Νέα Αγοράς Auto

To ολοκαίνουριο στούντιο σχεδιασμού στη  Λατινική Αμερική

Η Nissan εγκαινίασε με κάθε επισημότητα το ολοκαίνουριο στούντιο σχεδιασμού της  στην Λατινική Αμερική,  γνωστό ως “The Box”, στο Σάο Πάολο. To Στούντιο στοχεύει στον σχεδιασμό έξυπνων λύσεων κινητικότητας, συνδυάζοντας και “μεταφράζοντας”  την κουλτούρα της  Βραζιλίας, της Λατινικής Αμερικής και της Ιαπωνίας.

Nissan  Studio_ 03

Το νέο στούντιο  θα αποτελέσει  ένα δημιουργικό εργαστήριο για το σχεδιασμό μελλοντικών λύσεων κινητικότητας. Με μότο το “Disruption through Fusion”, η αποστολή του είναι να συγχωνεύσει και να “μεταφράσει” τις Λατινοαμερικανικές και Ιαπωνικές κουλτούρες, καθώς αναπτύσσει νέα έργα της  Nissan που στοχεύουν τόσο στις αγορές της Λατινικής Αμερικής, όσο και στις παγκόσμιες αγορές.

Nissan  Studio_ 04

"Το The Box  είναι ένα βασικό ορόσημο που αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο παγκόσμιο μέλλον", δήλωσε ο John Sahs, επικεφαλής σχεδιαστής της Nissan για τη Λατινική Αμερική. "Σχεδιάζουμε την κινητικότητα από μια ευρύτερη προοπτική που ξεπερνά τα αυτοκίνητα. Η Nissan αναπτύσσει νέες τεχνολογίες παγκοσμίως, οι οποίες μετασχηματίζουν παράλληλα το σχεδιασμό και τη μορφή των μοντέλων μας.  θα εργαστούμε και θα σκεφτόμαστε μέσα στο The Box για να δημιουργήσουμε θετικές και ρηξικέλευθες αλλαγές έξω από τα καθιερωμένα."

Nissan  Studio_ 05

Για να ενθαρρύνει την ανταλλαγή γνώσεων στην εργασία, το στούντιο υιοθετεί ένα ανοιχτό σχήμα, συμπεριλαμβανομένου ενός σαλονιού  και μια ζώνης C (creative zone), όπου όλη η ομάδα συνεργάζεται. Το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού χώρου δημιουργήθηκε από τους σχεδιαστές του στούντιο, όπως οι σκάλες και η τράπεζα συνεδριάσεων. Ο εσωτερικός σχεδιασμός έχει επίσης αναπτυχθεί προσεκτικά για να εμπνεύσει,  διαθέτοντας  έναν Ιαπωνικό κήπο Zen και ένα engawa,  μια λωρίδα δαπέδου που μοιάζει με μια βεράντα, προκειμένου να συνδέσει τον χώρο με την φύση.

Nissan  Studio_ 06

Μετά από 20 χρόνια εργασίας στην έδρα της Nissan στην Ιαπωνία, ο Sahs έγινε ο επικεφαλής σχεδιαστής για την  Λατινική Αμερική, τον Ιούλιο του 2018. Διορίστηκε στη συγκεκριμένη θέση  από τον Alfonso Albaisa, ανώτερο αντιπρόεδρο της Nissan για τον παγκόσμιο σχεδιασμό. Η ποικιλόμορφη ομάδα σχεδιασμού της Λατινικής Αμερικής περιλαμβάνει επίσης επαγγελματίες  Βραζιλιάνους σχεδιαστές με διεθνή εμπειρία.

Nissan  Studio_ 07

Το νέο στούντιο αποτελεί μέρος της στρατηγικής επέκτασης της Nissan Latin America και θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην παγκόσμια ανάπτυξη της εταιρείας. Παράλληλα, θα συνεργαστεί με τα σχεδιαστικά στούντιο της Nissan που βρίσκονται στην Ιαπωνία, το Λονδίνο, τη Σαγκάη και το Σαν Ντιέγκο.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.