spot_img
HomeΝΕΑΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣH MEC electric carharing χρησιμοποιεί το Nissan LEAF

H MEC electric carharing χρησιμοποιεί το Nissan LEAF

H MEC electric carharing χρησιμοποιεί το Nissan LEAF

Έχοντας ήδη εξοικονομήσει άνω των  23 τόνων  CO2, η συγκεκριμένη δράση  σε μόλις τέσσερις μήνες από την έναρξη της υπηρεσίας Barcelona Car Sharing τον περασμένο Ιούνιο,  που αναπτύχθηκε από την Nissan και την MEC, έχουν  ήδη καλυφθεί πάνω από 30.000 χιλιόμετρα,  με σχεδόν, κατά μέσο όρο, 4.500 χιλιόμετρα ανά αυτοκίνητο. Η συγκεκριμένη υπηρεσία, που διαχειρίζεται η MEC, αποτελείται από ένα στόλο συνολικά 23 Nissan LEAF, εκ των οποίων  7 βρίσκονται  στη Βαρκελώνη, 6  στη Vilafranca και άλλων 10 που δρομολογήθηκαν για να καλύψουν τις  ανάγκες  των εταιρειών.

car charing_03

H υπηρεσία MEC electric carharing χρησιμοποιεί το Nissan LEAF, το ηλεκτρικό όχημα που πρωτοστατεί παγκοσμίως στις πωλήσεις και είναι ιδανικό τόσο για αστικές διαδρομές αλλά και για μεγαλύτερα ταξίδια.  Η λειτουργία επαναφόρτισης  των οχημάτων, γίνεται μέσω της υποδομής που έχει αναπτύξει η Nissan στους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων Núñez και Navarro, που  χρησιμοποιούνται επίσης ως βάσεις για την έναρξη και την λήξη της κράτησης του οχήματος, καθώς και για τις ανάγκες των τοπικών αντιπροσωπειών της Nissan 

Δείτε το βίντεο με την υπηρεσία MEC electric carharing

Πολλές από τις διαδρομές  που έγιναν σε αυτούς τους τέσσερις μήνες υπηρεσίας ήταν υπεραστικές και για εταιρικές ανάγκες. Υπό αυτήν την έννοια, περίπου 6.800 Kw καταναλώθηκαν για την κάλυψη άνω των   30.000 χλμ.

car charing_04

Τα δεδομένα αυτά, καταδεικνύουν μια σημαντική εξοικονόμηση κόστους ενέργειας σε σύγκριση με το ενεργειακό κόστος των οχημάτων που κινούνται με ορυκτά καύσιμα. Στην πραγματικότητα, η χρήση ενός  ηλεκτρικού οχήματος επιτρέπει στους χρήστες του να απολαμβάνουν  πολύ ανταγωνιστικές τιμές ανά χιλιόμετρο διαδρομής.

car charing_05

Χάρη στη χρήση αυτών των  Nissan LEAF, η MEC carsharing συνέβαλε στη μείωση άνω των 23 τόνων CO2, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο  στην ανακούφιση της περιβαλλοντικής πίεσης που αντιμετωπίζει η Βαρκελώνη.

car charing_006

Η επιχειρησιακή λειτουργία του MEC carsharing πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου μέσω smartphones, διευκολύνοντας τη διαχείριση των αυτοκινήτων, προσφέροντας  μεγάλη ευελιξία χρόνου και επιτρέποντας στον χρήστη να έχει πρόσβαση στο αυτοκίνητο ανά πάσα στιγμή.

car charing_006

Η MEC είναι ηγέτιδα  στις καινοτόμες υπηρεσίες κοινής χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Βαρκελώνη, όπου έχει  πολλές βάσεις και αναπτύσσει ένα νέο μοντέλο διαχείρισης, προσανατολισμένο στις ανάγκες των χρηστών και συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην αειφόρο ανάπτυξη της βιώσιμης κινητικότητας στην Βαρκελώνη.

car charing_08

Στην Ελλάδα, η Nissan προσφέρει τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της, που τώρα μπορούν αποκτηθούν από ιδιώτες και επαγγελματίες (ταξί, αστικές διανομές κ.α.),  με σημαντικά κίνητρα και οφέλη, στο πλαίσιο  του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που πρόσφατα θέσπισε η κυβέρνηση. Περισσότερες πληροφορίες για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Nissan είναι διαθέσιμες στο https://www.nissan.gr/vehicles/electric-vehicles.html 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO