Νέα Αγοράς Auto

Στον κόσμο του gaming με esports ομάδες Fordzilla 

 Η Ford συγκροτεί τις πρώτες esports ομάδες στην ιστορία της, οι οποίες θα συνεχίσουν την πλούσια παράδοση της εταιρείας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, λαμβάνοντας μέρος στο υψηλότερο επίπεδο της εικονικής αγωνιστικής σκηνής.

Η στρατολόγηση μελών σε επίπεδο εθνικών ομάδων – οι οποίες θα φέρουν την ονομασία Fordzilla - ξεκινά στην έκθεση Gamescom που πραγματοποιείται στη Γερμανία. Επίσης, θα συγκροτηθεί μία Ευρωπαϊκή ομάδα επίλεκτων παικτών. Παράλληλα, η εταιρεία διερευνά συνεχώς νέες συνέργειες μεταξύ ψηφιακού και πραγματικού κόσμου πιστεύοντας ότι το gaming μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση των μετακινήσεων του μέλλοντος για οδηγούς και επιβάτες, είτε πρόκειται για δουλειά, είτε για διασκέδαση.

Fordzilla_03

Σε όλο τον κόσμο εκατομμύρια άνθρωποι καθημερινά οδηγούν ένα εικονικό μοντέλο της Ford συμμετέχοντας σε αγώνες που πραγματοποιούνται ανάμεσα σε μέλη διαδικτυακών κοινοτήτων. Τώρα, η εταιρεία θα αναζητήσει τους καλύτερους online αγωνιζόμενους προκειμένου να συγκροτήσει τις πρώτες ομάδες στο δημοφιλή κόσμο των esports.

Ξεκινώντας από την Gamescom, τη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή έκθεση ηλεκτρονικών παιχνιδιών, η Ford θα συγκροτήσει εθνικές ομάδες με την ονομασία Fordzilla για τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και το Ην. Βασίλειο, αλλά και μία Ευρωπαϊκή ομάδα, η οποία θα περιλαμβάνει τους καλύτερους παίκτες από κάθε χώρα.

Fordzilla_04

Το 2019, η παγκόσμια αγορά των esports αναμένεται να παράξει έσοδα ύψους 1,1 δισεκ. δολαρίων, ποσό αυξημένο κατά 26,7% σε σχέση με εκείνο της περασμένης χρονιάς. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το κοινό που θα δώσει το “παρών” θα φτάσει τα 453,8 εκατομμύρια, από τα οποία τα 201,2 εκατομμύρια είναι πιστοί οπαδοί των esports και τα 252,6 εκατομμύρια περιστασιακοί θεατές. Αντίθετα με τα συνηθισμένα στερεότυπα, o μέσος παίχτης στα esports έχει ηλικία μεταξύ 30 και 34 ετών.

Η Ford ενδιαφέρεται όλο και περισσότερο τόσο για τις συνέργειες μεταξύ των μελών των διαδικτυακών κοινοτήτων στο gaming και των σύγχρονων μορφών κινητικότητας, όσο και για την επιρροή τους στη διαμόρφωση της φιλοσοφίας των μελλοντικών μετακινήσεων – είτε πρόκειται για καθημερινές διαδρομές, είτε επιβαίνοντας σε αυτόνομα οχήματα ή απολαμβάνοντας απλά τις συγκινήσεις που προσφέρουν τα οχήματα υψηλών επιδόσεων.

Fordzilla_05

Το 2017, η Ford έγινε ο πρώτος κατασκευαστής με δικό του περίπτερο στην έκθεση Gamescom, που φιλοξενεί πάνω από 1.000 εκθέτες και προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Πέρσι, η εταιρεία καινοτόμησε αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά ένα νέο μοντέλο εκεί. Πρόκειται για το νέο Ford Ranger Raptor, την έκδοση υψηλών επιδόσεων του δημοφιλέστερου Ευρωπαϊκού pickup.

Fordzilla_06

Μεταξύ άλλων, η Fordzilla θα συμμετέχει και στο βραβευμένο παιχνίδι Forza Motorsport 7, το οποίο αποτελεί προϊόν εξέλιξης της Turn 10 Studios της Microsoft Game Studios. Το Forza είναι σήμερα η δημοφιλέστερη αγωνιστική σειρά της σύγχρονης γενιάς παιχνιδομηχανών προσελκύοντας μία από τις μεγαλύτερες κοινότητες gamers στον κόσμο. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παίζουν παιχνίδια Forza κάθε μήνα, με 1 εκατομμύριο παίκτες να επιλέγουν οχήματα Ford.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.