spot_img
HomeΝΕΑΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣΑύξηση των πωλήσεων της Kia Motors

Αύξηση των πωλήσεων της Kia Motors

Αύξηση των πωλήσεων της Kia Motors

Η Kia Motors Corporation ανακοίνωσε τις παγκόσμιες πωλήσεις για τα επιβατικά αυτοκίνητα, τα οχήματα ελεύθερου χρόνου (RVs) και τα επαγγελματικά οχήματά της για τον Ιανουάριο του 2020. Οι συνολικές πωλήσεις έφτασαν τις 215.112 μονάδες, που αντιπροσωπεύουν μια αύξηση 2,5% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2019.

Kia_03

Οι πωλήσεις στην Κορέα παρουσίασαν μια μικρή μείωση στις 37.050 μονάδες, από 38.010 πέρυσι, λόγω της μείωσης των εργάσιμων ημερών στη χώρα ως συνέπεια των μεγάλων αργιών για το Νέο Έτος. Οι πωλήσεις χαρακτηρίστηκαν από την επιτυχία του ολοκαίνουργιου K5 fastback της 3ης γενιάς που παρουσιάστηκε στην αγορά το Δεκέμβριο του 2019, καθώς και από τη συνεχιζόμενη δημοτικότητα του κόμπακτ SUV Seltos.

Kia_04

Οι πωλήσεις εκτός Κορέας αυξήθηκαν κατά 3,6% στις 178.062 μονάδες, έναντι 171.860 μονάδων στο προηγούμενο έτος. Το SUV Niro, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών (HEV) και plug-in υβριδικών (PHEV) εκδόσεών του, συνέβαλε στην ανάπτυξη με μια αύξηση 27,5%, καθώς οι πωλήσεις του έφτασαν τις 9.587 μονάδες.

Το SUV Sportage ήταν το παγκόσμιο best seller της Kia, με πωλήσεις 29.996 μονάδων, ενώ ακολουθεί το Rio (Pride) με 18.980 μονάδες.

Η Kia Motors αναμένει μια νέα δυναμική πωλήσεων χάρη σε έναν «χρυσό κύκλο» νέων μοντέλων, που θα βοηθήσει την εταιρεία να αντιμετωπίσει την τάση χαμηλής ανάπτυξης που επικρατεί στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Kia_05

Να σημειώσουμε ότι στην Ελληνική αγορά η Kia μπαίνει  σε μια δυναμική  τροχιά πωλήσεων αφού πλέον συμπληρώθηκε όλη η γκάμα της με την προσθήκη του νέου XCeed και την πλήρη διαθεσιμότητα όλων των εκδόσεων του Stonic.

Αυτά τα δύο οδήγησαν την Kia να καταλάβει μια θέση στην Πρώτη δεκάδα  με 382 πωλήσεις , έχοντας ταυτόχρονα κατακτήσει μερίδιο 5,5%  της αγοράς που αντιστοιχεί σε  332 ταξινομήσεις νέων οχημάτων  καταλαμβάνοντας την 4η θέση στις λιανικές πωλήσεις.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO