spot_img
HomeΝΕΑΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣΗ νέα Giulia GTA σε ένα υπέροχο βίντεο

Η νέα Giulia GTA σε ένα υπέροχο βίντεο

Η νέα Giulia GTA σε ένα υπέροχο βίντεο

Σε ένα σύντομο ντοκιμαντέρ, οι δημιουργοί της Giulia GTA  μιλούν για την αναγέννηση ενός θρύλου της Alfa Romeo. Αφιερωμένο στους φίλους της μάρκας, το ντοκιμαντέρ τιμά την κουλτούρα, την απόδοση, το σχεδιασμό και την τεχνογνωσία που χαρακτηρίζουν την Giulia GTA.Το ντοκιμαντέρ διάρκειας σχεδόν 8 λεπτών είναι διαθέσιμο προς θέαση στο YouTube μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Στο τέλος της χρονιάς που η Alfa Romeoγιόρτασε τα 110α γενέθλια της, η μάρκα δημιούργησε ένα σύντομο ντοκιμαντέρ για να εξιστορήσει τη δημιουργία της νέας Giulia GTA, η οποία αποτελεί το πιο γρήγορο sedan παραγωγής που κατασκεύασε ποτέ η Alfa Romeo. Ένα πραγματικό supercar που σχεδιάστηκε για να οδηγείται στο δρόμο και στην πίστα. Ένα δώρο για κάθε φίλο της Alfa Romeo, αλλά και κάθε petrolhead.

Giulia GTA_03

Οι Arnaud Leclerc – Επικεφαλής της Alfa Romeo για την περιοχή ΕΜΕΑ-, Klaus Busse –Επικεφαλής Σχεδιασμού- και Fabio Migliavacca –Επικεφαλής Marketing-, μοιράζονται τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους κατά τη διαδικασία αναβίωσης ενός θρύλου της Alfa Romeo. Από τα πρώτα σκίτσα, μέχρι και το να βρεθεί το αυτοκίνητο στο δρόμο, μιλούν για τη διαδικασία σχεδιασμού, εξέλιξης και παραγωγής ενός αυτοκινήτου σημείου αναφοράς για την Ιταλική κουλτούρα, απόδοση, στιλ και τεχνογνωσία.

Giulia GTA_04

Μαζί με την έκδοση GTAm, η Giula GTA που θα παραχθεί σε μόλις 500 αντίτυπα, αποτελεί μια επιστροφή στις ρίζες της Alfa Romeo και ένα δείγμα σεβασμού και εκτίμησης σε ένα από τα πλέον εμβληματικά της μοντέλα. Η Giulia GTA του 1965, η “Gran Turismo Alleggerita”, βασίστηκε στην Giulia Sprint GT, εξελίχθηκε από την Autodelta  και γνώρισε αμέτρητες επιτυχίες σε αγώνες σε όλο τον κόσμο.

Giulia GTA_05

Η νέα Giulia GTA επωφελήθηκε από την μακρά συνεργασία της Alfa Romeo με το Sauber Group AG, εκμεταλλευόμενη την κορυφαία εμπειρία της Ελβετικής εταιρείας στη μηχανολογία και την αεροδυναμική. Το Sauber Group έχει περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των αγώνων, εκ των οποίων τα 27 στη Formula 1. Αυτή η πλούσια κληρονομία της επιτρέπει να γνωρίζει όσο λίγοι τη χρήση των συνθετικών υλικών με ίνες άνθρακα, αλλά και την αεροδυναμική απόδοση των οχημάτων.

Giulia GTA_06

 

Διαθέτοντας τη δική της αεροδυναμική σήραγγα στο Hinwil της Ελβετίας, η Sauber Engineering κατασκεύασε τα περισσότερα από τα εξαρτήματα από ίνες άνθρακα των GTA και GTAm, ειδικά εκείνων που επηρεάζουν τον τομέα της αεροδυναμικής, όπως ο εμπρός προφυλακτήρας, ο διαχύτης στο πίσω μέρος και οι αεροτομές των δύο μοντέλων. Το αποτέλεσμα είναι ένα αυτοκίνητο που εντυπωσιάζει, τόσο σε επίπεδο εμφάνισης, όσο και απόδοσης. Οι εμπρός μεγάλες εισαγωγές τροφοδοτούν με αέρα τον bi-Turbo V6 βενζινοκινητήρα των 2,9 λίτρων που είναι κατασκευασμένος εξολοκλήρου από ελαφρύ κράμα αλουμινίου και στις δύο κορυφαίες Giulia αποδίδει 540 ίππους, εκτοξεύοντας τις GTA και GTAm από στάση στα 100χλμ./ώρα σε μόλις 3,6δλ. 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO