spot_img
HomeΝΕΑΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣΗ 6η γενιά Opel Corsa στη γραμμή παραγωγής

Η 6η γενιά Opel Corsa στη γραμμή παραγωγής

Η έκτη γενιά του Opel Corsa βρίσκεται κιόλας στη γραμμή παραγωγής του ισπανικού εργοστασίου του ομίλου PSA στη Σαραγόσα.  Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος ΣΤ’, ο πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου του ομίλου PSA, Carlos Tavares και ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Opel, Michael Lohscheller, έδωσαν το σήμα για την έναρξη της μαζικής παραγωγής του bestseller της Opel σε ειδική τελετή, παρουσία εργαζομένων και επίτιμων προσκεκλημένων.

Opel-Corsa_03

Η έκτη γενιά του μικρού αυτοκινήτου είναι ακόμα πιο μοντέρνα, αποδοτική, δυναμική και ελκυστική από τις προηγούμενες γενιές. Το Corsa είναι ένα από τα πιο αεροδυναμικά μοντέλα της κατηγορίας και αισθητά ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του. Η μείωση βάρους συνάδει με τη συνολική σπορ εικόνα του αυτοκινήτου – το ελαφρύτερο Corsa ζυγίζει κάτω από 1.000 κιλά. Επιπλέον, διατίθεται με άκρως αποδοτικούς κινητήρες που προσφέρουν χαμηλότερες τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2 συγκρινόμενες με τις καλύτερες της προηγούμενης γενιάς.

Opel-Corsa_04

«Το Corsa είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της πρόσφατης ιστορίας με περίπου 14 εκατομμύρια πωλήσεις τα τελευταία 37 χρόνια και ταυτόχρονα θεωρείται ορόσημο στη στρατηγική εξηλεκτρισμού μας. Από τις αρχές του 2020, θα κατασκευάζουμε και το Corsa-e στη Σαραγόσα. Το Corsa-e θα είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό Opel “Ευρωπαϊκής παραγωγής”. Αυτό καθιστά σαφές ότι φέρνουμε το μέλλον στο εργοστάσιο της Σαραγόσας με το νέο Corsa – και ότι η Opel γίνεται ηλεκτρική» δήλωσε ο Michael Lohscheller, CEO της Opel.

Opel-Corsa_05

Το Corsa-e, το οποίο θα αποδίδει 100 kW (136 hp) παρέχοντας ηλεκτρική αυτονομία 330 χλμ. (WLTP), κάνει την ηλεκτροκίνηση προσιτή σε όλους. Το ηλεκτρικό Corsa-e αναμένεται στις αρχές του 2020.

 Μαζί με το Grandland X Hybrid4, το Corsa-e θα δώσει ένα ηχηρό παρών στην ηλεκτρική εποχή της Opel. Η μάρκα με λογότυπο το σήμα του κεραυνού (“Blitz”) θα προσφέρει μία ηλεκτρική έκδοση για κάθε μοντέλο της γκάμας της, ήδη από το 2024.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO