spot_img
HomeΝΕΑΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣΕπιβεβλημένη η παύση της λειτουργίας των ΚΤΕΟ

Επιβεβλημένη η παύση της λειτουργίας των ΚΤΕΟ

Επιβεβλημένη η παύση της λειτουργίας των ΚΤΕΟ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ με ανακοίνωσή του θεωρεί επιβεβλημένη τη νομοθετική πρωτοβουλία για παύση της λειτουργίας των ΚΤΕΟ για  λόγους διασφάλισης της υγείας των πολιτών. Και τονίζει:

Η εξάπλωση του Κορωνοϊού Covid 19 θέτει ζήτημα απειλής των υπέρτατων αγαθών της ζωής και της υγείας.  Όπως σε όλα τα σημεία συνάθροισης κοινού, έτσι και στα ΚΤΕΟ υπάρχει υψηλότατος κίνδυνος μετάδοσης με όλες τις εξ αυτού του λόγου συνέπειες.  

Η πρόσφατη παράταση της ισχύος των Δελτίων Ελέγχου έως την 30/4/2020 αδιαμφισβήτητα εντάσσει τις επιχειρήσεις των ΚΤΕΟ  στις πληγείσες, αφού ανακόπτει την προγραμματισμένη πελατειακή ροή που διασφαλίζει τη βιωσιμότητά τους.

Ωστόσο, ατυχώς δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τον άνω υπαρκτό κίνδυνο που απειλεί  την υγεία και τη ζωή μας, αφού από τη μία στερεί από τα ΚΤΕΟ το αντικείμενο δράσης τους,  αλλά από την άλλη δεν προβλέπει ρητά και πανηγυρικά την αναστολή λειτουργίας τους, με αποτέλεσμα  να παραμένει ολοζωντανή η άνω κρίσιμη απειλή και η πραγμάτωση αυτής ή μη να  εξαρτάται από την αυθαίρετη αντίληψη και την ανέλεγκτη κρίση του καθενός.

kteo_03

Συνεπώς ζητάμε από την πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων να  σταθεί  στο ύψος  της κρίσιμης περίστασης και άρα να  προβεί άμεσα, πριν έχουμε κρούσματα:   

Στην ρητή επισφράγιση της αναστολής λειτουργίας των ΚΤΕΟ της χώρας, για όσο κρίνεται σκόπιμο από τους καθ’ ύλην αρμοδίους φορείς,

Στην ισόχρονη αναστολή της υποχρέωσης ΚΤΕΟ και κάρτας ελέγχου καυσαερίων για όλους τους υπόχρεους πολίτες,

Στην  αναστολή  για  εύλογο χρονικό διάστημα  μετά  την επανέναρξη λειτουργίας των ΚΤΕΟ, των οικονομικών υποχρεώσεων έναντι τρίτων, π.χ. Προμηθευτών, Εκμισθωτών, Ελληνικού Δημοσίου, ΕΦΚΑ κλπ.

Στη λήψη ειδικών μέτρων για την κάλυψη της μισθοδοσίας του προσωπικού και για την αποτελεσματική οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται.

Ζητάμε από το Κράτος να  ανταποκριθεί στον ρόλο του και να  μας προστατεύσει, ΠΛΗΡΩΣ, ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ!

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO