spot_img
HomeΝΕΑΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣ500 Star & 500 Rockstar

500 Star & 500 Rockstar

 Για πρώτη φορά το Centro Stile της FCA άνοιξε τις πόρτες του στούντιο όπου δημιουργήθηκε η νέα γενιά του Fiat 500. Στο ίδιο μέρος γεννήθηκαν και οι ειδικές εκδόσεις του μοντέλου, όπως είναι οι πιο πρόσφατες Starκαι Rockstar.

Το νέο 500 είναι ο ηγέτης στην κατηγορία του στην Ευρώπη και best seller για τη Fiat τα δύο τελευταία χρόνια, κατακτώντας τους 5 πρώτους μήνες του 2019 μερίδιο αγοράς της τάξης του 16% στην Ευρώπη, χωρίς να υπολογίζεται σε αυτό το ποσοστό το μερίδιο της Ιταλίας.

 

Fiat_500_ 03

Η είσοδος σε ένα από τα πιο καλά φυλαγμένα μέρη στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας αποτελεί από μόνη της μια ξεχωριστή είδηση. Ο επικεφαλής των Fiat και Abarth για την περιοχή ΕΜΕΑ, κ. Luca Napolitano, παρουσίασε στο Centro Stile FCA στο Τορίνο τις δύο νέες ειδικές εκδόσεις του Fiat 500, Star και Rockstar. Στο σχεδιαστικό κέντρο κάθε μέρα αρχιτέκτονες, τεχνικοί, ειδικοί στα χρώματα και υφάσματα και βέβαια σχεδιαστές εργάζονται με στόχο να δημιουργούν νέες ιδέες.

Fiat_500_ 04

Στον ίδιο ακριβώς χώρο δημιουργήθηκε το 2007 και η αναβίωση του θρυλικού 500, ενός μοντέλου που αποτελεί σημείο αναφοράς για το χώρου του αυτοκινήτου.

Η ιστορία του νέου 500 είναι γεμάτη επιτυχίες, με την περασμένη χρονιά το μοντέλο να πετυχαίνει νέο ρεκόρ ετήσιων πωλήσεων με σχεδόν 194.000 μονάδες. Η πορεία συνεχίζει να είναι το ίδιο δυναμική και αυτή τη χρονιά, αφού χωρίς να υπολογίσουμε την αγορά της Ιταλίας, το μερίδιο που έχει κατακτήσει το μοντέλο αγγίζει το 16%. Παράλληλα το 500 αποτελεί τη βάση και για την οικογένεια της σειράς που αποτελείται από τα 500Χ και 500L.

Fiat_500_ 05

«Οι αριθμοί είναι εξαιρετικοί για ένα μοντέλο που εξελίσσεται συνεχώς χωρίς να χάνει την ταυτότητα του και δείχνει να είναι πάντα στη μόδα», δήλωσε ο κ. Napolitano.

Fiat_500_ 06

Τα συστατικά της επιτυχίας του νέου 500 περιλαμβάνουν και περισσότερες από 30 ειδικές εκδόσεις που δημιούργησε το Centro Stile, κάθε μία με το μοναδικό της χαρακτήρα, όπως τα 500 by Gucci και 500 Riva. Σήμερα με τις εκδόσεις Star και RockStar οι σχεδιαστές δίνουν δύο νέες κατευθύνσεις με την πρώτη να εστιάζει στην πολυτέλεια, ενώ τη δεύτερη στο σπορ χαρακτήρα. Κοινό χαρακτηριστικό αποτελεί η προηγμένη τεχνολογία και οι σύγχρονες λύσεις συνδεσιμότητας με το σύστημα πολυμέσων Uconnect 7″ HD LIVE να έχει συμβατότητα με τα Apple CarPlay και Android AutoTM.

Fiat_500_ 07

Από την παρουσίαση του το 2007, το νέο 500 ξεχωρίζει για τους μοναδικούς χρωματικούς συνδυασμούς και τις ξεχωριστές επενδύσεις. Μέχρι σήμερα το μοντέλο έχει παραχθεί σε περισσότερους από 40 χρωματισμούς, οι μισοί εκ των οποίων δημιουργήθηκαν ειδικά για το μοντέλο. Η διαδικασία εξέλιξης ενός νέου χρώματος διαρκεί περισσότερο από 52 εβδομάδες, ενώ οι άνθρωποι του Centro Stile εξασφαλίζουν πέρα από την αισθητική αρτιότητα και τις τεχνικές-ποιοτικές προδιαγραφές.

Fiat_500_ 08

Αντίστοιχα επίπονη είναι και η δουλειά για το εσωτερικό όπου τα υλικά ξεχωρίζουν για την ποιότητα, την αίσθηση και βέβαια την αντοχή στο χρόνο και τη χρήση. Η τεχνολογία και το στιλ συνδυάζονται ιδανικά, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση των εκδόσεων Star και Rockstar όπου κάθε μία έκδοση διατηρεί το δικό της στιλ με κοινό όμως παρανομαστή το χαρακτήρα της σειράς 500.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO