spot_img
HomeΝΕΑΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣΡεκόρ πωλήσεων για  Fiat 500 και Panda

Ρεκόρ πωλήσεων για  Fiat 500 και Panda

Ρεκόρ πωλήσεων για  Fiat 500 και Panda

Παρά την πανδημία, το 2020 ήταν μια χρονιά ορόσημο για τη Fiat, με ρεκόρ πωλήσεων στην Ευρώπη για τα 500 και Panda, αλλά και το ξεκίνημα για μια νέα εποχή. Ήταν μια χρονιά ρεκόρ για τα 500 και Panda, τους ηγέτες στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης στην Ευρώπη, με τα δύο μοντέλα να επιτυγχάνουν -το κάθε ένα- μερίδιο αγοράς 17,8%, αυξημένο κατά 3 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Τα Fiat 500 & Panda Hybrid κατέκτησαν την κορυφή και στα υβριδικά αυτοκίνητα πόλης με πωλήσεις άνω των 110.000 μονάδων. Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό, 500 ξεπέρασε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τις 10.000 πωλήσεις, κατακτώντας το Δεκέμβριο την 1η θέση στην Ιταλική αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Και η Fiat ξεκινά το 2021 με μια πλήρως ανανεωμένη γκάμα μοντέλων.

Fiat sales_03

Το 2020 αποτέλεσε για τη Fiat μια χρονιά γεμάτη νέα προϊόντα, αλλά και σημαντικά εμπορικά επιτεύγματα, τα οποία δημιούργησαν τη βάση για ένα αισιόδοξο 2021. Με αφορμή αυτή την ιδιαίτερη, αλλά και ξεχωριστή χρονιά για την Fiat, o κ. Luca Napolitano, Επικεφαλής των Fiat, Lancia & Abarth για την περιοχή ΕΜΕΑ, σχολίασε σχετικά:

Fiat sales_04

 «Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους μας. Για τη Fiat όμως ήταν και μια χρονιά ανανέωσης, με πολλά νέα προϊόντα και πολλά νέα ρεκόρ. Από αυτά ξεχωρίζει η πορεία των 500 και Panda, των δημοφιλέστερων αυτοκινήτων πόλης στην Ευρώπη, τα οποία μαζί κατέκτησαν το 35,6% της αγοράς, με αύξηση 3% για το κάθε μοντέλο. Παράλληλα το 2020 γιορτάσαμε Τα 40α γενέθλια του Panda, το οποίο πέτυχε ιστορικό ρεκόρ με 17,8% μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη και 47,8% στην Ιταλία. Την ίδια στιγμή και το 500 έκοβε το νήμα με ρεκόρ, κατακτώντας το καλύτερο μερίδιο στην ιστορία της μάρκας εκτός Ιταλίας με 19,3%.

Fiat sales_05

Η χρονιά ξεκίνησε με την παρουσίαση των υβριδικών εκδόσεων των 500 και Panda τον Φεβρουάριο, τα οποία έγιναν αμέσως τα best-seller υβριδικά αυτοκίνητα πόλης, επιτυγχάνοντας 110.000 πωλήσεις, καθώς και τη 2η θέση στα υβριδικά ανεξαρτήτου κατηγορίας. Αυτό ήταν και το πρώτο κομμάτι του παζλ στην πορεία μας προς την εξηλεκτρισμένη κίνηση, με το 60% των αυτοκινήτων της Fiat το 2021 να είναι διαθέσιμα με τέτοιες εκδόσεις, ποσοστό υψηλότερο από το μέσο όρο της αγοράς.

Fiat sales_05

Αυτή η χρονιά επανεκκίνησης χαρακτηρίστηκε αναμφίβολα και από την παρουσίαση του νέου αμιγώς ηλεκτρικού 500. Μέσα σε μόλις δύο μήνες περισσότεροι από 10.000 αγοραστές επέλεξαν το νέο μας μοντέλο, δίνοντας σχεδόν άμεσα την πρωτοπορία στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ιταλία. Παράλληλα στο τέλος του έτους παρουσιάσαμε τα ανανεωμένα Panda και Tipo, με το νέο Tipo Cross να προσφέρει να ξεχωριστή επιλογή για τους αγοραστές. Όλα τα παραπάνω μας επιτρέπουν να κοιτάζουμε με ιδιαίτερη αισιοδοξία τη νέα χρονιά.»

Οι παραπάνω νέες εξελίξεις που έφερε το 2020, σε συνδυασμό με τις επιπλέον νέες προτάσεις που ετοιμάζει η μάρκα, όπως η ανανεωμένη γκάμα του 500, δίνουν την καλύτερη αφετηρία για μια εξαιρετική χρονιά για τη Fiat.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO