spot_img
HomeΝΕΑΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣΤι αγορές υπάρχουν!

Τι αγορές υπάρχουν!

Τι αγορές υπάρχουν!

Υπάρχουν αγορές όπου ο κοινός νους του Έλληνα καταναλωτή δεν μπορεί να φανταστεί! Το ηλεκτρικό Audi e-tron βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων στη Νορβηγία για το 2020. Πρόκειται για ένα μοναδικό επίτευγμα, καθώς στη μόλις 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων σκανδιναβική χώρα, η αγορά αυτοκινήτου είναι ιδιαίτερα δυναμική, με περισσότερες από 140.000 πωλήσεις νέων αυτοκινήτων πέρυσι, από τα οποία σχεδόν 77.000 ήταν αμιγώς ηλεκτρικά, με 9.227 από αυτά να είναι Audi e-tron! Μάλιστα, η Νορβηγία τη χρονιά που πέρασε έγινε η χώρα που για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο οι ετήσιες πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, υπερσκέλισαν αυτές των βενζινοκίνητων, πετρελαιοκίνητων και υβριδικών.

AUDI E-TRON_03

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Νορβηγία το 2020 αποτέλεσαν το 54,3% των συνολικών ταξινομήσεων, ενώ το 2019 αντιπροσώπευαν το 42,4% και μία δεκαετία πριν, μόλις το 1%!

AUDI E-TRON_04

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα, που το 2011 αποτελούσαν το 75,7% των συνολικών πωλήσεων, το 2020 περιορίστηκαν μόλις στο 8,6%.

Οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Νορβηγία αυξάνονται συνεχώς τους τελευταίους μήνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον προηγούμενο μήνα, τελευταίο του 2020, οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανήλθαν στο 66,7% της συνολικής αγοράς, κορυφαία επίδοση των τελευταίων χρόνων.

AUDI E-TRON_05

Σύμφωνα με τις προβλέψεις για τη νορβηγική αγορά αυτοκινήτου, οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο και αναμένεται να αποτελέσουν περισσότερο από το 65% της αγοράς, το 2021.

AUDI E-TRON_06

Η Νορβηγία, που ας σημειωθεί είναι μία πετρελαιοπαραγωγός χώρα, φιλοδοξεί μέχρι το 2025 να γίνει η πρώτη χώρα παγκοσμίως που θα σταματήσει τις πωλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης, με την αγορά αυτοκινήτου να μετασχηματίζεται μέχρι τότε σε αποκλειστικά ηλεκτρικών οχημάτων. Για τον λόγο αυτό, τα ηλεκτρικά οχήματα στη Νορβηγία απολαμβάνουν γενναίων φορολογικών απαλλαγών, ενώ πλέον, με τη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης να είναι τόσο ισχυρή, σταδιακά αποσύρονται κίνητρα που είχαν θεσπιστεί ειδικά για τη διάδοση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως η απαλλαγή από την πληρωμή διοδίων στους αυτοκινητόδρομους ή η δωρεάν στάθμευση σε θέσεις που κανονικά είναι επί πληρωμή. 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO