Νέα Αγοράς Auto

Η Bentley επέστρεψε στην κερδοφορία

Άνοδος πωλήσεων για τη Bentley

Υπάρχουν κομμάτια της αγοράς τα οποία παραμένουν ακόμη άγνωστα στην ελληνική πραγματικότητα. Όπως ανακοινώθηκε, η Bentley Motors παρέδωσε 11.006 αυτοκίνητα το 2019, σημειώνοντας αύξηση 5%. Ήταν η έβδομη συνεχής χρονιά με πάνω από 10.000 πωλήσεις για τη βρετανική μάρκα. Η Bentley ήταν ιδιαίτερα ισχυρή στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και την Αμερική, ενώ τα νέα μοντέλα Continental GT Convertible και V8 και Bentayga Speed και Hybrid οδήγησαν στην αύξηση των πωλήσεων. Όσο για τις  παραδόσεις της ολοκαίνουργιας Flying Spur, αυτές  ξεκινούν στις αρχές της νέας χρονιάς.

Bentley_03

Με αύξηση των πωλήσεων κατά 5% το 2019 και με συνολικές πωλήσεις 11.006 αυτοκινήτων, αυτή ήταν η έβδομη συνεχής χρονιά που η βρετανική μάρκα υπερπολυτελών αυτοκινήτων σπάει το φράγμα των 10.000 μονάδων. Παράλληλα, η Bentley επέστρεψε στην κερδοφορία, αποδεικνύοντας την επιτυχή υλοποίηση της στρατηγικής ανάπτυξης, τη στιγμή ακριβώς που εισέρχεται στο δεύτερο αιώνα της ως μάρκα.

Το πιο εκλεπτυσμένο Grand Tourer στον κόσμο, η Bentley Continental GT, ήταν το best-seller μοντέλο για το 2019, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 54% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι πωλήσεις της Bentayga αυξήθηκαν επίσης κατά 18%.

Bentley_04

Η άνοδος των πωλήσεων οφείλεται σε κάποια νέα μοντέλα σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη παγκόσμια διαθεσιμότητα άλλων δημοφιλών μοντέλων, όπως οι Continental GT W12 και Bentayga V8. Η ζήτηση για την Continental GT αυξήθηκε με την εισαγωγή ενός V8 κινητήρα υψηλών επιδόσεων για τις Coupe και Convertible εκδόσεις.

Bentley_05

Η πρωτοποριακή, παντός εδάφους Bentayga ήταν επίσης σε μεγάλη ζήτηση, θέτοντας ρεκόρ πωλήσεων, με νέες εκδόσεις – ανάμεσά τους και η Hybrid, το πρώτο αληθινά υπερπολυτελές ηλεκτροκίνητο όχημα στον κόσμο και το πρώτο, επίσης, για τη Bentley. Τρία μοντέλα περιορισμένης έκδοσης παρήχθησαν επίσης από τη Mulliner, το τμήμα διακεκριμένων εκδόσεων της Bentley - όλα γρήγορα εξαντλήθηκαν.

Bentley_06

Στην Αμερική, η Bentley παρέδωσε 2.913 αυτοκίνητα, αύξηση 30% σε σχέση με το αντίστοιχο νούμερο για το 2018. Η Αμερική ήταν η μεγαλύτερη αγορά για τη Bentley, χάρη και στις πωλήσεις ρεκόρ της νέας Continental GT Grand Tourer.

Η Ευρώπη έκλεισε το 2019 με την παράδοση 2.670 αυτοκινήτων, που αντιπροσώπευε το 24% των παγκόσμιων παραδόσεων, έναντι 2.536 το 2018, αύξηση κατά 5%.

Bentley_07

Στη Μεγάλη Βρετανία η Bentley συνέχισε τις σταθερές επιδόσεις της, καταγράφοντας πωλήσεις 1.492 αυτοκινήτων. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση κατά 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η Bentley παρέδωσε 852 αυτοκίνητα στη Μέση Ανατολή το 2019, έναντι 974 το προηγούμενο έτος. Η αγορά στην Κίνα υπέφερε λόγω της έλλειψης διαθεσιμότητας αυτοκινήτων, με τη νέα Continental GT να φθάνει μόνο το Δεκέμβριο, ωστόσο, 1.940 αυτοκίνητα πωλήθηκαν σε τόσο σύντομο διάστημα. Ιαπωνία και η Κορέα παρέδωσαν συνολικά 651 αυτοκίνητα, έναντι 654 το 2018. Τέλος, η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού παρέδωσε 488 αυτοκίνητα, ελαφρώς κάτω από τα 520 που πωλήθηκαν το 2018.

Bentley_08

Το 2020 αναμένεται ως ένα ακόμα συναρπαστικό έτος για τη μάρκα. Οι παραδόσεις της νέας Flying Spur, του απόλυτου πολυτελούς τετράθυρου Grand Touring sedan το οποίο ιστορικά συνεισφέρει το 20% των ετήσιων πωλήσεων της μάρκας, πρόκειται να ξεκινήσουν στις αρχές του νέου έτους.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.