τις πιέσεις των ελαστικών σε πραγματικό χρόνο, ώστε να μπορούν να τις ρυθμίσουν για να πετύχουν τις βέλτιστες επιδόσεις στην πίστα.

Michelin 911 GT3_04

 

Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης, MICHELIN Pilot Sport Cup 2, έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τη νέα 911 GT3 και διαθέτουν τα νέας γενιάς διπλά μείγματα γόμας, για τον μπροστινό και πίσω τροχό.

Τα ελαστικά MICHELIN Pilot Sport Cup 2 διαθέτουν τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν για κορυφαίους αγώνες του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού κι ακολουθώντας τη φιλοσοφία της Michelin «Track to street», αυτές οι τεχνολογίες είναι πλέον διαθέσιμες και για χρήση στο δρόμο, προσφέροντας τα υψηλότερα επίπεδα αντοχής, πρόσφυσης, χειρισμού κι ασφάλειας τόσο για καθημερινή χρήση, όσο και σε πολύ απαιτητικές συνθήκες χρήσης στην πίστα.

Στις αρχές Οκτωβρίου 2020, η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Porsche AG και της Michelin παρατάθηκε για τέσσερα ακόμα χρόνια. Εκτός από την εταιρική σχέση για την ανάπτυξη οχημάτων, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η συνεργασία στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η Michelin είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης της Porsche Motorsport στο ημερολόγιο αγώνων του παγκόσμιου πρωταθλήματος WEC, καθώς και για την πλειοψηφία των αγώνων της διεθνούς κατηγορίας one-make cup, συμπεριλαμβανομένης και της κατηγορίας Mobil 1 Supercup, που οργανώνει το εργοστάσιο της Porsche. Επιπλέον, συντάχθηκε μια εκτεταμένη δήλωση προθέσεων για μελλοντικά έργα, με έμφαση στη βιωσιμότητα σε όλους τους τομείς.

Αρχική Τοποθέτηση (ΟΕ): Εμπρός 255/35 ZR 20 MICHELIN Pilot Sport Cup 2 N0, πίσω 315/30 ZR 21 MICHELIN Pilot Sport Cup 2 N0

Εναλλακτική πρόταση τοποθέτησης: Εμπρός 255/35 ZR 20 MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R Connect N0, πίσω 315/30 ZR 21 MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R Connect N0

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO