Νέα Αγοράς Auto

Συλλεκτικό ρολόι από σπόιλερ του Datsun BRE 510 του 1971

Έναν ευφυέστατο τρόπο βρήκε η Nissan προκειμένου να τιμήσει τον θρύλο των αγώνων John Morton. Δημιούργησε συλλεκτικά ρολόγια με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Τα συλλεκτικά ρολόγια της Nissan και της REC  κατασκευάστηκαν από το σπόιλερ του ιστορικού #46 Datsun BRE 510 του 1971, σε αναγνώριση της θρυλικής συμβολής του John Morton στους αγώνες ταχύτητας.

Morton Watch_ 03

Για να τιμήσει μια φιλία 50 χρόνων, η Nissan συνεργάστηκε με τα ρολόγια REC της Δανίας, δημιουργώντας ένα μοναδικό ρολόι για τον γνωστό οδηγό αγώνων John Morton.

Η επιδέξια οδήγηση του Morton στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ανέβασε το εμπορικό σήμα της Datsun στο ψηλότερο σκαλί των αγώνων και έχτισε μια σχέση λατρείας με τους απανταχού θαυμαστές της μάρκας. Ο Morton  πίσω από το τιμόνι του  #46 Datsun 510 που εξελίχθηκε από τον Peter Brock και την Brock Racing Enterprises (BRE), κατάφερε να κερδίσει διαδοχικά στα πρωταθλήματα SCCA Trans Am 2,5 λίτρων, το 1971 και το 1972. Ο αγώνας του 1971 τάραξε τόσο πολύ τα νερά των αγώνων, ώστε το αυτοκίνητο να αποκτήσει τη φήμη του “φονέα των γιγάντων”.

Morton Watch_ 04

"Αυτό το ρολόι είναι ένα μικρό δείγμα της εκτίμησης για έναν πολύτιμο φίλο της Nissan και ένα διαχρονικό μύθο για τους οπαδούς των αγώνων, σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο Dave Bishop, ανώτερος διευθυντής ανάπτυξης προϊόντων στο τμήμα aftersales, της Nissan North America.

Το ρολόι χειρός JM 46 Heritage διαθέτει σημαντικά χαρακτηριστικά από το BRE #46 Datsun 510, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού του #46 στην πλάκα του, τα ίδια χρώματα και την υπογραφή του Morton. Κάποιες λεπτομέρειες, όπως οι κίτρινου χρώματος ενθέσεις, αποδίδουν φόρο τιμής στην ιστορία. Θέλοντας εκείνη την εποχή να ξεχωρίσει το αυτοκίνητό του στην πίστα και στις φωτογραφίες, ο Peter Brock, ο ιδιοκτήτης και διευθυντής της ομάδας, “υπογράμμισε”  διάφορα σημεία του αυτοκινήτου με ένα εντυπωσιακό κίτρινο Sperex VHT, συμπεριλαμβανομένης της κίτρινης εξάτμισης.

Morton Watch_ 05

Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτό το εγχείρημα, το μερικώς κατεστραμμένο σπόιλερ του ιστορικού αυτοκινήτου,  ήταν κρεμασμένο στον τοίχο ενός  γραφείου στην έδρα της Nissan,  θυμίζοντας το θρυλικό Datsun BRE 510, που καθιέρωσε το εμπορικό σήμα ως μεγάλο παίκτη στους αγώνες αυτοκινήτου. Τώρα, αυτό το σπόιλερ χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργήσει την πλάκα του ρολογιού στα χρώματα του κόκκινου, του λευκού και του μαύρου.

"Δεν μπορώ να εκφράσω το πόσο ευτυχισμένος είμαι που βλέπω αυτό το ρολόι, με το όνομά μου πάνω του. Είναι τεράστια τιμή για μένα”, δήλωσε ο Morton.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.