Νέα Αγοράς Auto

 Έτσι λειτουργούν οι εταιρείες στην Ευρώπη

Εξαιρετικά σημαντική είναι η πορεία της Seat, πέραν του εμπορικού της τομέα. Τώρα η Ισπανική εταιρεία μειώνει μείωσε τα απόβλητά της κατά 34% και αναμένει περαιτέρω μείωση κατά 60% μέχρι το 2025. Μάλιστα, αυτή τη χρονιά η εταιρεία εφαρμόζει μέτρα που αποσκοπούν στην παραγωγή λιγότερων αποβλήτων και αποδοτικότερης επεξεργασίας τους. Και το πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι έχει βελτιώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα κατά 34%. Ο επόμενος στόχος είναι ο περαιτέρω περιορισμός του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κατά 60% μέχρι το 2025. Σημαντικά τα αποτελέσματα, αφού την προηγούμενη χρονιά η εταιρεία επένδυσε 16 εκατομμύρια ευρώ σε περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες.

Seat Martorell_ 03

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ανακύκλωσης, η SEAT ανακοίνωσε πως κατά τη φετινή χρονιά θα εστιάσει τις προσπάθειες της ως προς το περιβάλλον στη μείωση των αποβλήτων της. Τα τελευταία 8 χρόνια, κατόρθωσε να μειώσει την παραγωγή αποβλήτων της κατά 34% ενώ τους επόμενους μήνες πρόκειται να εφαρμόσει επιπρόσθετα μέτρα με στόχο τη μείωση αποβλήτων παραγωγής έως και 60% μέσα στα επόμενα έξι χρόνια.

Μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών, πρόκειται να αντιμετωπίσει και το θέμα της βελτιστοποίησης του διαχωρισμού αποβλήτων προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση τους. Η εταιρεία επιδιώκει επίσης να βελτιώσει τα απόβλητα που παράγονται σε διάφορα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, όπως το κονίαμα χρώματος και στεγανοποίησης.

Τα τελευταία 8 χρόνια, η εταιρεία έχει μειώσει με επιτυχία το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα κατά 34%. Από το 2010 που ξεκίνησε την περιβαλλοντική της στρατηγική για το Ecomotive Factory, μείωσε την κατανάλωση ενέργειας και νερού κατά 21,6% και 30,9% αντίστοιχα. Επιπλέον, μείωσε τις εκπομπές CO2 και πτητικών οργανικών ενώσεων κατά 63,3% και 21,4% και παρήγαγε συνολικά 34,2% λιγότερα απόβλητα.

Seat Martorell_ 04

Με το βλέμμα στο 2025

Το επόμενο ορόσημο στην περιβαλλοντική στρατηγική της SEAT είναι η βελτίωση των δεικτών της κατά 60% μέχρι το 2025. Η εταιρεία ήδη εργάζεται σε πρόσθετα συστήματα, όπως μία εγκατάσταση ανάκτησης θερμότητας απο τις καμινάδες του εργοστασίου στο Martorell, οι οποίες από πλευράς

 ενέργειας επιτρέπουν εξοικονόμηση ισοδύναμη με την ετήσια κατανάλωση 760 νοικοκυριών καθώς και μείωση εκπομπών CO2 που ισούται με την απορροφητική ικανότητα 250.000 δέντρων.

Επιπλέον η SEAT πρόκειται να εφαρμόσει τη χρήση χρωμάτων με βάση το νερό σε ολόκληρη τη διαδικασία βαφής συμπεριλαμβανομένης και της επίστρωσης. Αυτή η πρωτοβουλία θα αποτρέψει την εκπομπή πτητικών οργανικών ενώσεων ισοδύναμη με τη χρήση βαφής με διαλύτες για τη βαφή 38.000 αυτοκινήτων.

Seat Martorell_ 05

Μοναδικές πρωτοβουλίες

Μια από τις πιο σημαντικές περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες της SEAT είναι το πάρκο ηλιακής ενέργειας SEAT al Sol στις στέγες του εργοστασίου στο Martorell, το μεγαλύτερο στο είδος του στην Ευρώπη. Η SEAT, με 53.000 φωτοβολταϊκά πάνελ που καλύπτουν έκταση ισοδύναμη με 40 γήπεδα ποδοσφαίρου, παράγει 17 εκατομμύρια kWh ετησίως, αρκετή ενέργεια για να φορτίσει το νέο SEAT el-Born συνολικά 293.100 φορές, επιτρέποντας στο πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της SEAT να καλύψει μια απόσταση 105 εκατομμυρίων χιλιομέτρων .

Με στόχο τη μείωση των εκπομπών πτητικών οργανικών ενώσεων (VOC), εγκαταστάθηκε στο Martorell το 2018 ένα νέο σύστημα βαφής υψηλής απόδοσης. Αυτό το καινοτόμο μέτρο μείωσε το ποσοστό των εκπομπών πτητικών οργανικών ενώσεων που παράγονται από τη διαδικασία αυτή κατά 40% ή 10 τόνους ετησίως. Επίσης στο τμήμα χρωμάτων, ένα νέο περίβλημα ψεκασμού τέθηκε σε εφαρμογή το 2018 για να χρωματίσει το δίχρωμο πλαίσιο του SEAT Arona και του Audi A1. Ομοίως, η ποσοτική δυναμική της διαδικασία βαφής αυξήθηκε από 2.300 σε 2.400 αυτοκίνητα την ημέρα με πλήρη αυτοματοποίηση μιας από τις γραμμές. Η εταιρεία επένδυσε 23 εκατομμύρια ευρώ σε αυτές τις πρωτοβουλίες.

Seat Martorell_ 06

Η φιλόδοξη περιβαλλοντική στρατηγική της SEAT για το 2025 ευθυγραμμίζεται με τη δέσμευση της εταιρείας και του Ομίλου Volkswagen να εφαρμόσει τους περιβαλλοντικούς στόχους που ορίζονται στις Συμφωνίες του Παρισιού. Σύμφωνα με το στόχο αυτό, η SEAT πρόκειται να εφαρμόσει μέτρα για την επίτευξη ουδέτερου ισοζυγίου CO2 σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας των οχημάτων και σε κάθε τμήμα της εταιρείας έως το 2050.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok