Νέα Αγοράς Auto

Nissan Roox 

Ξεκινούν οι πωλήσεις του στην Ιαπωνία

Το νέο μοντέλο της  κατηγορίας «Kei wagon»,  προσφέρει έναν πιο ισχυρό κινητήρα, μια ευρύχωρη καμπίνα και την βραβευμένη τεχνολογία υποστήριξης οδηγού ProPILOT της Nissan.

Το νέο Nissan Roox, ένα αυτοκίνητο kei  τύπου wagon, που προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές  του έναν ισχυρότερο κινητήρα, μια ευρύχωρη καμπίνα, καθώς και την βραβευμένη τεχνολογία υποστήριξης οδηγού, θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία στις 19 Μαρτίου.

Nissan Roox_03

Το νέο Roox διαθέτει πλήθος τεχνολογιών του Nissan Intelligent Mobility, συμπεριλαμβανομένου του προηγμένου συστήματος υποστήριξης του οδηγού ProPILOT, σχεδιασμένο για να μειώνει το άγχος της οδήγησης σε μεγάλες αποστάσεις, καθώς και σε καταστάσεις κυκλοφοριακής συμφόρησης σε αυτοκινητόδρομους. Οι τεχνολογίες ασφάλειας όπως το σύστημα  Intelligent Forward Collision Warning παρέχουν στους οδηγούς μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Παράλληλα, η πιο ήσυχη καμπίνα και τα καθίσματα Zero Gravity,  που είναι σχεδιασμένα για να ανακουφίζουν από την κόπωση, είναι μεταξύ των πολλών βελτιώσεων,  που υπόσχονται στους οδηγούς και τους επιβάτες μια άνετη διαδρομή.

Η Nissan σχεδίασε και ανέπτυξε το «υπερυψωμένο» mini όχημα  υπό τη διαχείριση της NMKV, μιας  κοινοπραξίας της Nissan και της Mitsubishi Motors. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη γενιά του μοντέλου,  που κυκλοφόρησε το 2009 με την ονομασία Nissan Dayz Roox,  είχε πωλήσει περίπου 612.000 αυτοκίνητα.

"Αυτό είναι το αποκορύφωμα του υπερυψωμένου minicar wagon", δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος  της Nissan,  Asako Hoshino. "Θα ξεπεράσει τις προσδοκίες των αγοραστών, με την προηγμένη τεχνολογία ασφάλειας της Nissan, την εκπληκτικές επιδόσεις στο δρόμο και την κορυφαία στην κατηγορία του ευρυχωρία. Η Nissan θα φέρει την έμπνευση του Nissan Intelligent Mobility σε κάθε κατηγορία μοντέλων, το 2020."

Nissan Roox_04

Το νέο Nissan Roox είναι εξοπλισμένο με ένα νέο ραντάρ υψηλής ευαισθησίας  που υπολογίζει την κατάσταση των προπορευόμενων οχημάτων που είναι αρκετά πιο μακριά, επιτρέποντας την ομαλότερη λειτουργία του cruise control. Επίσης, το νέο Nissan Roox είναι εξοπλισμένο με τον ισχυρό κινητήρα BR06 του Nissan Dayz, που όμως έχει  βελτιστοποιηθεί για το νέο μοντέλο.

Υιοθετώντας την πλατφόρμα του Nissan Dayz, ο χώρος της καμπίνας του νέου Roox έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την μεγιστοποίηση της άνεσης των επιβαινόντων, εξασφαλίζοντας παράλληλα άφθονο χώρο για αποσκευές.

Η είσοδος και η έξοδος είναι εύκολη, χάρη στις συρόμενες πίσω πόρτες με άνοιγμα 650 χιλιοστών. Οι πίσω πόρτες ανοίγουν αυτόματα  με το πέρασμα του ποδιού κάτω από το αυτοκίνητο, προσφέροντας ασύγκριτη ευκολία κατά την μεταφορά τσαντών, ή όταν κρατάμε στην αγκαλιά μας μικρά παιδιά.

Nissan Roox_01

Για πρώτη φορά σε ένα mini όχημα, ένας αισθητήρας μπορεί να ανιχνεύσει απότομη επιβράδυνση δύο προπορευόμενων οχημάτων. Με αυτό τον τρόπο, το σύστημα Intelligent Forward Collision Warning προειδοποιεί τον οδηγό, με οπτική και ηχητική ειδοποίηση, για τη μείωση του κινδύνου πρόσκρουσης προς τα εμπρός.

Στις λοιπές τεχνολογίες ασφάλειας περιλαμβάνονται  τα συστήματα Adaptive LED Headlight, Traffic Sign recognition, Intelligent Driver Alertness και Front Vehicle Movement Alert.

Η υιοθέτηση του Intelligent Emergency Braking με την χρήση ραντάρ υψηλής ευαισθησίας, βελτιώνει τη νυχτερινή οδήγηση, ενώ το σύστημα αερόσακου του καθίσματος  του οδηγού ενισχύει την προστασία των ποδιών. Ταυτόχρονα, η δομή ασφαλείας έναντι των επιπτώσεων από πλευρική πρόσκρουση,  έχει επίσης ενισχυθεί.

Εκτός από ένα αυτόματο σύστημα αναφοράς ατυχημάτων, η λειτουργία SOS Call διατίθεται στάνταρ σε όλη τη σειρά Highway Star. Αυτό το σύστημα επιτρέπει στον οδηγό να πραγματοποιήσει τηλεφωνική κλήση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok